Horeca open per 1 juni, maar darten mogelijk nog niet toegestaan algemeen nieuws
algemeen nieuws

Horeca open per 1 juni, maar darten mogelijk nog niet toegestaan

Horeca open per 1 juni, maar darten mogelijk nog niet toegestaan

Aanstaande maandag gaat om 12:00 uur de horeca in Nederland weer open. Dit is uiteraardgoed nieuws voor de speellocaties van de dartsport.

Er gelden echter maatregelen waar iedereen zich aan dient te houden en dit kan gevolgen hebben voor de dartsport. Zo mogen er maximaal 30 gasten in een gebouw aanwezig zijn en dienen zijn 1,5 meter afstand te houden wanneer ze niet tot hetzelfde huishouden behoren.

Dit levert uitdagingen op maar zoals we afgelopen weekenden in Duitsland zagen is dat met de nodige aanpassingen nog wel mogelijk.

Het probleem doet zich echter voor bij de maatregel dat alle gasten gebruik moeten maken van een zitplaats aan een tafel of bar.

De Nederlandse Darts Bond kreeg hier de afgelopen dagen veel vragen over binnen en zij spraken met verschillende instanties zoals NOC*NSF, Veiligheidsberaad, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor meer duidelijkheid.

Nederlandse Darts Bond: "Uiteraard willen we weten of in de horeca (vanaf 1 juni) poolen, snooker, biljarten en darten is toegestaan. Deze vraag wordt tot op heden helaas niet concreet beantwoord.

Het advies is dan ook aan alle horeca-uitbaters om met de lokale autoriteiten (gemeente), per horecagelegenheid te beslissen wat de mogelijkheden zijn binnen de richtlijnen. Dit vraagt om maatwerk.

Jullie mogen van ons aannemen, dat de NDB en de KNBB, er alles aan doen om heldere antwoorden te krijgen. We blijven in gesprek met alle partijen en houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte."

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws