LaCo en SuperLeague vandaag van start met de eerste speelweek Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

LaCo en SuperLeague vandaag van start met de eerste speelweek

LaCo en SuperLeague vandaag van start met de eerste speelweek

Zowel de Landelijke Competitie (LaCo) als de SuperLeague (SLN) gaan weer beginnen. Na een lange coronabreak staat zaterdag 25 september de eerste speelweek op het programma voor de LaCo en SLN.

In alle categorieën staan gelijk mooie krakers op het programma.

LaCo Heren:
Twaalf teams gaan van start bij de heren. In Poule A zullen de DVS en DBA de goede lijn van vorig seizoen proberen door te trekken. Beide teams waren goed op weg om zich te plaatsen voor de play-offs totdat de coronapandemie de wereld op z’n kop zette en de competities niet afgemaakt konden worden. Maar natuurlijk azen de FDB, DOGD, DVK en DONHN ook op een plaatsje in de play-offs dit seizoen.
In de andere poule mogen we ook zeker een spannende strijd verwachten. In deze poule spelen namelijk DBMN en BDC, beide koploper van hun poule in het laatste seizoen. Maar ook van DBBR, VDO, RDB en DSWN mogen we traditiegetrouw veel verwachten.

LaCo Dames:
Bij de dames schreven 11 teams zich in. In beide poules zal het een spannende strijd worden. Titelverdediger RDB, speelt namelijk in poule B tegen DBMN en VDO, beide koploper in het afgebroken coronaseizoen. Verder spelen in deze poule de sterke teams van DSWN en DBBR en keert DID weer terug in de LaCo.

In de Poule A zal het ook een felle strijd worden voor de beste plaatsen in play-offs. In deze poule spelen DONHN, DBA, DVS, DOGD en FDB. Vijf teams die nauwelijks onder doen voor elkaar.

SLN Hoofdklasse:
Ook dit jaar belooft het weer een spannend seizoen te worden in de SLN Hoofdklasse. In het afgebroken seizoen was kampioen Bosgenoegen in een felle strijd verwikkeld met Oranjebar 1 om de titel. Maar ook Team Winsum Sneek en DKE RW Repair maakten beide nog kans op de titel. Welke teams zullen dit seizoen gaan strijden om de felbegeerde SLN titel? We beginnen sowieso met twee krakers!

Bosgenoegen (met o.a. Martijn Kleermaker, Chris Landman, Co Stompé, Mike de Decker en Jelle Klaasen) neemt het in de eerste speelweek direct op tegen titelconcurrent Oranjebar 1 (met o.a. Jermaine Wattimena, Geert de Vos en Benito van de Pas). Terwijl de nummer 3 van vorig seizoen Team Winsum Sneek (met o.a. Jan Dekker, Rick Hofstra, Jurjen van der Velde en Danny Noppert) gaat spelen tegen nummer 4 van vorig seizoen DKE RW Repair (o.a. met Maik Kuivenhoven, Ryan de Vrede en Yordi Meeuwisse).
deDartshop (met o.a. Willem Mandigers en Gino Vos) neemt het op tegen 't Vrijthof Allstars (met o.a. Jeffrey Sparidaans en Davy Verkooyen) en Café De Dissel (met o.a. Antoine Feijen en Arjan Konterman) ontvangt Café Sante Leiden (met o.a. Dennis van de Laar en Ferry van Veen). De laatste wedstrijd in de hoofdklasse zal gaan tussen Fanatics Weert (met o.a. Jeffrey van Egdom en Davy Cardinaal) en Twenty Six Urk (met o.a. Dirk van Duijvenbode, Geert Nentjes en Derk Telnekes).

SLN Overgangsklasse A:
In overgangsklasse A staan er ook vijf wedstrijden op het programma. Toornsmit en Nitro Darts Centre Groningen streden vorig seizoen om de titel en een plaats in de hoofdklasse. Zullen zij ook dit seizoen weer strijden om de koppositie? In de eerste speelweek neem Toornsmit het op tegen de Moriaan terwijl Nitro Darts Centre Groningen op bezoek gaat bij Legend Reen Sneek. De nummer drie van vorig seizoen, Vostars United, neemt het op tegen debutant Holthuis. De laatste twee wedstrijden gaan tussen vier teams die vorig seizoen allemaal in de middenmoot stonden. SLT de Planeet neemt het op tegen Café Kremer en Makkers van Wilma neemt het op tegen de Schout/Kluin Schilderwerken.

SLN Overgangsklasse B:
In deze klasse streden Xtreme Sport Tilburg en DTV (Dart team Venlo) vorig seizoen om de titel en een plaats in de hoofdklasse. Maar dit seizoen zullen zij o.a. worden uitgedaagd door Vrijbuiter Superleague, de koploper van overgangsklasse A vorig seizoen. In de eerste speelweek ontvang de Vrijbuiter Superleague, de Parketvloermeester en gaat de Reünie-Adro Parket op bezoek bij Dart Team Venlo. Xtreme Sport Tilburg zal afreizen naar Dart Team Klumpke. De laatste twee wedstrijden gaan tussen debutant SL het Geveltje versus Dartscafé Nouveau 1 en de Burgermeester versus de Stam Winterswijk.

SLN Overgangsklasse C:
In de laatste klasse van de SLN streden Agnes en Schier Barendrecht en Superleague Rotterdam vorig seizoen om het kampioenschap en een plaats in de hoofdklasse. Maar in deze poule zullen dit seizoen ook de Ganzerik en Oranjestad United uit Breda de strijd aan gaan. In de eerste speelweek neemt Superleague Rotterdam het op tegen nummer 4 van vorig seizoen PrimaDarts en neemt Agnes en Schier Barendrecht het gelijk op tegen Sonny's Darts / Agnes & Schier. De Ganzerik en Oranjestad United nemen het op tegen respectievelijk DZJ Hippo Hilversum en 8-eraf Amsterdam. De laatste wedstrijd in de deze poule zal gaan tussen DV Double Bull Spakenburg en ZDF Sport Pub Goes.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws