Tussenstand NDB ranking, twee kampioenen zijn al bekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Tussenstand NDB ranking, twee kampioenen zijn al bekend

Tussenstand NDB ranking, twee kampioenen zijn al bekend

Gisteren werd de achtste NDB ranking gespeeld die plaatsvond in Limburg. Met enkel nog het Gesloten Nederland te gaan nemen we wederom de huidige tussenstand van de NDB ranking per categorie onder de loep. Dit leert ons dat er al twee kampioenen bekend zijn die niet meer voorbij gestreefd kunnen worden terwijl er ook categorieën zijn waar het veld nog helemaal open ligt.

In het herentoernooi gaat Fabian Roosenbrand aan de leiding met een voorsprong van 9 punten op Jan Dekker die de tweede plaats bezet. Ook Rick Hofstra en Braulio Roncero maken met een achterstand van respectievelijk 10 en 11 punten nog kans alleen lijkt dit niet waarschijnlijk. Fabian Roosenbrand heeft met de riante voorsprong van 9 punten alles in eigen hand waarbij 4 punten tijdens het Gesloten Nederland voldoende zijn. De kans is dan ook groot dat Fabian Roosenbrand de nieuwe Nederlandse rankingkampioen wordt bij de heren.

Terwijl in het herentoernooi de kansen duidelijk in het voordeel liggen van Fabian Roosenbrand is de strijd om de titel bij de dames zelden zo spannend geweest. Aileen de Graaf en Francis Hoenselaar gaan gezamenlijk aan de leiding met Tamara Schuur op slechts 1 punt achterstand. Ook Karin Krappen heeft nog alle kans om Nederlands ranking kampioen te worden aangezien ze slechts 2 punten achter staat op de koplopers. De overige dames staan inmiddels op een te grote achterstand om nog voor een bedreiging te zorgen. Het Gesloten Nederland zal dus moeten gaan uitwijzen wie van de vier dames na dit zeer spannende seizoen zich rankingkampioen van dit jaar mag noemen.

Bij de junioren is de spanning eveneens om te snijden. Gilbert van der Meijden en Jimmy Hendriks bezetten een gedeelde eerste plaats terwijl Ricky de Vos op slechst 1 punt achterstand op de koplopers op de derde plaats staat. Met Sven Groen en Mike Zuijdijk op slechts 3 punten achterstand zijn hier maar liefst vijf junioren nog volop in de strijd voor het kampioenschap van het jaar. Ook voor de junioren wordt het Gesloten Nederland dus extra spannend omdat deze de beslissing zal gaan brengen.

Bij het meisjestoernooi is de beslissing gisteren gevallen tijdens de NDB Ranking van Limburg. Deze werd gewonnen door Annet van Elten die hierdoor een voorsprong heeft opgebouwd van 12 punten waardoor ze niet meer kan worden ingehaald. Ze is hiermee Nederlands ranking kampioen geworden bij de meisjes waardoor de strijd tijdens het Gesloten Nederland zal gaan om de tweede plaats. Op de tweede plaats staat Marilou Daamen gevolgd door Angelique Maarse met 1 punt achterstand. Ook Kaylee de Priester heeft nog volop zicht op de tweede plaats met slechts 2 punten achterstand op de tweede plaats.

In het aspirantentoernooi is de beslissing al gevallen tijdens de NDB Ranking van ’s-Hertogenbosch. Jeffrey de Zwaan is Nederlands ranking kampioen bij de Aspiranten geworden en benadrukte dit door ook de NDB van Limburg op zijn naam te zetten. De strijd om de tweede plaats lijkt eveneens gestreden aangezien Tim van de Poel 6 punten voorsprong heeft op Lars Fransen die de derde plaats bezet. Enrico Moes en Marco Aerts zouden mogelijk nog wel een bedreiging kunnen vormen voor Lars Fransen om de strijd voor de derde plek.

Op zondag 19 december zal het Gesloten Nederland plaatsvinden in Nijkerk. Spelers die in aanmerking willen komen voor de behaalde PPP-punten dienen deel te nemen aan het Gesloten Nederland. Benieuwd welke prijs je hebt gewonnen met je behaalde punten van afgelopen seizoen?

Klik hier voor het volledig overzicht.

De rankingstand van de NDB ranking is ook bijgewerkt. Hiervoor verwijzen we u graag door naar: www.ndbdarts.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws