Oranjebar stijgt naar tweede plek SuperLeague achter Bosgenoegen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Oranjebar stijgt naar tweede plek SuperLeague achter Bosgenoegen

Oranjebar stijgt naar tweede plek SuperLeague achter Bosgenoegen

Afgelopen zaterdag begon de play-offs voor SuperLeague seizoen 2019-2020. Daarnaast werd ook speelweek 13 afgewerkt in de reguliere SuperLeague. Hieronder vindt u een overzicht van de gespeelde wedstrijden met een verslag namens de Nederlandse Darts Bond.

Play-offs
In ronde één stonden vier wedstrijden op het programma. In Hoogezand kon de Kei het niet bolwerken tegen Statusbar 2. Het werd 1-6 voor de bezoekers. In Goor was het erg spannend tussen de Buurmannetjes en Memory Almelo. De beslissende solopartij ging uiteindelijk naar de Buurmannetjes. Zo'n zelfde beslissende solopartij was nodig bij het thuis spelende Zware Jongens tegen de Zware Jongens XL. Uiteindelijk werd het 6-5 voor XL en zij treden dus aan in ronde twee. De laatste wedstrijd ging tussen Texsaloon Ermelo en de Havendarters uit Harderwijk. De teams hielden elkaar prima in evenwicht, uiteindelijk bleken de Havendarters net te sterk. Voor de uitslagen en het schema verwijzen we u naar de SuperLeague pagina.

Hoofdklasse
Bosgenoegen deed wederom goede zaken door de lastige uitwedstrijd tegen de Kleine Eik winnend af te sluiten: 3-7. Twenty Six verloor met 7-3 bij Winsum en dat betekent dat Oranje Bar dankzij een 8-2 zege bij Xtreme naar de tweede plaats is gestegen. Het verschil tussen Bosgenoegen en Oranje Bar is zes punten. De Fanatics wonnen met 7-3 bij Café Kafé. Opvallend detail: Davyd Venken (Fanatics) gooide maarliefst 13 keer 180. 11 daarvan gooide hij in zijn eerste tien legs van de wedstrijd! De laatste wedstrijd uit de hoofdklasse, die tussen de Zwaantjes en RCT eindigde in 5-5. Kevin Blomme wist Willem Mandigers te verslaan in de beslissende solo en Gino Vos (Zwaantjes) gooide een mooie 170 finish!

Overgangsklasse A
SLT de Planeet hield in eigen huis koploper The Legend knap op 5-5. Marcel Foekens (Planeet) wist de beslissende solo te winnen van Meinte Hibma. De Dissel profiteerde dankzij een 7-3 zege bij de Schout en staat nu op gelijke hoogte met The Legend. Kremer verloor met 8-2 bij de Moriaan en de Makkers van Wilma klommen naar plaats drie dankzij een 6-4 zege op Status Bar. Vincent Kamphuis van de Makkers was de gevierde man dankzij een solozege op Heike Uuldriks. Tenslotte won Toornsmit met 7-3 bij Café op de Hoek.

Overgangsklasse B
De top drie maakte geen fouten. Red Alert won met 7-3 bij Nouveau, DTV won met dezelfde cijfers van 't Haspeltje en Hemeco hield zich niet in tegen FF naar Steef: 10-0. Oranjestad won dankzij een beslissende solozege van Corne Brant de uitwedstrijden tegen 't Pleintje met 6-4. Tenslotte wist Vrijbuiter met 9-1 te winnen van de Dorpsherberg.

Overgangsklasse C
Net als in overgangsklasse B wisten de drie bovenste teams te winnen. Koploper Agnes & Schier won met 9-1 van Double Bull met o.a. een mooie 161-finish van Mitchell von Schukkmann. Dartshop Leiden was met 7-3 te sterk voor Flora Bar en 8-eraf Amsterdam won met 8-2 bij Café de Schot. Wessel Nijman van 8-eraf was behoorlijk op dreef met negen keer 180 en een 121 & 126 finish. Team Prima Darts won met 8-2 van de Wyck en Merwehof won met 7-3 bij Sonny's.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws