Humphries en Smith schrijven historie terwijl Durrant en Wright ijzersterke overwinningen pakken algemeen nieuws
algemeen nieuws

Humphries en Smith schrijven historie terwijl Durrant en Wright ijzersterke overwinningen pakken

Humphries en Smith schrijven historie terwijl Durrant en Wright ijzersterke overwinningen pakken

Het is weer donderdag en dat betekent Premier League Darts. Vanavond zal de vijfde speelweek gespeeld worden in Exeter in de welbekende voormalige 'veehal'. Hier zal Luke Humphries het als Challenger opnemen tegen Gary Anderson. Humphries mocht vorig jaar ook al eens van deze sfeer proeven en speelde toen 6-6 tegen Gerwyn Price. In dit artikel lees je alles over Luke Humphries en natuurlijk de andere negen spelers die in actie zullen komen.

Als eerst verwelkomde Exeter Rob Cross en Daryl Gurney op het podium. Je zou het op voorhand niet verwachten, maar dit werd een belangrijke partij om de laatste plek in het klassement. Gurney begon erg goed, maar daarna kwam Rob Cross echt helemaal los en gaf Gurney geen kans meer totdat hij 4-3 voorkwam. Toen gingen de legs op en neer en ging het uiteindelijk naar een 6-6 toe.

Daarna zagen we de Welshman Gerwyn Price aan de oche tegen Glen Durrant. Duzza begon erg sterk en gooide alle kansen die hij kreeg uit. Pas bij een 4-0 voorsprong kwam Price in zijn spel, maar Durrant ging gewoon goed door en zorgde ervoor dat hij die ruime voorsprong behield en dat lukte hem.

Vervolgens zullen Snakebite Peter Wright en Nathan Aspinall een huzarenstukje voorschotelen. Beide heren zijn in absolute topvorm en dat lieten ze ook even zien. Wright gooide een gemiddelde van maar liefst 110 en pakte uiteindelijk dan ook de overwinning.

Daaropvolgend mocht de Contender van de week aan de oche komen. Luke Humphries nam het daarin op tegen Gary Anderson. Het werd een spetterend gevecht waarin beide spelers geen groot gat konden slaan. Uiteindelijk, wanneer Humphries het eerste punt al afgepakt had, miste Anderson in de 12e leg veel dubbels en daardoor kon Humphries geschiedenis schrijven door als eerste Contender te winnen in de Premier League

Als slotstuk zagen beide Michaels strijden voor hun punten. Van Gerwen had nieuwe darts meegebracht, maar kon weinig inbrengen tegen Smith. Smith was namelijk erg in vorm en gooide voor een hele lange periode 111 gemiddeld. Hierdoor kwam hij onder andere 6-1 voor. Van Gerwen kwam nog wel terug, maar Smith maakte het zichzelf nog onnodig spannend maar hij versloeg Van Gerwen wel voor het eerst op een major.

Hieronder kunt u de wedstrijden nog eens rustig teruglezen.

Rob Cross (98,55/40%) 6 - 6 Daryl Gurney (94,88/85,71%)

Voltage mocht de partij beginnen tegen de Noord-Ier, maar begon de partij niet goed, waardoor Gurney met een 15-darter de 1-0 pakte via een 88-finish. Met een 74-finish wist Gurney het goede begin te verlengen en kwam op 2-0. In de derde leg wist SuperChin nogmaals een break te plaatsen via dubbel 20. Een leg later kwam Rob Cross op het scorebord met een mooie 121-finish en brak zo direct weer terug. De Engelsman wist de break te verzilveren met een 15-darter op dubbel 8 en zo was het alweer 2-3. Rob Cross wist niet veel later de tweede break ook al weg te werken met een 11-darter op dubbel 16 en dus had Voltage het voordeel erg snel weer terug. Cross pakte zijn eerste voorsprong in de wedstrijd doordat hij in de zevende leg dubbel 5 gooide. Gunrey liet in de achtste leg weer van zich horen door een belangrijke 68-finish uit te gooien en zo werd het 4-4. Na de wervelstrom van Cross, was het toch Gurney die weer kansen kreeg en ook pakte en zo kwam de Noord-Ier weer een break op voorsprong. Echter wist Cross het gaspedaal weer even in te drukken met re-break en een 16-darter. Het eerste punt van de avond werd in de elfde leg weggeven en ging naar Rob Cross met een 81-finish. In de laatste leg wist Gurney te profiteren van een matige leg van Cross en dus werd het toch nog een gelijkspel.

Glen Durrant (100,76/43,75%) 7 - 3 Gerwyn Price (96,68/37,5%)

De Welshman mocht dit affiche aftrappen en miste in de eerste leg vanaf 110 een pijl op tops en die werd direct afgestraft door Duzza. Durrant wist niet veel later de break te verzilveren via dubbel 8 en dus begon Durrant erg sterk; vooral op de dubbels. Met nog maar een break wist de ervaren Engelsman met een 80-finish op 3-0 te komen. De man uit Middlesbrough wist zijn voorsprong nog verder uit te breiden en dus bracht hij de IJsman nu wel in diepe problemen. Durrant miste in de vijfde leg dan zijn eerste kans en dus kon de man uit Markham op het scorebord komen; 4-1. De drievoudig Wereldkampioen wist in de zesde leg wel weer een voorsprong van vier legs te herpakken. Price wist met een 84-finish wel weer iets terug te doen en kwam daarmee op 5-2. In de achtste leg wist Glen Durrant het eerste punt al te pakken op dubbel 16 nadat Price een cruciale pijl had gemist op tops voor een re-break. Wederom ging er een leg met de darts mee en dus dwong Price sowieso nog een tiende leg af. Meer zat er echter niet in voor Price en dus wist Duzza met een 129-finish de partij met 7-3 in het slot te gooien.

Peter Wright (110,00/46,67) 7 - 3 Nathan Aspinall (99,67/42,86%)

De jongere van het stel mocht de derde partij van deze spetterende avond beginnen. Via dubbel 4 wist Aspinall de eerste leg te houden en kwam zo op 1-0. Vervolgens deed Wright datzelfde nadat zijn tegenstander een hoge finish hadden gemist en kwam dus op 1-1. De eerste break van de partij werd een feit toen Wright dubbel 4 voor een 76-finish gooide in de derde leg. Hij verzilverde die break niet veel later via dubbel 10. De 28-jarige Engelsman wist via dubbel 12 de 2-3 te maken en zo hield hij Wright even van het momentum af te houden. Echter wist Wright mede dankzij een 180'er de dubbel 8 te gooien voor de 4-2 voorsprong en dus was de ene break nog steeds cruciaal. Via een knappe 76-finish onder druk wist The Asp nog steeds met zijn 104-gemiddeld achter de 110-gemiddeld van Wright aan te huppelen. Via een 58-finish wist Wright het gat weer naar 2 legs te brengen. In de achtste leg wist de geboren Schot het eerste punt te pakken via dubbel 6 in een hele sterke leg voor de tweede break in zijn voordeel. Met nogmaals een topleg van Wright wist hij het tweede punt ook te pakken en dus wist hij Aspinall van punten af te houden met een gemiddelde van 110.

Luke Humphries (88,67/36,84%) 7 - 5 Gary Anderson (87,76/21,74%)

The Flying Scotsman mocht als eerst aantreden tegen de Challenger van de week. In de eerste leg rommelde Anderson wat toen hij op een finish stond en dat werd hem direct fataal via dubbel 16; 1-0 Humphries. Humphries wist de break te verzilveren want hij gooide 80 uit via dubbel 10 en met dit tempo was het meteen lekker om naar te kijken; iets wat ook te verwachten valt bij de laatste wedstrijd van de avond. De derde leg van de partij ging naar Gary Anderson ondanks dat hij toch wel wat dubbels miste. Binnen no-time stond het 2-2 want Anderson gooide 88 uit in de vierde leg. In de vijfde leg sleepte de ervaring Anderson erdoorheen want die gooide een 80-finish onder druk uit toen Humphries 77 op de dubbel miste. Cool Hand Luke wist met een 65-finish wel aan te klampen en op 3-3 te komen. Niet veel later kwam de geboren en getogen Schot weer op voorsprong via tops. De Engelsman hield met een 78-finish in 14-darts zijn eigen leg voor de 4-4 en dus was er nog altijd niet echt een betere speler aan te wijzen, hoewel Anderson wel erg sterk scoorde. Via dubbel 14 ging nogmaals in sneltreintempo een leg met de darts mee. Na tien legs was er nog altijd geen punt weggeven wat dus betekende dat Humphries 5-5 had gemaakt met een 100-finish. De elfde leg werd cruciaal, want Humphries wist hierin te breaken naar een punt. Kon Humphries dan de eerste Challenger/Contender worden die een partij in de Premier League won? In de laatste 12e leg werd het stuivertje wisselen, waarin beide heren handen vol met dubbels misten. Uiteindelijk was het wel Humphries die de winst pakte via dubbel één en zo werd er geschiedenis geschreven dat Humphries de eerste speler werd die een reguliere speler afhield van punten.

Michael Smith (95,42/29,14%) 7 - 4 Michael van Gerwen (99,43/57,14%)

De laatste partij van de avond ging tussen de Michaels en werd begonnen door Smith. BullyBoy wist de eerste leg te houden in 13-darts via tops. Van Gerwen leek de tweede leg weg te had gegeven, maar Smith miste driemaal dubbel 14 waardoor Van Gerwen dubbel 20 gooide met zijn nieuwe pijlen die hij een kans gaf. Smith hield niet veel later zijn eigen leg ook weer via dubbel 12 en zo waren we meteen lekker begonnen aan dit duel. In de vierde leg wist Michael Smith de break wel te pakken via een 96-finish en zo werd het 3-1 voor hem die 107 gemiddelde gooide. De Engelsman wist een 4-1 voorsprong te creëren doordat Smith erg sterk stond te gooien en dat deed Van Gerwen niet met de nieuwe darts. Van Gerwen moest er dus erg om denken, maar een leg later knikkerde Smith een geniale 134-finish uit voor de 5-1 voorsprong en dus kon Smith de winst al bijna ruiken; iets wat hij op tv nog nooit had gedaan tegen Van Gerwen. In no-time had Smith het eerste punt ook al te pakken via dubbel 5 en dus leek het erop dat Smith alweer van Van Gerwen zou gaan winnen net zoals afgelopen weekend. Echter maakte Van Gerwen nog wel 2-6 door dubbel 16 te gooien, maar dat was slechts zijn eigen leg. Een leg later miste Smith zijn eerste twee matchdarts en Van Gerwen stapte in via dubbel 4. De man uit Vlijmen bleef toch nog aanhaken en kwam via zijn eigen leg op 4-6 en dus bouwde hij de druk op op Smith. Echter wist Smith het wel te doen in de elfde leg. Hij versloeg Van Gerwen via dubbel 8 voor het eerst op een major.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws