De LaCo Finalisten voor de finales op 3 juni aanstaande zijn bekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

De LaCo Finalisten voor de finales op 3 juni aanstaande zijn bekend

De LaCo Finalisten voor de finales op 3 juni aanstaande zijn bekend

Sportbar Overtime was vandaag het decor voor de LaCo play-offs. Acht herenteams en acht damesteams hadden zich, na de reguliere competitie, geplaatst voor deze spannende dag en gingen de strijd met elkaar aan voor een plaats in de LaCo finales.

Heren

In poule A gaan de BDC, DOGD, DBA en DBMN de strijd met elkaar aan. De heren van de BDC waren poulewinnaar in de reguliere competitie met acht gewonnen wedstrijden. De DOGD en DBA eindigden respectievelijk als tweede en derde in hun poule. DBMN werd vierde in de competitie.

De eerste speelronde in deze poule was ongekend spannend. De BDC vloog uit de startblokken en nam een 6-3 voorsprong op de DBA. De mannen uit Almere vochten echter terug om uiteindelijk in de laatste en beslissende leg van de afsluitende solo de 9-8 overwinning uit het vuur te slepen. De wedstrijd tussen DOGD en DBMN ging ook gelijk op, maar de mannen uit Midden-Nederland stelden in de trio’s de overwinning veilig, waarna de DOGD de laatste punten naar zich toe trok om het verlies te beperken tot 8-9. Zowel de DBA als DBMN trok de goede lijn uit de eerste wedstrijd door. Geen van beide teams wist een gaatje te slaan in de wedstrijd, dus moest de laatste solo wederom de beslissing brengen. In een spannende solo waren het uiteindelijk de mannen uit Almere die wederom een 9-8 overwinning uit het vuur sleepten. De DOGD en BDC verloren beide hun eerste wedstrijd en wilden zich graag revancheren. Hoewel de Bosschenaren in de reguliere competitie hun groep wisten te winnen, gingen ze nu ook in hun tweede wedstrijd onderuit en pakten de mannen van de DOGD een knappe 10-7 overwinning. Na twee speelronden was de stand in deze poule dus ongekend spannend. Alle vier de teams maakten nog kans op een finaleplaats. Met twee overwinningen leek de DBA de beste papieren te hebben, maar desondanks hadden ook zij een overwinning nodig tegen de DBA om zeker te zijn van de finale. In de andere wedstrijd was de opgave voor de BDC en DBMN duidelijk. Beide teams moesten winnen om kans te maken op de finale. DBMN vloog in deze wedstrijd uit de startblokken en gaf deze voorsprong nimmer uithanden. Een finaleplaats was daarmee zeker, maar met een ruime 11-6 maakten de mannen uit Midden-Nederland zelfs nog kans op de groepswinst. Door de winst van DBMN moest het nog ongeslagen DBA winnen van de DOGD om de finale te bereiken. Het ging in deze wedstrijd lang gelijk op, maar uiteindelijk was het de DOGD die wedstrijd met 10-7 wist te winnen en daarmee de tweede plaats achter DBMN greep.

De DONHN, DSWN, DBBR en de SDC gaan in poule B uitmaken wie doorgaan naar de finaledag. Ook de DONHN won acht duels dit jaar, waaronder één keer tegen de SDC. DSWN en DBBR eindigden als tweede en derde in hun reguliere poule.

Vandaag verschenen de mannen van DSWN en DBBR het scherpst aan de oche. Beide teams wisten hun eerste wedstrijd met 10-7 te winnen van respectievelijk de SDC en DONHN. De mannen uit de Bollenstreek lieten ook in hun tweede wedstrijd zien dat ze met een missie waren afgereisd naar Oudewater. Ditmaal waren zij met 10-7 te sterk voor DSWN. In de andere wedstrijd uit de tweede speelronde vochten de SDC en DONHN voor hun laatste kans. De DONHN liet zien dat zij niet voor niets als eerste waren geëindigd in hun poule in de reguliere competitie en revancheerde zich knap met een duidelijke 13-4 overwinning. Met twee ruime overwinningen op rij waren de mannen uit de Bollenstreek al zeker van een finaleplaats. In hun laatste wedstrijd tegen het nog puntloze SDC streden zij om de groepswinst. Met een ruime 9-4 overwinning verzekerde de DBBR zich van de eerste plaats in de groep. In de andere wedstrijd uit deze poule maakten de DSWN en DONHN samen uit wie de finale zou bereiken. Het waren de mannen uit Den-Haag die deze wedstrijd overtuigend wisten te winnen met 9-3.

Op 3 juni nemen DBMN en DSWN het op tegen elkaar in de halve finale en gaan de DBBR en DOGD de strijd met elkaar aan om de andere finaleplaats.

Dames

In poule A bij de dames vinden we DBMN, DVS, DBA en de VDO terug. DBMN had een sterke seizoenstart, maar verloor daarna twee wedstrijden. DVS en DBA eindigden op plek twee en drie in hun poule, waarbij DVS tweemaal won van het team uit Almere-Stad. De VDO plaatste zich op het nippertje voor de play-offs.

De dames van DBMN verschenen vandaag weer fris aan de oche en waren in de eerste wedstijd met 8-3 duidelijk een maatje te groot voor de DBA. De wedstrijd tussen de VDO en DVS ging in het begin wel gelijk op. Na de singles was het 3-2 voor de DVS, het waren echter de dames uit Venlo die toen 4 koppels en de teamgame op rij wisten te winnen voor een knappe 7-4 overwinning. De dames uit Venlo verschenen ook in hun tweede wedstrijd messcherp aan de oche en versloegen regerend kampioen DBMN met maar liefst 7-4. In de andere wedstrijd uit deze groep was het de DVS die met dezelfde cijfers wist te winnen van de DBA en daarmee een uitzicht hield op de finaledag. In de laatste speelronde nam de VDO het op tegen de DBA. Met een overwinning waren de dames uit Venlo zeker van de eerste plaats. In de andere wedstrijd maakten de DVS en DBMN in een onderling gevecht uit wie een finaleplaats zou bemachtigen. Met twee overwinningen was de DVO dus al zeker van de finale, maar toch moesten zij winnen van de DBA om eerste te worden in de poule. Het waren echter de dames van de DBA die na twee nederlagen op rij hun rug rechtten en knap een 7-4 overwinning op de VDO wisten te boeken. Een onderlinge wedstrijd tussen DBMN en de DVS bepaalde wie er samen met de VDO naar de finale ging. DBMN wist deze wedstrijd verrassend ruim te winnen met 8-3 en wist daarmee niet alleen de finale te behalen maar zelfs nog de groepswinst te pakken.

De DONHN, RDB, DSWN en FDB strijden in poule B voor de finaledag. De dames van de DONHN verloren dit seizoen nog geen enkel duel; acht van de acht wedstrijden werden gewonnen. De RDB en DSWN wonnen allebei zes keer in hun poule, terwijl de dames van de FDB zich met de hakken over de sloot wisten te plaatsen.

In de eerste ronde wist de DSWN het ongeslagen DONHN direct het vuur aan de schenen te leggen. In een spannende wedstrijd was het echter DONHN die een knappe 7-4 overwinning binnensleepte. In de laatste wedstrijd uit speelronde 1 nam de RDB het op tegen de FDB. De dames uit Rivierenland vlogen uit de startblokken en bouwde de voorsprong gestaag uit tot een ruime 9-2 overwinning. In hun tweede wedstrijd moesten de dames uit Rivierenland wel vol aan de bak. DONHN vocht namelijk voor wat zij waard was, maar kon niet voorkomen dat de RDB ook deze wedstrijd wist te winnen met 6-5. De laatste wedstrijd uit deze speelronde ging vervolgens tussen de FDB en DSWN, waarbij beide teams eigenlijk een ruime overwinning nodig hebben om kans te blijven maken op de finaledag. De dames uit Den-Haag waren dan ook messcherp en wisten deze belangrijke wedstrijd met maar liefst 9-2 te winnen. In de laatste en beslissende speelronde nam de DONHN het op tegen de dames uit Friesland en speelde de DSWN tegen het nog ongeslagen RDB. Zowel de DONHN als de DSWN moesten hun laatste wedstrijd winnen om nog kans te maken op een finaleplaats. Maar ook de ongeslagen RDB had een overwinning nodig om zeker te zijn van een finaleplaats. De dames uit Den Haag vochten voor wat ze waard waren en kwamen zelfs op een knappe 6-3 voorsprong. Nog één punt had de DSWN nodig om zeker te zijn van de finale, terwijl de RDB ondanks de twee overwinningen beide resterende punten moest winnen. Een ware kraker waarbij de RDB zich terug vocht en de laatste twee punten wist te grijpen en alsnog op het nippertje de finale wist te bereiken. De dames uit Den Haag moesten dus de wachtkamer in, want als de DONHN meer dan drie punten zou verliezen tegen Friesland, waren ook zij alsnog geplaatst voor de finale. Na 10 punten was de stand 7-3 voor en daardoor moest ook in deze wedstrijd de laatste en beslissende solo de doorslag geven. De spanning was om te snijden, maar de DONHN wist deze beslissende solo te winnen en zich zo samen met de RDB te verzekeren van de finale.

Op 3 juni nemen DBMN en DONHN het op tegen elkaar in de halve finale en strijden ook de RDB en VDO om een plaats in de finale.

De NDB feliciteert de finalisten en bedankt alle teams voor de gezellige en sportieve dag!

Dames uitslagen

Poule A

DBMN – DBA 8-3

DVS – VDO 4-7

DBMN – VDO 4-7

DBA – DVS 4-7

DVS – DBMN 3-8

VDO – DBA 4-7

Poule B

DONHN – DSWN 7-4

RDB – FDB 9-2

DONHN - RDB 5-6

DSWN – FDB 9-2

DSWN – RDB 6-5

FDB – DONHN 3-8

Heren uitslagen

Poule A

BDC – DBA 8-9

DOGD – DBMN 8-9

DBA – DBMN 9-8

BDC – DOGD 10-7

DBMN – BDC 11-6

DOGD – DBA 10-7

Poule B

DONHN – DBBR 7-10

DSWN – SDC 10-7

DBBR – DSWN 10-7

DONHN – SDC 13-4

DSWN – DONHN 9-3

SDC – DBRR 4-9

Bron en tekst NDBdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws