Finaledag 37e Oranjebar Super Ranking levert winst op voor Jermaine Wattimena Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Finaledag 37e Oranjebar Super Ranking levert winst op voor Jermaine Wattimena

Finaledag 37e Oranjebar Super Ranking levert winst op voor Jermaine Wattimena

De organisatie van de Oranjebar kon afgelopen dinsdag terugzien op een succesvolle finaledag van de 37e editie van de Oranjebar Super Ranking. Weliswaar waren de finalespelers redelijk voorspelbaar maar de weg die beide spelers moesten afleggen in het dubbel knock-out toernooi verliep niet eenvoudig.

Een flink aantal bezoekers en deelnemers konden deze avond hun hart ophalen; naast de 16 uitgenodigde spelers en de twee reservisten waren er nog een aantal spelers afgekomen op het dartspektakel waar voor die bewuste groep extra spelers ook een neventoernooi werd georganiseerd. Wellicht in de hoop de inhoud van de Mysterie Box, wat echter niet gebeurde want de winnende finish (167) werd niet gegooid.

Ditmaal kon het toernooi niet live worden gevolgd via DartConnect.tv aangezien het nog niet mogelijk is om het toernooiformat double knock-out via DartConnect.tv te spelen. Er werd er wel gebruik gemaakt van de tablets i.p.v. het vertrouwde schrijven met stift en borstel zodat de schrijver niet hoefde te rekenen en er hierdoor geen fouten konden worden gemaakt.

Zoals gezegd werd deze finaledag opnieuw gekozen voor een dubbel knock-out format zodat iedere uitgenodigde speler minimaal 2 wedstrijden speelde. De mannen die vanavond het beste darts lieten zien waren Jermaine Wattimena, die zich zonder te verliezen in de finale speelde en Jimmy van Schie, die in een eerdere wedstrijd onderuit ging maar vervolgens geen wedstrijd meer verloor. Daarnaast waren ook Danny Schellekens en Matthijs van Els lekker op dreef en bleven tot het laatste moment uitzicht houden op een finaleplaats.

De finale werd er niet een met twee wedstrijden want Jermaine Wattimena liet er van het begin af aan geen misverstand over bestaan wie deze avond de beste was. Ondanks de tegenstand van de 180-koning van de avond, Jimmy van Schie, liep Jermaine eenvoudig uit naar een 5-2 overwinning en kon op weg naar de prijsuitreiking die voor de laatste keer met dit prijzengeld werd gedaan. In de komende 38e editie van de Oranjebar Super Ranking is dit een van de zaken die in de nieuwe opzet gewijzigd zal worden.

Uitslag Finaledag OSR 25;

1. Jermaine Wattimena

2. Jimmy van Schie

3. Danny Schellekens en Matthijs van Els

In totaal werden er tien 100+ finishes en 35 maximale scores van 180 genoteerd. De Mysterie Box bleef wederom gesloten daar de winnende 167 finish niet werd uitgegooid.

Hoge Finishes (100+)

104 door Kevin Verbakel

107 door Jimmy van Schie (2x)

110 door Jermaine Wattimena

114 door Stijn Donkers

120 door Stijn Donkers

133 door Danny Schellekens

140 door Jermaine Wattimena

156 door Oswin Streden

160 door Dennis van der Steen

Maximale scores

1x door Peter van den Broek, Stijn Donkers, Rob van der Aa, Kevin Verbakel en Danny Schellekens

2x door Roel Geelen

3x door Oswin Streden en Matthijs van Els

6x door Wesley van Trijp

7x door Jermaine Wattimena

9x door Jimmy van Schie

De eerst volgende kwalificatie dag voor de met o.a. een nieuwe puntentelling vernieuwde 38e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 30 augustus 2022. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 20:15 uur. Aanvang van het toernooi is 20:30 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws