Vinkevener Moreno Blom naar finaleavond Modus Super Series, geholpen door Wesley Harms algemeen nieuws
algemeen nieuws

Vinkevener Moreno Blom naar finaleavond Modus Super Series, geholpen door Wesley Harms

Vinkevener Moreno Blom naar finaleavond Modus Super Series, geholpen door Wesley Harms

Tijdens de eerst speelweek van de vierde serie Modus Super Series heeft Moreno Blom zich geplaatst voor de finaleavond op zaterdag. Na twee speeldagen stond Blom op plek 4, met een uitstekende woensdag wist de Vinkevener zich naar de eerste plek van de ranking te spelen.

Wesley Harms speelde een slechte laatste wedstrijd tegen Lee Cocks, Sparky verloor met 4-0 waardoor Moreno Blom naar de finaleavond gaat en Harms in de herkansing moet via groep B. De derde Nederlander in groep A is Youri Brouwer, de Noord-Hollander heeft niet zijn beste week en eindigde op de laatste plaats van de groep. Ook Brouwer gaat in de herkansing.

Blom is de laatste tijd goed in vorm, tijdens de 4-nations gooide Blom nog een perfecte leg. Hij gooide zijn 9-darter tegen Antoon Wielandt via 180-180-141

Hoe werkt de Modus Super Series


Wekelijks wordt er een toernooi gehouden met 12-spelers die geen PDC tourkaart hebben, deze 12 spelers worden verdeeld over drie groepen A, B en C. In groep A komen 6 spelers, 3 gaan er naar groep B en nog eens 3 naar groep C. Groep A spelen van maandag tm woensdag, op donderdag komen de 3 spelers uit groep B in actie gevolgd door groep C op vrijdag. Groep B spelen op donderdag en vrijdag in de avond en groep C komt overdag in actie op donderdag en vrijdag. De groep A winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de finale avond op zaterdag. De overige vijf uit groep A worden verdeeld over groepen B en C. Hierdoor bestaan de groepen B en C eveneens uit 6 deelnemers. De nummers 2 en 3 in groep A gaan naar groep B, nummers 4, 5 en 6 gaan naar groep C.

De drie 'beste' spelers uit groep B en de twee 'beste' spelers uit groep C gaan eveneens naar de finale op zaterdag. Hiermee komt het deelnemersveld van de zaterdagen uit op 6 spelers (Groep A winnaar, 3 beste uit groep B en 2 beste uit groep C)

De finale avond wordt gespeeld op zaterdagavond vanaf 22.00 uur, waar de spelers strijden in een kleine groepsfase, gevolgd door halve finales en een finale om de wekelijkse winnaar te bepalen. De week daarop begint de competitie opnieuw, met twaalf nieuwe spelers die strijden om de titel. Na twaalf competitieweken strijden de twaalf wekelijkse winnaars in 'Champions Week', die elke dertiende wedstrijdweek wordt gespeeld om te beslissen wie de Series wint en een plaats op het erebord verdient.

De Modus Super Series zijn zes dagen per week te volgen via youtube.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws