Jonge Bradly Roes runner-up, Neil Duff wint derde week Modus Super Series 4 algemeen nieuws
algemeen nieuws

Jonge Bradly Roes runner-up, Neil Duff wint derde week Modus Super Series 4

Jonge Bradly Roes runner-up, Neil Duff wint derde week Modus Super Series 4

De WDF wereldkampioen Niel Duff heeft de champions week weten te bereiken. De Noord-Ier won de derde speelweek van de Modus Super Series. De jonge Hagenaar Bradly Roes was zijn tegenstander en werd runner-up.

In de halve finale tegen Matt Dennant kwam de Nederlander Roes 2-0 achter. De Hagenaar won vervolgens vier legs op rij met een 121-finish waardoor hij de halve finale met 99.84 gemiddeld won. In de finale trof de Hagenaar de WDF Lakeside wereldkampioen Neil Duff die met 4-1 Roes versloeg en de derde speelweek won.

Helemaal onderaan het artikel is de finale avond met de prestaties van Roes terug te kijken.

Halve finale
Matt Dennant - Bradly Roes 2-4
Niel Duff - Conan Whitehead 4-1

Finale
Bradly Roes - Niel Duff 4-1

Hoe werkt de Modus Super Series?

Wekelijks wordt er een toernooi gehouden met 12-spelers die geen PDC tourkaart hebben, deze 12 spelers worden verdeeld over drie groepen A, B en C. In groep A komen 6 spelers, 3 gaan er naar groep B en nog eens 3 naar groep C. Groep A spelen van maandag tm woensdag, op donderdag komen de 3 spelers uit groep B in actie gevolgd door groep C op vrijdag. Groep B spelen op donderdag en vrijdag in de avond en groep C komt overdag in actie op donderdag en vrijdag. De groep A winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de finale avond op zaterdag. De overige vijf uit groep A worden verdeeld over groepen B en C. Hierdoor bestaan de groepen B en C eveneens uit 6 deelnemers. De nummers 2 en 3 in groep A gaan naar groep B, nummers 4, 5 en 6 gaan naar groep C.

De drie 'beste' spelers uit groep B en de twee 'beste' spelers uit groep C gaan eveneens naar de finale op zaterdag. Hiermee komt het deelnemersveld van de zaterdagen uit op 6 spelers (Groep A winnaar, 3 beste uit groep B en 2 beste uit groep C)

De finale avond wordt gespeeld op zaterdagavond vanaf 22.00 uur, waar de spelers strijden in een kleine groepsfase, gevolgd door halve finales en een finale om de wekelijkse winnaar te bepalen. De week daarop begint de competitie opnieuw, met twaalf nieuwe spelers die strijden om de titel. Na twaalf competitieweken strijden de twaalf wekelijkse winnaars in 'Champions Week', die elke dertiende wedstrijdweek wordt gespeeld om te beslissen wie de Series wint en een plaats op het erebord verdient.

De Modus Super Series zijn zes dagen per week te volgen via youtube.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws