Terugblik op de eerste speelweek van de LaCo (Landelijke Competitie) Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terugblik op de eerste speelweek van de LaCo (Landelijke Competitie)

Terugblik op de eerste speelweek van de LaCo (Landelijke Competitie)

Afgelopen weekend werkten de spelers van de LaCo hun allereerste wedstrijdronde van het nieuwe seizoen 2023/2024 af. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde partijen, waarom Rick Pennings (DONHN) een 170-finish gooide. De volgende speelronde van de LaCo staat gepland voor zaterdag 21 oktober.

LaCo Heren

In poule A werd zaterdag begonnen met drie relatief ruime overwinningen. De heren van de DONHN wonnen van deze wedstrijden met het kleinste puntenverschil: uit tegen DBMN werd het 7-10. De zege werd extra luister bijgezet door een 170-finish van Rick Pennings van de DONHN. In Oudleusden gingen de heren van de SDC onderuit tegen DVS. De bezoekers wonnen in Eetcafé Mansier hun uitwedstrijd overtuigend (6-11). Tot slot liepen de heren van DOT in eigen huis volledig over DID heen. De bezoekers wonnen alleen twee singles en verloren uiteindelijk met 15-2 van DOT. De heren van de VDO hadden afgelopen weekend vrij.

De heren van de DORA, DBA en DBBR zijn het nieuwe LaCo-seizoen in poule B met overwinningen gestart. Zo was de DORA op bezoek in Friesland tegenstander FDB de baas: het werd 7-10. Met diezelfde cijfers won DBA de uitwedstrijd tegen de mannen van de RDB in Arnhem. De ruimste zege in poule B ging zaterdag naar de heren van DBBR. Zij waren in Leiden met 11-6 te sterk voor de heren van de DOGD. De BDC moet nog even wachten op de eerste partij van het nieuwe seizoen en had afgelopen weekend vrij.

LaCo Dames

Twee dikke overwinningen afgelopen zaterdag in poule A van de Landelijke Competitie bij de dames. DBMN won thuis in Houten met 9-2 van de DONHN. Alleen Lerena Rietbergen en het koppel Taylor/Bieman konden twee punten redden tegen de LaCo-kampioenen van vorig seizoen. Verder versloeg de SDC thuis in Eerde de dames van DVS (10-1), die de eer redden door de teamgame te pakken. De VDO en DID kwamen zaterdag niet in actie.

De FDB en de RDB hadden afgelopen weekend een goede competitiestart in poule B van de LaCo Dames. De Friezen wonnen thuis in Oudeschoot met liefst 10-1 van de dames van DSWN. Het koppel Fortunati/Brussel won de enige partij van de wedstrijd voor DSWN. Ook in Arnhem gingen de punten zaterdag naar het thuisspelende team. De dames van de RDB waren met 9-2 te sterk voor DBA. DBBR was afgelopen weekend vrij en gaat pas over vier weken de competitie beginnen.

Op de algemene LaCo-pagina zijn de poules en speelschema's te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

Tekst en bron NDBdarts.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws