In Beeld: De Nederlandse NDB Rankingkampioenen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

In Beeld: De Nederlandse NDB Rankingkampioenen

In Beeld: De Nederlandse NDB Rankingkampioenen

Wat een jaar hebben zij achter de rug: onze Nederlandse rankingkampioenen. Vanaf de allereerste NDB Ranking van het seizoen in Wijchen tot en met het NK Darts in Driebergen-Rijsenburg hebben zij hard gestreden en fantastisch gepresteerd. Het komende jaar mogen zij zich de nationale rankingkampioenen noemen! De NDB is trots op onze negen rankingkampioenen! Hieronder zetten wij onze Nederlandse toppers in het zonnetje:

Heren A: Wesley Plaisier

Hij was dit seizoen oppermachtig: Wesley Plaisier uit Hendrik-Ido-Ambacht. Van de zes rankingtoernooien won hij er drie. In Almere, Prinsenbeek en Delft was hij de beste. Ook stond hij nog een keer in de finale. Tijdens het afsluitende NK Darts was hij al niet meer te achterhalen door zijn concurrenten. Wesley heeft in totaal 165 punten verzameld en is daarmee de terechte NDB Rankingkampioen bij de heren A. Dennie Olde Kalter eindigt als tweede bij de heren A, gevolgd door Johann Brouwer.

20231217 4g2a3900 basvandenberk wesley plaisier

Heren B: Wesley Mol

De ontknoping van het seizoen bij de heren B was ongelooflijk spannend. Toch is er uiteindelijk maar één rankingkampioen: Wesley Mol uit Zoetermeer. Voor aanvang van het NK Darts had hij een minieme voorsprong ten opzichte van zijn grootste concurrenten Mike Everts en Co Stompé Jnr. Met zijn finaleplaats in Driebergen-Rijsenburg verzekerde Wesley zich daadwerkelijk van het rankingkampioenschap. Eerder dit seizoen stond hij al een keer in de finale van de ranking in Zutphen. Ook haalde hij twee keer de halve finales. Machiel Stoffers is tweede geworden op de ranglijst, gevolgd door Gervan Smit.

In Beeld: De Nederlandse NDB Rankingkampioenen

Dames: Aileen de Graaf

Aileen de Graaf uit Bunschoten mag zich een jaar lang Nederlands rankingkampioen noemen. Zij had een fantastisch seizoen op de NDB Ranking en won de toernooien in Wijchen en Prinsenbeek. Het was het hele seizoen stuivertje wisselen met Noa-Lynn van Leuven, tegen wie Aileen liefst vier keer in de finale stond. Het uiteindelijke verschil op de ranglijst is erg klein: slechts drie punten. De finaleplaats van Aileen tijdens het NK Darts was uiteindelijk voldoende voor het rankingkampioenschap. Noa-Lynn van Leuven eindigt zodoende als tweede op de ranking, gevolgd door Priscilla Steenbergen en Adriana van Wijgerden-Vermaat, die allebei 141 punten hebben.

In Beeld: De Nederlandse NDB Rankingkampioenen

Junioren: Kendji Steinbach

Hij won twee reguliere NDB Rankings (in Zutphen en Almere) en bekroonde zijn fantastische seizoen afgelopen weekend in Driebergen-Rijsenburg: Kendji Steinbach uit Maarheeze is rankingkampioen geworden bij de junioren. Het was nog erg spannend. Voor aanvang van het NK Darts stond Kendji op gelijke hoogte met Massimo Balsamo. De maximale score en de winst van Kendji op het NK zorgt er uiteindelijk voor dat hij de verdiende rankingkampioen is geworden. Op de tweede plaats eindigt Daan Toxopeus, gevolgd door Massimo Balsamo.

In Beeld: De Nederlandse NDB Rankingkampioenen

Meisjes: Fardau de Jong

Ze had bijna een ongeslagen seizoen te pakken op de NDB Ranking: Fardau de Jong uit Jubbega. Fardau behaalde dit jaar duizelingwekkende resultaten: ze won vier NDB Rankings en het NK Darts. Ze was het sterkst in Wijchen, Zutphen, Prinsenbeek, Delft en Driebergen-Rijsenburg. Haar ‘slechtste’ prestatie was een halve finale tijdens de derde NDB Ranking. Fardau is met overmacht kampioen geworden bij de meisjes en eindigt haar seizoen met liefst 220 rankingpunten. Op de tweede plaats eindigt Daphne Camijn, gevolgd door Michelle Krug op de derde plaats.

In Beeld: De Nederlandse NDB Rankingkampioenen

Aspiranten: Kai Schuurbiers

Hij werd op basis van de rankingstand voor aanvang van het NK Darts niet tot de topfavorieten gerekend: Kai Schuurbiers uit Krabbendijke. Stan Derickx, Keano van Deventer en Egbert Withaar stonden allemaal boven hem op de NDB Ranking, maar de afstand bleek te overbruggen. En hoe! Dankzij de fantastische winst van Kai Schuurbiers tijdens het NK Darts, waar hij Quinn Sneeboer versloeg in de finale, pakt Kai de Nederlandse rankingtitel bij de aspiranten. Het verschil is miniem: Stan Derickx (169 punten) eindigt slecht één punt achter Kai (170 punten) op de ranglijst. Daarachter vinden we Keano van Deventer terug op de derde plaats.

In Beeld: De Nederlandse NDB Rankingkampioenen

Paradarters (staand): Michelovic van Velzen

Hij stond al op ‘poleposition’ voor het rankingkampioenschap, maar Michelovic van Velzen uit Katwijk moest zijn voorsprong op de ranking tijdens het NK Darts nog wel behouden. Wat bleek in Driebergen-Rijsenburg: dat deed Michelovic met verve! Hij pakte het Nederlands Kampioenschap en sleepte daarmee in stijl ook de rankingtitel binnen. Het was zijn derde zege dit NDB Rankingseizoen. Eerder was hij al in Almere en Prinsenbeek het sterkst bij de paradarters (staand). Daarnaast stond hij twee keer in de finale. Op de tweede plaats eindigt Stefan Bakker, gevolgd door NK-finalist Reggie van Brenk.

michelovic van velzen 4g2a4383 basvandenberk

Paradarters (rolstoel): Michel van den Hengel

Ook Michel van den Hengel uit Den Haag pakte de ‘dubbel’ bij de paradarters (rolstoel)! Hij werd rankingkampioen en won het NK Darts in Driebergen-Rijsenburg. Michel had een fantastisch seizoen en kon op de verschillende rankingtoernooien bijna niet verliezen. In Wijchen, Prinsenbeek en Delft hield hij de winnaarsbeker omhoog. Zijn prachtige bekroning op het NK Darts zorgt ervoor dat hij het enorme aantal van 215 rankingpunten heeft gescoord dit seizoen. Carel Scholten eindigt op de tweede plek, gevolgd door Anton van Hemert.

In Beeld: De Nederlandse NDB Rankingkampioenen

Specials: Wesley Deen

Hij had zich voor aanvang van het NK Darts al tot de grootste kanshebber bij de specials gespeeld: Wesley Deen. Hij had een fabuleus seizoen en won drie NDB Rankings: in Wijchen, Almere en Delft. Tijdens het NK van afgelopen weekend was een plek in de kwartfinale voldoende voor het rankingkampioenschap. Het was uiteindelijk nog wel erg spannend; Geoffrey Weelink kwam door zijn NK-winst nog erg dichtbij. Het verschil is uiteindelijk vier punten in het voordeel van Wesley Deen. Geoffrey Weelink is tweede geworden op de ranking, gevolgd door Kasimier Kars.

wesley deen paradarts specials

Wil jij alle rankingstanden nog eens goed bekijken? Of wil je weten waar jij na het afgelopen seizoen bent geëindigd? Klik dan hier.

Tekst: NDBdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws