Terugblik op speelronde 4 LaCo en speelronde 5 SuperLeague Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terugblik op speelronde 4 LaCo en speelronde 5 SuperLeague

Terugblik op speelronde 4 LaCo en speelronde 5 SuperLeague

Afgelopen zaterdag stond speeldag 4 voor de Landelijke Competitie (LaCo) en voor de SuperLeague (SLN) alweer speeldag 5 op het programma. De huidige coronamaatregelen hebben helaas weer grote impact op ons dagelijks leven en op de mooie dartsport. Gelukkig hebben de maatregelen geen grote invloed op de LaCo en de SLN.

Met de huidige maatregelen kunnen de LaCo en SLN wedstrijden op een redelijk normale manier doorgaan. Gezien de verplichte sluitingstijd van 17.00 zijn alle wedstrijden wel een uurtje eerder begonnen. Het is goed om te zien dat alle teamcaptains en spelers de competities graag vervolgen en dat bijna alle wedstrijden zijn gespeeld. De niet gespeelde wedstrijden worden allemaal in januari ingehaald. Hieronder een korte terugblik op afgelopen speelweekend.

Voor de vijfde speelronde op rijd werd de 170-finish weer gegooid. Dit maal was het de eer aan Levy Frauenfelder die de Big-Fish wist binnen te halen. Ook de 180-ers werden wederom prima gevonden. Zo wisten Jeffrey Sparidaans en Patrick Geeraerts de maximale score liefst 8 maal te raken.

Op de algemene LaCo en SLN pagina zijn alle uitslagen en standen te vinden. Als je op een uitslag klikt kun je ook alle details (uitslagen van de wedstrijden in legs en alle 180-ers en hoge finishes) zien.
Op 11 december staat voor zowel de SuperLeague als LaCo de laatste speelweek van dit kalenderjaar op het programma.

SuperLeague:

Hoofdklasse
Koploper Café de Dissel ging op bezoek bij DKE RW Repair en won na een 0-3 voorsprong probleemloos met 3-7. Medekoploper Bosgenoegen kreeg het nog puntloze deDartshop.nl op bezoek en struikelde bijna over de gasten. Pas in de captainsgame werd de zege vastgesteld, door een 4-3 zege van Mike de Decker op Berry van Peer. Een nipte 6-4 zege dus voor Bosgenoegen. Team Winsum Sneek won opvallend simpel met liefst 9-1 van Twenty Six Urk, de Friezen stonden na de Round Robin en de singles al op 5-0 en pakten drie belangrijke punten. Ook in Weert was een belangrijke wedstrijd, waar Fanatics ‘t Vrijthof Allstars ontving. De gastheren kwamen nog terug van 2-4 naar 4-4, maar het waren de Allstars die met 4-6 wonnen en de punten mee naar Oirschot namen. Oranjebar kon deze speelronde wel de wedstrijd gooien en won eenvoudig van Café Sante Leiden. Pas bij 7-0 pakten de gasten het eerste punt en uiteindelijk werd er een 8-2 zege door de Oranjemannen geboekt.

Overgangsklasse A
In de Overgangsklasse A staat alles dicht bij elkaar, maar de koploper vooraf was Legend Reen Sneek. De Friezen wonnen met 8-2 van Makkers van Wilma en blijven voorlopig bovenaan staan. Vostars moest dus winnen om in de race voor promotie te blijven en dat lukte in spannende partij, die in de koppels beslist werd door de thuisclub. Nitro Darts Groningen en Café Kremer stonden vooraf gelijk, maar speelden tegen elkaar. Café Kremer nam een 1-3 voorsprong, maar werd met name in de koppels overvleugeld door de Groningers. De 1-3 achterstand werd naar een 6-4 zege omgebogen. Toornsmit boekte een belangrijke zege op SLT de Planeet, ook hier namen de gasten een voorsprong, die vervolgens werd weggegeven. Uiteindelijk stond er 7-3 voor Toornsmit op het formulier. Nieuwkomer Holthuis pakte een hele dikke zege bij De Moriaan, waar de gastheren alleen de Round Robin wisten te winnen en dus met 1-9 verloren.

Overgangsklasse B
Xtreme Sport Tilburg was vooraf de koploper in de Overgangsklasse B, maar verloor thuis van Vrijbuiter Superleague uit Apeldoorn. De wedstrijd golfde op en neer, maar de captainsgame werd overtuigend gewonnen door Apeldoorn. Dart café Nouveau profiteerde optimaal met een zwaarbevochten zege op Parketvloermeesters uit Oss. De bezoekers pakten een 1-3 voorsprong, maar zagen in de koppels de Limburgers langszij komen. In de captainsgame leek Oss op weg naar een puntje, maar het was Nouveau dat met 6-4 wist te winnen. Levy Frauenfelder gooide in de Round Robin een 170-finish. Dart Team Venlo houdt aansluiting met een 7-3 zege op de Stam Winsterswijk, de mannen uit Venlo hadden een slow start, maar herpakten zich met een paar dikke zeges in de koppel. Onderin troffen Het Geveltje en De Burgemeester elkaar en die deelden de punten, iets waar de gasten na een 5-3 achterstand nog het meest tevreden mee mogen zijn. Dart Team Klumpke ontving De Reunie – Adroparket uit Geleen en hier werd een 6-4 zege voor Klumpke genoteerd.

Overgangsklasse C
Koploper Agnes en Schier Barendrecht ging op bezoek bij Double Bull Spakenburg en boekte een vrij eenvoudig 2-8 zege in het vissersdorp. Medekoploper SuperLeague Rotterdam nam het op tegen naaste concurrent De Zware Jongens en de gasten werden met een 6-4 nederlaag terug naar Hilversum gestuurd. Na een 0-2 achterstand liet Rotterdam zien waarom ze bovenaan staan, door 6 punten op rij te pakken. 8-eraf Amsterdam deed het deze week zonder Kim Huybrechts en Kevin Doets, met een teleurstellende 5-5 tegen Sonny’s Darts / Agnes en Schier als gevolg. De Barendrechters verloren alle singelpartijen, maar pakten toch een puntje. De Ganzerik staat met 1 puntje onderaan, maar leek op weg naar een verdubbeling daarvan tegen Sport Pub Goes. Echter, bij 2-3 kwamen de gasten tot stilstand en denderde Goes naar een 7-3 zege. PrimaDarts en Oranjestad United pakten elk een puntje.

LaCo
In poule A bij de heren is de spanning om te snijden. Zowel DBA, DVK, als de DONHN hebben na 4 speelweken 3 wedstrijden gewonnen, maar worden op de voet gevolgd door nummer 4 FDB. In Poule B bij de heren werd deze week maar 1 wedstrijd gespeeld. De DBBR wist goede zaken te doen met hun overwinning op de VDO en zij pakken voorlopig de leiding in poule B, maar worden op de voet gevolgd de door RDB.

Bij de dames in poule A wist de DONHN hun ongeslagen status vast te houden. De DOGD zit de koploper echter op haar hielen. In poule B gaan DBMN en RDB aan de leiding met 3 gewonnen wedstrijden, ze worden echter op de voet gevolgd door de VDO en DSWN met 2 gewonnen wedstrijden. Natuurlijk is bij de LaCo met nog meer als de helft van de wedstrijden voor de boeg nog alles mogelijk.

Tekst: NDB & Marko Bok

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws