Niet langer 1,5 meter verplicht tijdens beoefenen van dartsport Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Niet langer 1,5 meter verplicht tijdens beoefenen van dartsport

Niet langer 1,5 meter verplicht tijdens beoefenen van dartsport

Per 1 juli zijn er in Nederland weer een aantal belangrijke versoepelingen doorgevoerd in de corona-aanpak. Zo zijn binnen- als buitensport weer toegestaan. Sportkantines zijn weer open en de aan de horeca verbonden sporten zoals darts en biljarts zijn overal in Nederland toegestaan.

Toch was er nog onduidelijkheid omtrent de dartsport aangezien deze tussen wal en schip dreigde te vallen. De Nederlandse Darts Bond heeft zich ingezet voor duidelijkheid en met succes.

Na overleg met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt dat ook voor darten en biljarten geldt dat men op een normale wijze de sport moet kunnen beoefenen. Natuurlijk blijft daarbij de 1,5 meter afstand gelden als basisregel. Maar net als bij andere sporten mag tijdens het beoefenen van de sportactiviteit, hiervan afgeweken worden om een normale sportbeoefening mogelijk te maken.

Met andere woorden, tijdens een potje darten of biljarten mag je binnen 1,5 meter van elkaar komen indien dat niet anders kan. Voor en na het darten of biljarten geldt net als bij alle andere sporten dat iedereen gewoon 1,5 meter afstand moet houden van elkaar. Sportbeoefening in de horeca dient wel altijd in overleg met de uitbater te gebeuren. Die is immers verantwoordelijk als de NVWA of een BOA komt inspecteren.

“Natuurlijk is deze verduidelijking goed nieuws. Hier hebben we ons best voor gedaan. Wel wil ik benadrukken richting alle darters en uitbaters dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen zodat we op een veilige en verantwoordelijke manier met elkaar kunnen darten en kunnen blijven darten. Het coronavirus is nog altijd aanwezig dus let een beetje op elkaar en daar waar het kan probeer de 1,5 meter maatregel zo goed mogelijk te handhaven. Indien je als horecagelegenheid nog aanvullende vragen hebt, neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen graag”, aldus NDB directeur Paul Engelbertink.

Voor alle belangrijke informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws