Terugblik op speelweek 10 van SuperLeague afgelopen weekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terugblik op speelweek 10 van SuperLeague afgelopen weekend

Terugblik op speelweek 10 van SuperLeague afgelopen weekend

De tiende speelweek van de SuperLeague (SLN) is afgelopen zaterdag afgewerkt. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde wedstrijden, waarin Colin Phillipi (Fanatics Weert) een 170-finish gooide. De volgende reguliere wedstrijden van de SuperLeague staan gepland op 25 februari.

Hoofdklasse
Koploper Goudenregenbar heeft zijn voorsprong afgelopen weekend uitgebreid tot liefst zes punten. Op bezoek bij SLT Die Gaststube in Joure werd met een klein verschil gewonnen: 4-6. Vlak achter Goudenregenbar is het spannend met zes ploegen binnen drie punten van elkaar. Team Winsum Sneek, de nummer twee in de Hoofdklasse, speelde zaterdag gelijk in Den Haag tegen DKE RW Repair, ondanks negen keer 180 van Rick Hofstra. Verder won Twenty Six Urk ruim op bezoek bij De Dartshop ’t Vrijthof Allstars (2-8) en bleek Bosgenoegen in eigen huis te sterk (6-4) voor Café De Dissel. Tot slot beklimt Oranjebar uit Mariahout langzaam maar zeker de ranglijst, geholpen door de 6-4 overwinning tegen Vrijbuiter afgelopen weekend.

Overgangsklasse A
In de Overgangsklasse A blijft SLT Langhenkel vastgoed aan het roer staan. Zaterdag won de ploeg uit Heerde met 6-4 van De Stam. De kraker tussen Café Kremer en DCG Trainingdarts in Vroomshoop eindigde afgelopen weekend ook in 6-4. Marcel Snippe versloeg Danny Holt in de captainsgame voor de drie punten. Kremer staat nu op de tweede plaats in de Overgangsklasse A, gevolgd door de Groningers. Verder pakte Toornsmit in eigen huis de winst tegen De Moriaan (6-4) en won Superleague team De Karre overtuigend (7-3) van Vostars United uit Enschede. SLT de Barnstee, dat nog altijd onderaan staat, verloor in Emmen ruim van SLT de Planeet: 2-8.

Overgangsklasse B
Dart Team Venlo blijft koploper in de Overgangsklasse B. Op bezoek bij Fanatics Weert kwamen de mannen uit Venlo afgelopen zaterdag niet in de problemen: 2-8. Colin Phillipi van Fanatics Weert gooide in dit duel nog wel een 170-finish. De koploper heeft vier punten voorsprong op de nummer twee, Xtreme sport Tilburg. Ook de Tilburgers wonnen ruim (2-8), in dit geval van Pluym Schilderwerken in Eindhoven. Verder haalde Dartcafé Nouveau de drie punten binnen in eigen huis tegen SL ut Wiel (7-3) en eindigde het duel tussen De Reünie-Adro Parket en SL Dubbel10 Arnhem in een gelijkspel: 5-5. Shovel Darts Team ging tot slot onderuit in de thuiswedstrijd tegen Parketvloermeesters. In Eygelshoven werd het zaterdag 3-7 voor de mannen uit Berghem.

Overgangsklasse C
Het blijft spannend bovenin de Overgangsklasse C. Het verschil tussen koploper Sportsbar Potters Hoofddorp en Café Sante Leiden is nog altijd maar één punt. De mannen uit Hoofddorp versloegen zaterdag het thuisspelende SLT De Salamander (4-6), terwijl Leiden met dezelfde cijfers de thuiswedstrijd tegen Oranjestad United won. De ruimste overwinning was er afgelopen weekend voor Superleague Rotterdam. Op bezoek bij DZJ Hippo Hilversum werd het 1-9 in het voordeel van Rotterdam. Verder eindigde het duel tussen PrimaDarts en Eddie’s druifjes in 7-3 voor de thuisploeg. ZDF Sport Pub Goes lijkt na tien gespeelde wedstrijden en slechts één punt de voornaamste degradatiekandidaat in de Overgangsklasse C. Ook zaterdag werd weer verloren, thuis van Sonny’s Darts / Café De Stoof: 3-7.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws