Kim Huybrechts The Hurricane winnaar van Dutch Darts Masters 2013 PDC
PDC

Kim Huybrechts The Hurricane winnaar van Dutch Darts Masters 2013

Kim Huybrechts The Hurricane winnaar van Dutch Darts Masters 2013

Kim Huybrechts verkeert al enige tijd in bloedvorm, dit was ook op de Dutch Darts Masters te zien. De kersverse winnaar van de Players Championship 12 kwam ook op dit toernooi sterk voor de dag. In de finale was Brendan Dolan die ook een goed toernooi achter de rug heeft, niet opgewassen tegen de wervelstorm uit België. De Noord-Ier werd met 6-3 van de hoofdprijs afgehouden. Met zijn verdiende £20.000,- stijgt Kim Huybrechts ook nog twee plekken op de wereldranglijst. Huybrechts die zijn grootste PDC titel in de wacht heeft gesleept, zal nu de 12e positie bezetten op de wereldranglijst. De Belg was op de Dutch Darts Masters ook nog te sterk voor Dean Winstanley, Wayne Jones, Michael Mansell en Peter Wright. In de halve finale moest Michael van Gerwen er met 6-3 aan geloven. Runner-up Brendan Dolan was verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Belg Davyd Venken, Gary Anderson, David Pallett, Jarkko Komula en titelverdediger Simon Whitlock. mag £10.000,- op de ranglijsten en op zijn conto laten bijschrijven.

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-3 Wes Newton
Mighty Mike gaat met een 140 van start. Newton mist tops om te breken, Michael kan zijn leg behouden via dubbel 5. In leg 2 mist de Nederlander dubbels voor de 2-0. Newton straft af met dubbel 8 bij zijn tweede poging. Beide mannen goien 140 in de volgende leg. Met een rake dubbel 16 heeft van Gerwen de voorsprong weer te pakken. Newton komt op 57, Michael nog ver weg maar weet de druk te leggen met een 140. Met dubbel 7 wordt de vierde leg toch door de jonge Brabander afgesnoept.

In de volgende leg produceert Mike de maximale score en met een 101 finish via dubbel 12 maakt hij er 4-1 van. In leg 6 komt de Engelsman als eerste op een finish te staan, Michael gooit een 180 om dichterbij zijn tegenstander te komen maar kan niet voorkomen dat Newton de leg pakt met dubbel 10. Newton laat 170 staan in leg 7 en gooit deze ook uit! Hiermee wordt Michael ook nog teruggebroken. Mike lijkt niet onder de indruk. Met triple 15, dubbel 20 en tops maakt hij er 5-3 van. In de laatste leg kan hij het afmaken met een 81 finish maar die wordt niet benut. Hij kan terugkomen en wint de match met dubbel 6 bij zijn tweede bezoek.

Kim Huybrechts 6-5 Peter Wright
De Hurricane wint de bull en gaat meteen sterk van start met de maximale score. Met zijn 64 finish weet hij zijn leg te behouden. In leg 2 gooit de Belg 140, maar Wright beantwoordt later in de leg met 180 en kan de stand ook nog in evenwicht brengen. Snakebite komt op 170 in leg 3, deze wordt niet uitgegooid. Hij kan terugkomen maar benut zijn dubbels niet. Kim geeft hem wederom de gelegenheid om de leg naar zich toe te trekken, maar de Schot faalt wederom. Uiteindelijk maakt Huybrechts er 2-1 van. Met zijn 42 finish maakt Wright gelijk. In leg 5 wordt Huybrechts door zijn tegenstander gebroken met een prachtige 130 finish op de bull. Wright komt op 68, Huybrechts legt de druk met een 180 maar kan niet voorkomen dat Snakebite zijn vierde leg naar zich toetrekt.

Met onder andere een 140 en zijn 36 finish verkleint de Belg zijn achterstand naar 1 leg. Met zijn 66 finish via tops maakt The Hurricane er 4-4 van. Wright gaat in leg 9 van start met 180, gevolgd door 140. Kim beantwoordt met ook de maximale score. Beide mannen komen op 36 te staan. Peter mag als eerste een poging wagen, maar heeft 'double trouble'. Kim weet zijn finish wel te benutten en is nog 1 leg verwijderd van de halve finales. Peter wil in de partij blijven en dat doet hij met een 180 in leg 10. Hij komt als eerste op een finish, Huybrechts nog ver weg. Met een rake dubbel 8 forceert Wright een beslissende leg. Beide mannen gooien 140 in de laatste leg. Kim trekt aan het kangste eind met zijn 90 finish.

Brendan Dolan 6-1 Jarkko Komula
Na twee prachtige partijen die de winnaars Michael van Gerwen en Kim Huybrechts opleverde zorgt ook de partij tussen Brendan Dolan en Jarkko Komula voor sensatie. De snelheid in de partij ligt dan wel een stuk lager maar het niveau is er niet veel minder om met gemiddeldes van 90+. Brendan Dolan weet een voorsprong op te bouwen van 3-0 waarna Jarkko één leg op het scorebord plaatst. Het zou echter de enige leg voor de Fin blijken. Met o.a. een 101-finish wist Brendan Dolan de overige legs winnend af te sluiten en met 6-1 plaatst Dolan zich voor de halve finale van de Dutch Darts Masters.

Jamie Caven 3-6 Simon Whitlock
Simon Whitlock gaat als een raket van start en opent met een 180-er. Met een 12-darter is de eerste leg voor de Aussie. Ook in de tweede leg gooit Whitlock een maximale score. Caven komt echter terug met o.a. een 14-darter en maakt er 1-2 en 2-2 van. De twee daaropvolgende legs worden eerlijk verdeeld waarna The Wizard of Oz weer een spint inzet. Hij loopt uit naar 4-3 en 5-3 en mag gaan gooien voor de wedstrijd. In leg 9 moet Caven 116 uit gooien om in leven te blijven maar hij mist. Whitlock mist echter maar ook Caven profiteert niet in de herkansing. Dan lijkt het sprookje voor Caven uit maar hij krijgt nog een herkansing, maar alsof de dubbels zijn gekrompen krijgt ook Caven hem er weer niet in. Whitlock slaat dan uiteindelijk toe en hij wint met 6-3 waardoor hij doorgaat naar de laatste 4.

Halve finales
Michael van Gerwen 3-6 Kim Huybrechts
Kim gooit raak in de bull. Mike gooit 140, Kim beantwoordt met 180. De Nederlander doet een poging om hierop ook antwoord te geven, maar zijn derde pijl landt niet in de triple. Hij gooit 140. Kim weet de leg naar zich toe te trekken. Van Gerwen komt op 170 in leg 2 maar het lukt hem niet deze uit te gooien. Mike faalt op zijn 32 finish, Kim straft af met dubbel 12 en leidt met 2-0. Weer een 180 voor The Hurricane in leg 3. Kim knoeit op zijn 40 finish maar Michael kan niet afstraffen. Hij kan de dubbels niet raken. Kim verschijnt weer aan de oche en maakt er 3-0 van. MIke komt op 40, Kim legt de druk en laat 62 staan. Met een rake tops is van Gerwen van de 0 af.

Het lukt Michael wederom niet de dubbels te raken. De Belg profiteert met dubbel 16 en heeft nog 2 legs nodig voor de zege. Mike komt als eerste op een finish te staan in leg 6. Kim legt nog de druk door 121 over te houden maar Mighty Mike benut zijn 52 finish via tops. Met onder andere een 180 en zijn 47 finish is het 5-2 voor van Gerwen. Mike knokt met een 180 in de volgende leg. Mike kan er 3-5 van maken maar dat lukt niet. Hij komt goed weg aangezien Kim de bull mist voor zijn 123 uitgooi. De jonge Brabander kan er alsnog 3-5 van maken. Met een rake dubbel 18 mag Huybrechts zich finalist noemen.

Brendan Dolan 6-3 Simon Whitlock
Whitlock begint maar wordt door zijn Noord-Ierse opponent gebroken. Whitlock breekt terug met een 80 finish. Met zijn 25 finish via dubbel 8 heeft Brendan de voorsprong weer te pakken. Dolan dendert verder door met een rake dubbel 8, er 3-1 van te maken. Whitlock komt op 25 in leg 5 maar gooit zich dood. Toch mag hij terugkomen. Via dubbel 4 verkleint hij zijn achterstand alsnog naar 1 leg. Met een prachtige 121 finish maakt The History Maker er 4-2 van. Met zijn 40 finish kan de Australiër het legverschil weer terugbrengen naar 1 leg. Whitlock faalt op zijn 65 finish, zijn tegenstander straft af en heeft nog in leg nodig voor de finale tegen Kim Huybrechts. Het lukt Whitlock niet om in de partij te blijven met zijn 78 finish. Dolan sluit in stijl af met 101 finish.

Finale
Kim Huybrechts
6-3 Brendan Dolan
Kim Huybrechts neemt in de eerste leg direct een risico door niet voor de bulls-eye te gaan maar zich weg te zetten op dubbel 16 terwijl Brendan Dolan op 144 staat. Dolan raakt twee keer triple 18 en Kim kijkt anstig mee op de achtegrond maar hij ziet de laatste pijl in de single 18 verdwijnen. Huybrechts pakt vervolgens de eerste leg maar ziet net zo snel leg twee naar zijn opponent gaan voor 1-1. In de derde leg die Kim mag beginnen opent de Belg met 134, 134 en 180 om hem vervolgens in 12 darts binnen te halen. Met 14 darts weet Dolan de stand weer gelijk te trekken om de spanning in deze finale op te voeren naar een hoogtepunt. The Hurricane mist in leg 5 een 72-finish om zijn leg te houden en Dolan slaat toe en forceert een break.

Om direct terug te breken krijgt Kim Huybrechts de kans vanaf 156. De eerste twee pijlen vinden hun doel op triple 20 maar dubbel 18 wordt gemist. Vanaf 108 kan Dolan zijn leg alsnog behouden maar na een single 18 en een triple 18 mist ook hij de dubbel 18. The Hurricane laat Veldhoven weer op de stoelen staan en maakt er 3-3 van. De Belg trekt de winst door en pakt ook de volgende leg via een 44-finish op dubbel 16. Huybrechts gooit 180-ers met groot gemak en forceert de break in leg 8 en is daarmee slechts 1 leg verwijdert van de winst. Hij begint de mogelijk laatste leg met een 180-er om er een 100-score achteraan te gooien. Met een 106-finish wint Kim Huybrechts de Dutch Darts Masters-titel met een gemiddelde van 105,9.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws