Nordic Darts Masters 2023: de favorieten en 60.000 pond aan prijzenpot Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Nordic Darts Masters 2023: de favorieten en 60.000 pond aan prijzenpot

Nordic Darts Masters 2023: de favorieten en 60.000 pond aan prijzenpot

Aankomend weekend kunnen de dartliefhebbers er weer voor gaan zitten. De derde editie van de Nordic Darts Masters staat op het programma. In Kopenhagen strijden de beste acht darters van de PDC en de acht qualifiers voor de Scandinavische darttitel. In 2021 werden de Nordic Darts Masters voor de eerste keer georganiseerd, nadat er een jaar eerder door de pandemie een streep door het toernooi ging. De Belg Dimitri van den Bergh is als titelhouder weer van de partij, terwijl Michael van Gerwen de Nederlandse eer hoog moet zien te houden.

De prijzenpot

De darter die Nordic MDarts Masters 2023 wint, ontvangt een cheque van 20.000 pond. De runner-up krijgt 10.000 pond. Alle zestien deelnemers krijgen minimaal een bedrag van 1250 pond aan prijzengeld.

Verdeling prijzengeld
Winnaar: 20,000 pond
Runner-up: 10,000 pond
Halvefinalisten: 5000 pond

Programma van Nordic Darts Masters 2023

Vrijdagavond spelen de 16 darters in de eerste ronde tegen elkaar. De darters uit de PDC nemen het op tegen een qualifier, vandaar ook dat er geen verrassingen worden verwacht door de experts. De darters komen vanaf 19:05 uur in actie in Kopenhagen. Live kijken kan via de PDC-Stream. Hieronder het programma op juiste volgorde:

Luke Humphries – Marko Kantele
Jonny Clayton – Daniel Larsson
Dimitri van den Bergh – Madars Razma
Michael van Gerwen – Andreas Harrysson
Gerwyn Price – Benjamin Dreu-Reus
Peter WrightDennis Nilsson
Michael SmithDarius Labanauskas
Rob Cross – Vladimir Andersen

Eerdere edities

In 2020 kon het Nordic Darts Masters evenement niet doorgaan, maar een jaar later barste het spektakel alsnog los in Denemarken. Michael van Gerwen schreef de allereerste editie op zijn naam, door in de finale af te rekenen met Fallon Sherrock (11-7). Vorig jaar ging de titel naar Dimitri van den Bergh. De Belg won in de finale met 11-5 van Gary Anderson.

Wie zijn de favorieten?

Michael Smith reist af absolute favoriet af naar Kopenhagen. De Engelsman wist onlangs nog het WK-darts op zijn naam te schrijven. In de finale was Smith te sterk voor Van Gerwen. Echter is de Nederlander ook van de partij en eveneens een favoriet voor de titel. Dimitri van den Bergh is de titelverdediger en mag zeker niet worden onderschat. Datzelfde geldt voor de outsiders Jonny Clayton en Rob Cross. Voor de topfavorieten en actuele quoteringen verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van OnlineCasinoGround.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws