Vooruitblik op de start van de Landelijke Competitie (LaCo) Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Vooruitblik op de start van de Landelijke Competitie (LaCo)

Vooruitblik op de start van de Landelijke Competitie (LaCo)

Na een zomerstop van enkele maanden begint komend weekend de Landelijke Competitie (LaCo) weer. Welke teams gaan dit jaar de heren van DBBR en de dames van DBMN als nationale LaCo-kampioenen? Deze zaterdag vindt de eerste speelweek van het seizoen plaats. Hieronder een voorbeschouwing van de diverse wedstrijden. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier!

LaCo Heren

In poule A bij de heren komen dit seizoen zeven teams in actie. Dat zijn DBMN, DONHN, DVS, SDC, VDO, DOT en DID. De heren van de VDO moeten nog even op hun eerste wedstrijd wachten en hebben een vrije week. DBMN, dat de landelijke LaCo-finale afgelopen seizoen verloor van DBBR, bijt dit weekend wel het spits af in Houten tegen de DONHN. Verder gaat de SDC het thuis opnemen tegen de heren van DVS. In Assen treedt DOT ten slotte aan tegen de heren van DID.

De BDC, DBA, DBBR, DOGD, DORA, FDB en RDB vormen poule B bij de heren. DBBR werd afgelopen seizoen nationaal kampioen en neemt het zaterdag in de eerste wedstrijd thuis op tegen de DOGD. De heren van de FDB, die afgelopen seizoen de play-offs niet haalden, spelen in Winsum tegen de DORA. De RDB gaat vervolgens in Arnhem de strijd aan met de mannen van DBA. De BDC heeft een vrije week en komt dit weekend niet in actie.

LaCo Dames

De dames van DBMN, DONHN, DVS, SDC, VDO en DID vormen dit seizoen poule A van de Landelijke Competitie. Titelverdediger DBMN speelt komende zaterdag thuis in Houten tegen de dames van de DONHN. In de andere wedstrijd gaan de SDC en DVS de strijd met elkaar aan. Twee ploegen zijn komend weekend vrij en moeten nog even wachten op hun eerste pot: de VDO en DID.

In poule B bij de dames zitten dit seizoen vijf teams: FDB, DSWN, RDB, DBA en DBBR. De RDB verloor afgelopen juni nog de finale van de Landelijke Competitie van DBMN in Barneveld. Komend weekend gaat het team in Arnhem spelen tegen de dames van DBA. Voor de FDB staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen DSWN uit Den Haag. De dames van DBBR hoeven niet in actie te komen en zijn vrij op de eerste speeldag van het nieuwe LaCo-seizoen.

Op de algemene LaCo-pagina zijn de poules en speelschema's te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

Bron en tekst NDBdarts.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws