VIDEO: Johan Derksen spreekt zich uit over de huidige situatie bij Nederlands dartsteam algemeen nieuws
algemeen nieuws

VIDEO: Johan Derksen spreekt zich uit over de huidige situatie bij Nederlands dartsteam

VIDEO: Johan Derksen spreekt zich uit over de huidige situatie bij Nederlands dartsteam

De huidige situatie in het Nederlands dartsteam heeft inmiddels de voorpagina gehaald van enkele landelijke kranten en kwam daardoor ook bij Vandaag Inside ter sprake.

Johan Derksen heeft altijd een uitgesproken mening en dat was deze keer niet anders zoals te zien is op deze beelden.

VIDEO: Johan Derksen spreekt zich uit over de huidige situatie bij Nederlands dartsteam

Anca Zijlstra en Aileen de Graaf moeten het hierbij ontgelden want ze kunnen niet rekenen op steun van de 75-jarige man uit Grolloo. Ze stapten uit het Nederlands team vanwege de aanstelling van trans vrouw Noa-Lynn van Leuven en daarmee kwam werd dit groot nieuws in de Nederlandse media.

De Nederlandse Darts Bond liet eerder al weten: "De NDB staat voor een dartsport waar iedereen zich thuis voelt en iedereen mee kan doen. We vinden het belangrijk dat 100% van de mensen zich welkom voelt bij de NDB in een sociaal veilige, gezonde en inclusieve sportomgeving. Het maakt daarin niet uit wat je afkomst, politieke voorkeur, geslacht, seksuele geaardheid, ras of religie is."

Aan tafel bij Vandaag Inside deelden ze deze mening en al moesten de darters in het algemeen het wel ontgelden. Zo zouden darters zich niet moeten opgeven voor 'De slimste mens' aldus het advies van Johan wanneer hij naar een rijtje dartspelers op een rij kijkt.

Het advies dat hij geeft aan Anca en Aileen is ook duidelijk: "Laat ze lekker opstappen. Ze hebben geen poot om op te staan. Het staat allemaal in de reglementen. Punt uit, moet je ook niet aan toegeven."

Ondanks alle commotie won Noa-Lynn van Leuven afgelopen weekend wel haar eerste damestitel door de PDC Womens Series 2 op haar naam te schrijven. Maar wie denkt dat ze alle kritiek simpel naar zich neer kan leggen heeft het mis.

Ze heeft tegenover verschillende nieuwssites uitgesproken dat ze doodsbedreigingen krijgt en dat ze het idee heeft dat men vergeet dat ze ook gewoon een mens is met gevoelens.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws