Premier League: Schotland ontploft bij gelijkspel tussen Henderson en Van Gerwen, Cross en Wade fabelachtig algemeen nieuws
algemeen nieuws

Premier League: Schotland ontploft bij gelijkspel tussen Henderson en Van Gerwen, Cross en Wade fabelachtig

Premier League: Schotland ontploft bij gelijkspel tussen Henderson en Van Gerwen, Cross en Wade fabelachtig

Vandaag reist de Premier League darts weer verder. Ditmaal naar Aberdeen, waar vandaag het publiek hún John Henderson krijgt te zien.

Eerst werd het publiek opgeschoteld met een prachtige partij tussen Michael Smith en Rob Cross. Beide heren begonnen geweldig aan de partij, maar wanneer Cross 164 uitgooit lijkt Smith van het padje en Voltage profiteert daar optimaal van en breidt zijn voorsprong ver uit. Deze voorsprong geeft de nummer twee van de wereld niet meer af en wint met 7-3.

Het was daarna de beurt aan Daryl Gurney en James Wade die het Schotse publiek mochten gaan vermaken. James Wade had er zin in en begon goed met een break. Wade ging lekker door en toverde de ene naar de andere leg uit de hoge hoed. Wanneer Daryl Gurney een pijl op de dubbel miste, strafte hij dat ook nog eens af en wist uiteindelijk zijn tegenstander wit te wassen met dus maar liefst 7-0.

Daarna kwam de jarige Gerwyn Price aan de oche die het mocht opnemen tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic. Price kwam al snel 4-1 voor en wist al snel een punt binnen te halen. Suljovic kon niet er niet echt een partij van maken, waardoor Price met twee punten Aberdeen mocht verlaten.

Vervolgens kwam Raymond van Barneveld naar het podium gewandeld, waar hij zou proberen te winnen van Peter Wright. Van Barneveld begon de partij goed en kwam op 1-0, waarna Wright ook zijn eigen leg hield. In de derde leg liet Van Barneveld een kans liggen die hem uiteindelijk fataal werd. Wright brak hem en zette goed door. Wright speelde goed en gaf RVB geen kans in de partij en versloeg de Nederlander met 7-3.

Als laatst op de avond zou de locale held, John Henderson, het podium betreden. Hij neemt nam op tegen niemand minder dan Michael van Gerwen. Na een geweldige opkomst vanBig John Henderson, oftewel Highlander begonnen de heren. Van Gerwen noteerde een gemiddelde van ruim 117 wanneer de eerste acht legs gespeelde waren. Henderson gooide 106 gemiddeld op dat moment. Dat zegt genoeg over het nievau in deze prachtige wedstrijd, de mooistre wedstrijd van de avond. Het was Van Gerwen die steeds voorkwam, maar wanneer Henderson weer een leg pakte, ontplofte de zaal telkens weer. De zaal werd pas echt afgebroken toen de locale held er ook nog een gelijk spel uit wist te halen.

Een geweldige avond met prachtige wedstrijden is ten einde gekomen. Alle live verslagen kunt u hieronder nog eens rustig teruglezen.

Michael Smith (100,21) 3 - 7 Rob Cross (103,96)

Bullyboy mocht de re-match van de UK Open halve finale beginnen tegen Cross. Smith wist zijn eigen eerste leg te houden via een 56-finish. Voltage hield ook zijn eigen leg door dubbel 16 te gooien voor de 1-1 stand. Via een 12-darter van Smith wist hij de derde leg met de darts mee te gooien. Cross wist via een 14-darter op dubbel 10 er 2-2 van te maken. Doordat Cross het voordeel in de vijfde leg had gepakt, wou hij dat niet meer afgeven en wist 164 uit te gooien voor de break. Met een goede twee-dart finish van 68 op dubbel 4 wist Rob Cross ook zijn eigen leg te houden voor de 4-2 voorsprong. Doordat Smith nog niet uit was en Cross een kans kreeg vanaf 81, pakte Voltage deze kans en brak nogmaals en kwam daarmee op 5-2 met zijn vierde legwinst op rij. Via een 87-finish voor een 12-darter wist hij nu ook zijn vijfde leg op rij te pakken en daarmee pakte hij het eerste punt al. Cross miste zijn eerste matchdart vanaf 117, waarna Smith 90 uitgooide voor zijn derde legwinst in de partij. Het leek dat Smith zich wat bevrijd voelde en dat hij een break terug zou pakken, maar dat deed hij niet. Cross wist uiteindelijk eerder de dubbel te gooien en daardoor wist Voltage een 7-3 overwinning te boeken.

Daryl Gurney (94,45) 0 - 7 James Wade (109,59)

De Noord-Ier mocht de tweede partij van de avond aftrappen tegen The Machine. De eerste leg ging via een 68-finish op tops naar James Wade en wist daarmee een break te plaatsen. Doordat The Machine tops gooide in de tweede leg, wist hij op 2-0 te komen. Via een 158-finish wist James Wade zijn hoogste finish van het toernooi voor hem te gooien en daarmee plaatste hij zijn tweede break van de partij. James Wade wist dubbel 6 uit te gooien en daarmee wist hij zijn eigen leg te houden en daarmee op 4-0 te komen. Wade vond dat hij nog niet goed genoeg stond te speren en daarom wist hij er nog een 11-darter uit te peuren via een 81-finish voor de 5-0 voorsprong. De weergaloze James Wade wist via dubbel 10 ook al het eerste punt te pakken en dus leek het een snelle avond te worden voor Wade, maar ook voor Gurney. James Wade gooit 116 uit in de zevende leg en wast daarmee Daryl Gurney wit.

Mensur Suljovic (95,55) 3 - 7 Gerwyn Price (93,13)

Suljovic had de eer om te mogen beginnen tegen dé man in vorm, Gerwyn Price. De jarige Welshman, die vandaag 34 is geworden, wist de eerste leg af te pakken via een 107-finish en kwam daarmee via een break op 1-0. Suljovic miste een kans vanaf 118 voor de re-break en Price wist daarna zijn eigen alsnog te houden voor de 2-0. Suljovic wist zijn eigen leg te houden via dubbel 5 en daarmee kwam hij nu ook op het scorebord. Price hield daarna zijn eigen leg via tops voor de 3-1 voorsprong. Gerwyn Price wist met een 127-finish een tweede break te pakken, waardoor hij op een 4-1 stand kwam. The Iceman bleef ijskoud en gooide 82 uit voor de 5-1 voorsprong in zijn voordeel. De Oostenrijker wist via dubbele 18 zijn eigen leg te houden en dus was het eerste punt van Price nog niet binnen. Een leg later, in de achtste leg, wist Price zijn eerste punt wel al te pakken en dus was het 6-2 in legs. De negende leg van de wedstrijd ging naar The Gentle via The Mensur. De tiende leg ging met de darts mee en zo was het Price die er met de winst en twee punten vandoor ging.

Raymond van Barneveld (95,36) 3 - 7 Peter Wright (106,64)

De Hagenees mocht de partij aftrappen tegen de schot. Via dubbel 8 wist Raymond van Barneveld de eerste leg in 14 darts te pakken. Doordat Wright dubbel 19 gooide wist hij ook zijn eigen leg te houden in 16 darts. In de derde leg wist Snakebite een break te plaatsen via tops, waardoor hij het heft in handen nam. Binnen 13-darts wist Wright ook zijn eigen leg te houden en op 3-1 te komen. Peter Wright wist een tweede break van de partij te plaatsen en via een 81-finish kwam hij op 4-1. Na die 12-darter, wist Wright het te volgen met een 11-darter en daarmee kwam hij op 5-1 en leek het niet de avond van de Nederlander te gaan worden. RVB wou ook maar even mee gaan doen en wist ook een 11-darter te produceren voor zijn tweede legwinst in de partij. Wanneer Van Barneveld denkt dat Wright dat niet nog beter kan, bewijst Wright het tegendeel en gooit een 10-darter, waarmee hij een gemiddelde van 111 noteert tot zover. Barney wist te profiteren van de eerste gemiste matchdart van Wright en daarmee wist hij op 6-3 te komen. De Schot wist het af te maken in de tiende leg via dubbel 1 en dus pakte Wright de volle buit in zijn thuisstadion.

Michael van Gerwen (103,91) 6 - 6 John Henderson (97,38)

De Brabander mocht de strijd tegen de thuisspelende Big John Henderson. Via dubbel 12 wist Van Gerwen zijn eigen eerste leg binnenboord te houden binnen 13-darts. De Nederlander wist 74 uit te gooien voor de break, terwijl Henderson ook onder de 100 stond. Highlander kreeg een breakkans, maar miste de bull om de stand in breaks alweer gelijk te trekken en Van Gerwen profiteerde. Een leg later was het wel Henderson die op het scorebord bord door dubbel 10 te gooien, waarna het publiek losging en ontplofte. Via een 12-darter wist Van Gerwen weer door te gaan en kwam daarmee op een 4-1 voorsprong. Henderson wist nogmaals een fantastische leg uit de hoge hoed te halen van een 12-darter en kwam daarmee terug tot 2-4. Van Gerwen wist de zevende leg te houden in 13 darts en gooide nu een gemiddelde van 117, waar Henderson ook 105 gemiddeld gooide. De achtste leg ging naar John Henderson die zijn 19e dart van de leg midden in de dubbel 5 gooide. Van Gerwen miste darts om het eerste punt te pakken, waardoor Henderson 47 uitgooide voor de 5-4 en het publiek nogmaals ontplofte en het bier de lucht in vloog. Van Gerwen brak in de tiende leg en wist daarmee toch het eerste punt te pakken en had het voordeel in de elfde leg. Maar Henderson gaf niet op en wist de leg af te pakken, waardoor hij het voordeel in de laatste leg had. De allerlaatste leg ging in maar liefst in 14 darts met de darts mee en dus was het John Henderson die er nog een gelijkspel van maakte in deze prachtige partij.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws