European Darts Grand Prix: Van Barneveld overtuigt, Montgomery verrast Clayton en Schindler wint Duits onderonsje PDC
PDC

European Darts Grand Prix: Van Barneveld overtuigt, Montgomery verrast Clayton en Schindler wint Duits onderonsje

European Darts Grand Prix: Van Barneveld overtuigt, Montgomery verrast Clayton en Schindler wint Duits onderonsje

In het Duitse Sindelfingen werd vanavond de tweede ronde van het European Darts Grand Prix hervat. Raymond van Barneveld versloeg op zeer overtuigende wijze huidig UK Open-winnaar Andrew Gilding zonder een leg af te staan. ''Barney'' was de eerste en enige Nederlander die vanavond aan de oche verscheen. Later op de avond kruisden Duitslands beste spelers, Gabriel Clemens en Martin Schindler, de degens. Ook de runner-up van de Premier League, Gerwyn Price, kwam vanavond in actie. Hij versloeg Ricky Evans met ruime cijfers: 6-2. Verrassing van de avond was Ross Montgomery die Jonny Clayton naar huis stuurde.

Nadat vanmiddag Gian van Veen als enige Nederlander doorging naar de zondag, was het vanavond de beurt aan Raymond van Barneveld. De Hagenees kwam geen moment in de problemen tegen Andrew Gilding. Gilding gooide slechts 80.57 gemiddeld en werd ''gewhitewasht'': 6-0 voor Van Barneveld. Van Barneveld haalt hiermee voor de eerste keer sinds 2019 de laatste 16 op de Euro Tour. Morgenmiddag treft hij regerend kampioen en nummer 1 geplaatst Luke Humphries.

Na de dominantie van Van Barneveld namen Nathan Aspinall en José de Sousa het tegen elkaar op. In een vermakelijke partij, waarin de Portugees ruim 95 en de Engelsman zelfs ruim 100 gemiddeld gooide, bleek ''The Asp'' te sterk. Na een gelijk opgaand begin verloor De Sousa in de zesde leg zijn eigen leg waarna er geen breaks meer plaatsvonden: 6-3 voor Aspinall.

Vervolgens kwam Luke Humphries, nummer 1 geplaatst en titelverdediger, uit tegen landgenoot Chris Dobey. Premier League-deelnemer Dobey begon matig en keek al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Dobey won vervolgens de leg van Humphries, waarna Humphries met onder andere een directe re-break uitliep naar 5-1. Een gemakkelijke en ruime overwinning voor Humphries leek in de maak. Echter gooiden gemiste matchdarts in leg acht en een knappe 121-finish van Dobey een leg later roet in het eten. Bij een 5-4 voorsprong mocht Humphries vervolgens wéér aantreden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar hij faalde wederom: 5-5. De elfde en laatste leg werd afgetrapt door Dobey, die uiteindelijk zelf óók drie matchdarts miste. Een 68-finish en de negende (!) matchdart brachten de titelverdediger uiteindelijk toch nog de overwinning.

Gerwyn Price, die in de finale van de Premier League het onderspit moest delven tegen Michael van Gerwen, versloeg vervolgens vrij simpel Ricky Evans. Na een 0-1 achterstand pakte hij zes van de zeven volgende legs, hetgeen resulteerde in een 6-2 overwinning.

Josh Payne won gister ietwat verrassend van Simon Whitlock en lijkt na wat mindere jaren langzaamaan weer een beetje op te krabbelen. De Engelsman maakte het zijn landgenoot Joe Cullen dan ook aardig lastig, wat resulteerde in een 5-5 stand na een spannende tien legs. De elfde en beslissende leg werd begonnen door Payne maar gewonnen door Cullen. Met een knappe 108-finish terwijl Payne op 60 stond haalde Cullen met de hakken over de sloot de volgende ronde.

Hierna was het tijd voor dé wedstrijd voor het Duitse thuispubliek: World Cup-partners Martin Schindler en Gabriel Clemens mochten laten zien wie vanavond de beste Duitser zou zijn. Dat bleek uiteindelijk eerst genoemde te zijn. Schindler had geen kind aan de nummer 20 van de wereld en kwam met 5-1 voor. Clemens vocht zich nog wel terug naar 5-3 en miste zelfs een handvol pijlen voor 5-4, maar Schindler mag morgen terugkomen na een comfortabele 6-3 overwinning.

Voormalig Finder Darts Masters-winnaar Ross Montgomery trof na de Duitse clash Welshman Jonny Clayton. Saillant detail is dat de Schot nog nooit van Clayton verloren had. Gezien het feit dat dit twee wedstrijden in een ver verleden betreft, zou je denken dat Clayton met zijn huidige status een einde zou maken aan deze reeks. Niets bleek minder waar, want ook vanavond trok Montgomery aan het langste eind: 6-4 voor de Schot.

Het slotstuk van de avond was de partij tussen Dimitri Van den Bergh en Krzysztof Ratajski. Beide mannen kwamen goed voor de dag en maakten er een boeiende wedstrijd van. Waar zowel de Belg als de Pool vier keer 180 gooiden, was het de Pool die één leg meer wist te winnen: 6-5 voor Ratajski.

Uitslagen zaterdagavondsessie European Darts Grand Prix:

Andrew Gilding (80.57) 0-6 (94.93) Raymond van Barneveld

Nathan Aspinall (101.29) 6-3 (95.71) José de Sousa

Luke Humphries (97.80) 6-5 (88.81) Chris Dobey

Gerwyn Price (96.53) 6-2 (87.86) Ricky Evans

Joe Cullen (93.25 6-5 (92.11) Josh Payne

Martin Schindler (87.47) 6-3 (88.82) Gabriel Clemens

Jonny Clayton (91.72) 4-6 (87.56) Ross Montgomery

Dimitri Van den Bergh (103.27) 5-6 (96.96) Krzysztof Ratajski

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws