Patrick van den Boogaard winnaar van 3e HWDO ranking 2013-2014 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Patrick van den Boogaard winnaar van 3e HWDO ranking 2013-2014

Patrick van den Boogaard winnaar van 3e HWDO ranking 2013-2014

Met 45 deelnemers aan de start werd afgelopen zaterdag in Grand café Buffels in s’-Gravendeel, begonnen aan de 3e ranking van dit seizoen, waardoor er weer genoeg gegadigden waren om de koppositie van de afwezige leider in het klassement, Boyan Vogel, over te nemen. Ook nu weer mochten we een aantal “nieuwelingen” voor deze editie verwelkomen, naast de vele trouwe bezoekers.

In 11 poules werd gestreden om een plaats in de winnaarsronde af te dwingen. Poule 11 kende een redelijk sterke bezetting met 2x een Patrick (Lips en Luijendijk) en 2x maal een Marcel (Koolmees en Goudswaard). 3 spelers behaalde 2 overwinningen en verrassend genoeg was het HWDO voorzitter Marcel Goudswaard die als eerste in de poule eindigde en was het de andere Marcel die op basis van onderling resultaat Patrick Luijendijk uit de winnaarsronde hield.

Van de 7 aanwezige dames, wisten er maar liefst 4 zicht te plaatsen voor de winnaarsronde, namelijk Marjolein Bunk, Astrid Cleijsen, Stacey Rijn en Diana Appeldoorn, waarbij aangetekend dient te worden dat Stacey en Diana als eersten in hun poule eindigden.

Voor Astrid en Marjolein hield het toernooi na de 1e ronde echter al gelijk op. Zij verloren respectievelijk van Gert Kooi en Sander van Oostenbrugge.

Diana rekende in de tussenronde met Marco de Baat af om bij de laatste 16 te komen, waarbij zij met 3-1 het onderspit moest delven tegen Mark van der Voorden. Stacey kwam met een bye direct bij de laatste 16 terecht waarin zij Gert Kooi trof. Gert bleek deze avond een ware ladykiller want ook Stacey wist niet van hem te winnen. Door deze verliespartijen van beide dames was er een kamp-partij nodig om te bepalen wie zich de sterkste van de avond mocht noemen. Stacey was het die als eerste de dubbel gooide en daarmee winnaar werd bij de dames.

Gert Kooi schaarde zich dus bij de beste acht van deze avond. Hierin bleek Jos Solleveld de betere te zijn en maakte met 3-1 een einde van de opmars van Gert. In de andere kwartfinales verloor Justin Schilperoord met 3-0 van Roy Moerenhout en werd Ronald Snaauw ook geen leg gegund door Mark van de Voorden. Ruben Schilperoord wist slechts 1 leg te pakken tegen Patrick van de Boogaard.

In de halve finale wist Mark geen leg te pakken tegen Patrick van de Boogaard die zich met een 4-0 overwinning ogenschijnlijk eenvoudig voor de finale plaatste. Jos en Roy maakten ere een iets langere partij van, maar Roy pakte de 2e ticket voor de finale middels een 4-2 overwinning.

Patrick won de toss en opende met een ton. Roy antwoorde hier met een 140 score en leek de toon gezet voor een spetterende finale. Patrick herhaalde zijn eerste worp, waarna Roy de eerste beurt produceerde zonder een triple. Redelijk gelijkopgaand gingen beide spelers richting finish en het was Patrick die de eerste kans op een uitgooi had en deze ook direct benutte. In de volgende leg ging Patrick door met goede scores, terwijl Roy wat wisselvallige scores liet noteren, waardoor Patrick ook de 2e leg naar zich toe kon trekken. De volgende leek vertoonde het zelfde spelbeeld als die van de leg ervoor. De scores van Roy zakte nog wat verder in en Patrick bleef constant gooien en verschafte zich een comfortabele 3-0 voorsprong. In de 4e leg een wat matig begin van beide speler, maar uit het niets wist Roy een 180-er te produceren terwijl Patrick nu wat achter bleef en leek Roy zich een goede uitgangspositie in deze leg te verschaffen, maar het gelukte hem niet om te finishen en pakte Patrick alsnog de leg en dus een 4-0 voorsprong en nog maar 1 leg verwijderd van de overwinning. Als het er nog was, werd het laatste beetje hoop op een goed resultaat voor Roy, door Patrick de kop ingedrukt door onder andere ook een 180 score van zijn hand en werd door een snelle uitgooi met 5-0 de 2e overwinning Patrick een feit.

In de verliezersronde troffen Patrick Lips en Crelis Groeneweg elkaar in de finale. Patrick, die in zijn poule slechts 1 leg wist te winnen, had op weg naar de finale gewonnen van Marco Masson, Marnix Opstal, Corné Wols en Nico de Wit, waarbij alleen laatstgenoemde een leg van hem wist af te snoepen. Crelis boekte eerste een knappe 2-1 overwinning op Patrick Luijendijk, waarna Maurice Roubos en Jordy Kaptein met 2-0 aan de zegekar werden gebonden. In de finale was Crelis echter niet opgewassen tegen het geweld van Patrick die er geen gras over liet groeien en zich met een 4-0 overwinning winnaar van de verliezersronde mocht noemen.

Stacey Rijn was naaste de beste dame ook de hoogste uitgooister van de avond met een 75 finish. De hoogste uitworp van dit toernooi bleek al rond de klok van acht uur geweest te zijn. Simon Overkleeft wist in zijn allereerste leg een 123 finish te produceren welke ondanks verwoede pogingen niet meer overtroffen werd.

Er werden daarnaast nog 17 180-ers gegooid. Patrick van de Boogaard gooide er de meeste van de avond met 5 stuks.

Volgende ranking zal zijn op zaterdag 23 november welke dan weer in café Effe Om in Oud-Beijerland wordt gespeeld. Ook dan kan men zich tot iets voor 19.30 melden.

LET OP! voor in de agenda: de ranking van 14 december (Effe Om) wordt verplaatst naar 7 december.

De ranking van 19 april (Buffels) wordt verplaatst naar 26 april.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws