Luttikhuizen wint zeer geslaagde Freedom Open Darts 2013 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Luttikhuizen wint zeer geslaagde Freedom Open Darts 2013

Luttikhuizen wint zeer geslaagde Freedom Open Darts 2013

Vandaag (zondag 5 mei) stond er op deze heugelijke dag weer een single toernooi met een toepasselijke naam Freedom Open op het programma in café de Vrijbuiter. Met bekende super league spelers zoals oa Frans Harmsen, Michel vd Horst, Jermaine Wattimena, Jeffrey Bekema, Ronald Lenderink,Martin Nijmeyer en ook vele nieuwe gezichten, lokale toppers en 7 dames die naast Freedom open titel ook nog eens streden om een aparte hoofdprijs voor de beste dame.

Onder de goede en bezielende toernooileiding van Monique v d Horst werd er om iets na 13.00 uur begonnen met de 9 poules van ieders 4 deelnemers.
Vanaf het begin in de poules zaten er hoogstaande partijen bij en konden er veel 180’ers en hoge finishes worden genoteerd. Er werden die dag maar liefst 31 180érs gegooid en 12 finishes boven de 100. De hoogste finish was 170 en zoals wel vaker werd deze gegooid door Frans Harmsen.

Even voor 16.00 uur werd er begonnen met de knock out. Het waren uiteindelijk Jermaine Wattimena en William van Luttikhuizen die zich wisten te plaatsen voor de finale.
Jermaine deed dit door oa overwinningen op Kevin Gort, Bob Verduyn en Michel vd Horst. William deed dit door oa te winnen van Jeffrey Bekema, Bjorn Hartman (die verantwoordelijk was voor de verrassende uitschakeling van Ronald Lenderink) en Tjerry Bekkum.
In de finale die over best of 11 ging, was het steeds stuivertje wisselen. Het was Jermaine die een voorsprong nam maar deze niet wist uit te bouwen door te veel te vaak dubbels te missen. William leek maakte hier dankbaar gebruik van en nam een 3-1 en later een 5-3 voorsprong. Echter het was Jermaine die elke keer sterk terug kwam. Uiteindelijk moest de laatste leg de doorslag geven en hier gooide William de laatste en beslissende dubbel en wist hiermee De Freedom Open 2013 op zijn naam te schrijven.

In de verliezersronde ging de finale tussen Bubba en Bjorn Vijge. Bubba had de finale gehaald door overwinningen op oa Patrick de Brouwer, Wesley Duyzer en Roberto di Natale. Bjorn Vijge won oa van Jorn vd Oever, Marc Nahar, en Ricardo Kingma. Bubba begon sterk maar kon de dubbels niet vinden en Bjorn liet zien dat hij er even tussen uit is geweest maar nog steeds heel veel ervaring heeft. Met goede hoge scores en knappe finishes wist Bjorn de verliezersronde met 4-0 op zijn naam te schrijven.

Naast deze winnaars werd er ook nog een beste dame beloond met een envelop met inhoud en dat was Janet Zweers.

Kortom een zeer geslaagde en gezellige dag met darten van een zeer hoog niveau in café de Vrijbuiter. Op naar het volgende toernooi. Het eerst Open toernooi is op zondag 19 mei nl Open Pinksteren met gegarandeerd € 200,-- voor de winnaar. Uiteraard kunt u ook eerder terecht. Kijk hiervoor op de site www.cafe-vrijbuiter.nl.

Hieronder de uitslagen (vanaf de kwartfinales), 180érs en 100+ finishes
Winnaarronde:
Kwartfinales
Tjerry v Bekkum – Jeffrey Vink 4-3
William v Luttikhuizen – Bjorn Hartman 4-1
Jermain Wattimena – Bob Verduyn 4-2
Michel vd Horst – Frans Harmsen 4-1
Halve finales (sets):
Tjerry v Bekkum – William v Luttikhuizen 2-5
Jermaine Wattimena – Michel vd Horst 5-3

Finale
William van Luttikhuizen – Jermaine Wattimena 6-5

Verliezersronde:
Bubba – Wesley Duyzer 3-0
Roberto di Natale – Robin Koning 3-1
Ricardo Kingma – Pauwi 3-0
Bjorn Vijge – Marc Nahar 3-0

Halve finale:
Bubba – Roberto di Natale 3-1
Ricardo Kingma - Bjorn Vijge 0-3

Finale:
Bubba – Bjorn Vijge 0-4

180érs en hoge finishes:
5x William v Luttikhuizen
4x Michel vd Horst
3x Ronald Lenderink
2x Jermaine Wattimena/Bjorn Vijge/Jeffrey Vink/Robin Koning
1x Daisy v Leeuwen/Eric v Meel/Martin Nijmeyer/Bob Verduyn/Bjorn Hartman/Roberto di Natale/Kevin Gort/Bubba/Patrick Bouwer/Wesly Duyzer/Tjerry Bekkum

Hoge finishes:
Frans Harmsen 170
Michel vd Horst 140
Bjorn Hartman 133/100(2x)
Martin Nijmeyer 120
Ronald Lenderink 114/100
Jermaine Wattimena 110
Eric v Meel 110
Jeffrey Bekema 110
Rene Hoegen 106

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws