Rick Veugelers wint 7e ZomerRanking Café Quincy, Michels tweede Ranking nieuws
Ranking nieuws

Rick Veugelers wint 7e ZomerRanking Café Quincy, Michels tweede

Rick Veugelers wint 7e ZomerRanking Café Quincy, Michels tweede

Met een totaal van 51 deelnemers gingen we van start met alweer het 7e toernooi. Wederom mochten we 9 nieuwe deelnemers verwelkomen wat ons op een totaal van 115 unieke deelnemers brengt verdeeld over de toernooien tot nu toe.

In de winnaarsronde waren het Davyd Venken en Rick Veugelers die zich rechtstreeks plaatsten voor de finale. Davyd won op zijn weg hier naartoe van Jean-Pierre Hendrikx, Ricardo Linssen, Eddy Janssen en Jean-Marie Hendrix. Rick had ook een mooie zegereeks met overwinningen op Gerard Duizendstra, Davy Cardinaal, Wichard Knoops, Kay Smeets en Donie Michels. In deze finale was het Rick die de boventoon voerde en met goed spel de eerste was die zich met een duidelijke 3-0 overwinning plaatste voor de finale aan het eind van de avond.

Aan de verliezerskant waren het Oswin Streden en Tom Montforts die zich lieten zien. Uiteindelijk werden zij beide bij de laatste 6 gestopt door de verliezers uit de halve finale van de winnaarsronde, respectievelijk Donie Michels en Jean-Marie Hendrix. Donie en Jean-Marie mochten hierna uitvechten wie zich bij de laatste 3 zou plaatsen. Deze wedstrijd ging met 3-1 naar Donie. Voor een plaats in de finale stonden Davyd en Donie tegenover elkaar. Geen onbekenden van elkaar aangezien zij al samen speelden in het Belgisch team. In deze wedstrijd liet Davyd in de beginfase zijn dubbels liggen en deze voorsprong gaf Donie niet meer uit handen. De finale zou dus gaan tussen Rick Veugelers en Donie Michels.

Donie kwam als een speer uit de startblokken en won de eerste 2 legs met zeer sterk spel. Daarna kwam Rick beter in zijn spel in wisten de mannen elkaar in evenwicht te houden tot 4-4. Een beslissende leg zou gaan bepalen of Rick de winnaar werd, of dat Donie er nog een tweede finale uit kon slepen. De spanning was van beide gezichten af te lezen. Allebei misten ze een aantal darts op de dubbel waarna Rick er een einde aan maakte en de toernooiwinst opeiste.

In totaal zijn er deze avond 35 180ers gegooid. Davyd Venken was de absolute hofleverancier met 9 stuks. Davy Cardinaal en Jean-Marie Hendrix volgde met beide 4 stuks. De hoogste finish van de avond werd gegooid door Oswin Streden. Hij wist een 161 finish te gooien.

De prijzenpot staat na het 7e toernooi op €2587,- en wordt mede mogelijk gemaakt door:
Café Quincy
Glenn's Job
Espresso Service Nederland
Darts- en Biljartcenter de Snoek
ERVÉ Bouwservice, Sloopwerk en Demontage
Ruvera Aloe Vera
Team Dennis

De tussenstand van de ranking is te vinden op http://www.darts-manager.nl/quincyranking
.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws