Mikuru Suzuki zorgt voor een bizar resultaat tijdens Bulls-Eye Challenge op Super Series algemeen nieuws
algemeen nieuws

Mikuru Suzuki zorgt voor een bizar resultaat tijdens Bulls-Eye Challenge op Super Series

Mikuru Suzuki zorgt voor een bizar resultaat tijdens Bulls-Eye Challenge op Super Series

Iedere week zien we nieuwe spelers op de MODUS Super Series en ze worden allen uitgedaagd om deel te nemen aan de bijbehorende Bulls-Eye Challenge.

Deze keer was het de beurt aan Mikuru Suzuki en vanwege haar softtip verleden waren de verwachtingen hoog. Het resultaat was verbijsterend zoals te zien is op deze beelden.

Mikuru Suzuki zorgt voor een bizar resultaat tijdens Bulls-Eye Challenge op Super Series

We zagen eerder al Danny Lauby die het Guinness World Record van James Wade uit de boeken wist te gooien. Het officieel record van The Machine stond op 15 stuks maar de pijlsnelle Amerikaan verpulverde dit met een score van maar liefst 25.

Ook zagen we Ron Meulenkamp een poging doen op de bulls-eye en net als James Wade is ook de Nederlander een linkshandige speler. Ook hij ging voorbij aan de score van Wade en deed dat op indrukwekkende wijze met zelfs een beter gemiddelde dat de Amerikaan die de lijst aanvoert.

In 2019 wist Mikuru Suzuki indruk te maken toen ze als debutant van de partij was op de Lakeside. Ze bereikte op overtuigende wijze de finale waarin ze uitkwam tegen Lorraine Winstanley. Ze was voor velen nog een onbekend gezicht op dat moment maar dat zou vanaf dat toernooi snel veranderen.

Met een gemiddelde van 90,12 wist ze namelijk de finale te winnen om zo de wereldtitel in steel tip te winnen bij de dames. In één klap was de Japanse een sensatie in de dartswereld zoals we deze in Europa kennen en als klap op de vuurpijl was ze dicht bij nog een historische prestatie.

Tijdens de finale mocht ze namelijk in de tweede set ook aanleggen voor een 9-darter. Het zou niet alleen een unicum zijn in de dartsport bij de dames maar ook voor het wereldkampioenschap bij de BDO in het algemeen. Tot op de dag van vandaag is er namelijk nog altijd maar één speler in geslaagd om de perfecte leg te gooien in de historie van het BDO WK. Het was Paul Lim die hier in 1990 in slaagde en daarmee maar liefst 52.000 pond verdiende. Ter vergelijking, de winnaar van het wereldkampioenschap destijds, Phil Taylor, keerde huiswaarts met de hoofdprijs en die kwam uit op slechts 24.000 pond.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws