Dartteam Venlo "Alweer staan we met lege handen" Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dartteam Venlo "Alweer staan we met lege handen"

Dartteam Venlo "Alweer staan we met lege handen"

Zaterdag stond de eerste wedstrijd van de terugronde op programma. Voor DTV is het nu een kwestie van heel snel punten pakken om nog aan de degradatie te kunnen ontsnappen. Tegenstander de Schot 1 is een team waar eigenlijk nu toch van gewonnen moet worden.

De Round Robin verloopt spannender dan de afgelopen wedstrijden. Maar na 9 legs die met de darts mee gaan, weet de schot ons te breken. Daarmee komen zij op 3 legs voorsprong en blijkt dit genoeg om het eerste punt binnen te halen..

In de single mogen Dave Proosten en Richard van der Meijde beginnen. Richard komt als snel met 3-1 voor, maar Dave komt knap terug mede dankzij een 132-finisch. De 7de leg wordt gespeeld. Deze mag Richard beginnen, maar Dave weet als eerste de dubbel te raken.. In de tweede single staan Jac Proosten en Marcel Ruiters tegenover elkaar. Jac weet een constant niveau te laten zien en wint zo met 4-1 van Marcel. Jan Martens mag hierna aantreden tegen Remco van Eijden. Jan weet met 3-1 voor te komen, maar uiteindelijk moet toch die 7de leg gespeeld worden. Jan wint de bull, maar Remco weet dan toch de leg en de partij te winnen. De laatste single is voor Pedro Heijnen en Erwin Renkema. Pedro weet Erwin in de derde leg te breken, maar Erwin breekt gelijk terug. Pedro breekt weer terug in de vijfde leg en behoud nu wel zijn eigen leg en wint zo de partij

Tussenstand na de single’s 3-2

Het is lang geleden dat DTV met een voorsprong uit de single’s komt. De spelers staan goed te gooien, dus is er vandaag de mogelijkheid om de wedstrijd te winnen. De eerste koppelpartij gaat tussen Dave/Pedro en Erwin/Richard. Beide koppels zijn aan elkaar gewaagd en dus is de vijfde leg nodig. Hierin krijgen beide koppels een aantal volle beurten voor de dubbel, maar trekt DTV aan het kortste eind. De schot komt zo weer op gelijke hoogte met DTV. Het ervaren koppel Jac/Jan mag DTV weer op voorsprong gaan brengen. Dit mogen zij doen tegen Remco/Marcel. De eerste leg gaat naar DTV en er lijkt niets aan de hand. Maar in een keer loopt het scorend niet meer voor DTV en wint de schot vrij eenvoudig de koppel. Aan Dave/Pedro de taak om de stand nu weer gelijk te maken om zo nog een kans op de overwinning te behouden. In een spannende partij is de vijfde leg weer nodig. Hiein wint de Schot het bullen, maar opent DTV met 180-180 en wint zo ook de leg en de partij. De laatste koppel moet nu gewonnen worden om nog de volle drie punten van de wedstrijd te kunnen behalen. Jan Martens wordt gewisseld voor Wichard Knoops. Echter blijkt de enorm hoge druk en het pas nu invallen bij Wichard een te grote opgave. Hij krijgt te vaak de tripple niet geraakt en ook Jac kan scorend niet genoeg imponeren, waardoor de Schot een gelijkspel al binnen haalt/

Tussenstand na de koppels 4-5

Het meest haalbare wordt daarmee een gelijkspel. Dave moet daarvoor echter winnen van Remco. De eerste twee legs gaan tegen de dart in, de volgende drie legs met de darts mee. Daarmee staat het 3-2 voor Remco en moet Dave de volgende leg houden. Echter wil de dubbel niet en daarmee krijgt Remco de kans om Dave te breken en zo de partij en de gehele wedstrijd te winnen. Zo’n kans moet je Remco niet geven, want met die ervaring weet je dat hij die kans ook echt pakt. Daarmee wint Remco de wedstrijd voor de Schot.

Eindstand 4- 6.

Alweer staat DTV met lege handen. Vandaag hebben we het echt weer eens weggegeven. De dubbels vallen op cruciale momenten niet. Aangezien het spelletje daar toch om draait, betekend dit verliezen.

180-scores : Pedro Heijnen 2x, Jan Martens, Jac Proosten en Dave Proosten 1x,
De Schot: Remco v Eijden 5x, Richard vd Meijde 3x en Marcel Ruiters en Erwin Renkema 1x

Hoge finishes: Dave Proosten 132

De Schot: Remco v Eijden 110

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws