Jermaine Wattimena wint thriller tegen Yoeri Duijster bij OSR Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jermaine Wattimena wint thriller tegen Yoeri Duijster bij OSR

Jermaine Wattimena wint thriller tegen Yoeri Duijster bij OSR

In het deelnemersveld van de achtste kwalificatiedag van de 29e Oranjebar Super Ranking waren deze week maar liefst drie deelnemers van het laatste PDC WK terug te vinden. Jermaine Wattimena was natuurlijk als zo vaak aanwezig maar kreeg nu gezelschap van Jelle Klaasen en het Braziliaanse talent Diogo Portela.

Er werd begonnen met vijf groepen zodat er na de groepsfase twee Do-or-Die wedstrijden moesten worden gespeeld om te zien welke acht spelers er definitief naar de kwartfinales zouden gaan. Het lot bepaalde dat Yoeri Duijster het op moest nemen tegen tweevoudig winnaar Joey Greijn (4-2) en Diogo Portela zich mocht bewijzen tegen Jelle Klaasen (4-2).

Vervolgens konden naast Yoeri en Diogo ook Erik van Engeland, Andre Duijster, Jermaine Wattimena, Levi Frauenfelder, Oswin Streden en Arno Louwers aan de bak voor een plaats in de halve finale. Het waren Levi, Yoeri, Jermaine en verrassend Arno (na winst op Diogo Portela) die doorgingen en kans bleven houden op de dagzege.

In de halve finales was Jermaine echter met 4-2 te sterk voor Arno die toch op een mooie derde plaats eindigde. Ook Levi moest genoegen nemen met een derde plaats nadat Yoer hem met 1-4 van de oche stuurde.

Intussen was ook de verliezersronde bij de halve finale aangekomen. Hieruit bleven Luuk Boeijink (0-3 winst tegen Marc Peeters) en Nick Hendrix (3-2 winst op Roy Otten) over voor de troostfinale waarin Nick met 4-2 te sterk was voor Luuk en dus toch een klein feestje kon vieren.

De mooiste partij van de avond zou, zoals dat ook hoort, de finale om de dagzege worden. Het werd een partij die tot de allerlaatste dart spannend bleef waarbij Jermaine (deze avond 4x 100+ finish en 5x 180 score) en Yoeri (deze avond 5x 100+ finish en 8x 180 score) elkaar weinig toegaven. Toch ging de winst uiteindelijk naar Jermaine Wattimena die dankzij deze overwinning weer doorstijgt naar de top van het tussenklassement. Voor Yoeri restte slechts de Runner Up positie.

Uitslag OSR#29 kwalificatie dag 08; 1. Jermaine Wattimena 2. Yoeri Duijster 3. Arno Louwers en Levi Frauenfelder.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatiedag 09 van de Oranjebar Super Ranking 29 wordt gespeeld op dinsdag 26 maart 2019. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws