Rick Hofstra wint het Celsius Open 2013, Sven van Dun runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Rick Hofstra wint het Celsius Open 2013, Sven van Dun runner-up

Rick Hofstra wint het Celsius Open 2013, Sven van Dun runner-up

Men neme een zondag in juli, een thermometer, 9 dartbanen, een leuke kroeg en een paar dartfanaten. Gevolg: Celsius Open 2013. Een darttoernooi gekoppeld aan de temperatuur van de dag 21 juli. 1 graad = €10,-. En wat was het heet in Apeldoorn. Met 30 graden op de teller was het een goede investering voor de winnaar. Er lag maar liefst een cheque van €300,- klaar voor de winnaar.

En wat een zonaanbidders wisten de weg te vinden naar Apeldoorn, 40 heren en 7 dames. Het was niet alleen de opkomst maar ook het hoge niveau die deze middag tot een darts summum leidde.

Na de nodige poulewedstrijden was het tijd om toch even te genieten van het mooie weer en het lekkere buffet van Café de Vrijbuiter. Na deze lekker maaltijd was het zover voor de alles betekenende knock out fase.

Ingesmeerd en wel gingen de dames als eerste van start. Dit resulteerde uiteindelijk in een finale tussen Silvia en Dominique. Dominique was in deze partij uiteindelijk het beste en won met 4-1.

In de verliezersronde waren het Jeffrey Vink en René van randwijk die de degens met elkaar mochten kruisen. In deze best of 9 bleek Jeffrey zijn goede vorm van de laatste tijd een vervolg te geven door te winnen met 5-1.

In de winnaarsronde was het een waar slachtveld. O.a Jerry Hendriks, Mark Lieftink en Ahmad Amaddy moesten al snel het strijdtoneel verlaten. De 2 heren die het langste stand wisten te houden waren Sven van Dun en Rick Hofstra. In de best of 11 was het de inwoner van Friesland die zijn hoofd koel wist te houden. Met 6-2 mag Rick Hofstra zich de eerste winnaar noemen van de Celsius Open in Apeldoorn en mag de cheque van €300,- mee naar huis nemen.

Er werd deze middag maarliefst 52x de maximale score van 180 gegooid. De hoogste finish was een prooi voor Jeffrey Vink. Hij gooide net iets eerder de finish van 158 ten opzichte van Rick Hofstra.

Graag willen wij iedereen bedanken voor deze geweldige hete dartsmiddag in Apeldoorn.

Hieronder de uitslagen vanaf de kwart finales:

Verliezersronde:

Jeffrey Vink – Friedo v Vliet 3 – 0

Dennis v Manen – Fred v Kommeren 0 – 3

Rene v Randwijk – Lesley Pater 3-1

Frans Verdiessen – Danny Lens 3-0

Halve finale :

Jeffrey Vink – Fred v Kommeren 4-3

Rene v Randwijk –Frans v Diessen 4-1

Finale:

Jeffrey Vink –Rene v Randwijk 5-1

Winnaarsronde :

Sander Voz – Vincent Kamphuis 3-5

Sven v Dun – Jermaine Wattimena 5-4

Mark v Haren – Daniel Lijnsveld 5-2

Rick Hofstra – Michel vd Horst 5-4

Halve finale:

Vincent Kamphuis –Sven v Dun 3-5

Mark v Haren – Rick Hofstra 2-5

Finale:

Sven v Dun – Rick Hofstra 2-6
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws