Terugblik op de veertiende speelweek van de Nederlandse SuperLeague Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terugblik op de veertiende speelweek van de Nederlandse SuperLeague

Terugblik op de veertiende speelweek van de Nederlandse SuperLeague

De veertiende speelweek van de SuperLeague (SLN) 2023/2024 is afgelopen zaterdag afgewerkt. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde wedstrijden, waarin Steven van Leijen (Café Sante Leiden) een 170-finish gooide. De volgende speelweek van de SuperLeague staat gepland voor zaterdag 6 april 2024.

Hoofdklasse

Het tweede opeenvolgende kampioenschap in de Hoofdklasse lijkt Goudenregenbar niet meer te kunnen ontgaan. Afgelopen zaterdag was de ploeg thuis in Den Haag veel te sterk voor Dart Team Venlo: 9-1. Het verschil met achtervolger Café De Dissel bedraagt zeven punten, met nog vier wedstrijden te gaan. De Dissel was op bezoek bij Oranjebar in Mariahout de betere (3-7). Omdat nummer drie Gouwetéén-Hemeco in eigen huis gelijkspeelde tegen DKE RW Repair, heeft De Dissel drie punten marge opgebouwd. Verder is het onderin de competitie onverminderd spannend. Omdat Bosgenoegen en SLT Langhenkel vastgoed gelijkspeelden (5-5), blijven zij op 10 en 11 punten steken. Venlo staat ook op 11 punten, met vlak daarboven De Dartshop ’t Vrijthof Allstars op 12 punten. De ploeg uit Oirschot pakte afgelopen zaterdag een knappe overwinning thuis tegen Team Winsum Sneek: 7-3.

Overgangsklasse A

Een wisseling van de wacht in de Overgangsklasse A. SLT Die Gaststube heeft de koppositie overgenomen van Twenty Six Urk. De ploeg uit Joure won op bezoek bij De Stam in Winterswijk (3-7) en zag de Urkers in eigen huis gelijkspelen. Twenty Six leek trouwens tegen een nederlaag aan te lopen, maar wist de laatste koppel en de captainsgame nog binnen te halen voor een punt: 5-5. Het verschil tussen de nieuwe koploper en de nummer twee bedraagt nu één punt. Verder waren er afgelopen weekend nog twee gelijke spelen in de competitie. Het duel tussen de hekkensluiters, SuperLeague Stadskanaal (negende) en Café Kremer (tiende), eindigde in 5-5. Christian Kist won nipt de captainsgame van Dennis van der Ende voor het punt. Ook de wedstrijd tussen Visco Urk en SLT de Planeet eindigde zonder winnaar. Wim Kroezen pakte voor SLT de Planeet overtuigend het punt in de captainsgame. Ten slotte pakte Vostars United op bezoek bij SLT De Karre in Tuk de volle buit: 2-8.

Overgangsklasse B

Het kampioenschap in de Overgangsklasse B lijkt inmiddels beslist. Koploper ’t Voorhuys won zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen de nummer twee: Xtreme sport Tilburg. Op bezoek in Tilburg was ’t Voorhuys te sterk: 3-7. De koploper heeft nu acht punten voorsprong op de nieuwe nummer twee: Binnadorst. Dat team profiteerde van de nederlaag van Tilburg door zelf te winnen op bezoek bij De Reünie-Adro Parket. In Geleen werd het 4-6 in het voordeel van de gasten. Het duel werd in de koppels beslist. Het verschil tussen de nummer twee en drie is wel slechts één punt. Onderaan de Overgangsklasse B blijft het ook nog erg spannend. Pluym Schilderwerken staat momenteel op degradatie, na de nederlaag van zaterdag tegen SLT De Salamander (7-3). De Salamander heeft door de winst een marge van drie punten ten opzichte van de laatste plaats. Ook Dartcafé Nouveau moet gaan oppassen. Dat team verloor met 6-4 op bezoek bij SL Rijnvogels Duurzaam in Driel. Nouveau staat negende met slechts een punt voorsprong op Pluym Schilderwerken. Ten slotte rekende Fanatics Weert in eigen huis af met SL Dubbel10 Arnhem: 7-3.

Overgangsklasse C

De strijd om de eerste plaats in de Overgangsklasse C is nog lang niet over. In feite kunnen nog vier teams kampioen worden. De Moriaan (eerste), Oranjestad United (tweede), Superleague Rotterdam (derde) en Café Sante Leiden (vierde) bevinden zich allen binnen vier punten van elkaar. Al deze vier ploegen wonnen afgelopen zaterdag hun wedstrijden. Koploper De Moriaan deed dat op bezoek bij PrimaDarts in Heerhugowaard: 3-7. Oranjestad United was in Kampen veel te sterk voor De Moriaanse Gladiolen: het werd 2-8 voor de gasten. Café Sante Leiden had het moeilijker tegen SL Watergoor Bastards. In Nijkerk bedroeg de stand na tien wedstrijd 4-6 in het voordeel van Leiden. Thuisploeg Superleague Rotterdam gunde De Haagse Poort slechts één punt: 9-1. De Haagse Poort is hekkensluiter in de Overgangsklasse C, maar ook De Moriaanse Gladiolen en Hippo Hilversum zijn nog verre van veilig. Hilversum redde het afgelopen zaterdag thuis niet tegen Sonny’s Darts / Café De Stoof: 4-6.

Via het artikel op de site van de NDB zijn de uitslagen, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties. Als je op een uitslag klikt, kun je ook alle details (uitslagen in legs, 180-ers en hoge finishes) bekijken.

Bron NDBdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws