Verslag en alle uitslagen LaCo Play-Offs afgelopen weekend op een rij Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Verslag en alle uitslagen LaCo Play-Offs afgelopen weekend op een rij

Verslag en alle uitslagen LaCo Play-Offs afgelopen weekend op een rij

De Betuwehal in Tiel was vandaag het decor voor de LaCo play-offs. Negen herenteams en acht damesteams hadden zich, na de reguliere competitie, geplaatst voor deze spannende dag en gingen de strijd met elkaar aan voor een plaats in de LaCo finales.

Heren
De herenteams waren verdeeld over 3 poules en de drie poulewinnaars plaatsten zich voor de finaledag op 2 juli.

Poule A
DONHN had de reguliere competitie winnend afgesloten, maar ging in de eerste wedstrijd onderuit tegen de VDO. De Noord-Hollanders begonnen nog sterk en namen een 4-0 voorsprong, maar zagen de heren uit Venlo vervolgens volledig terug komen in de wedstrijd, waarna de VDO de wedstrijd met 3 overwinningen in trio’s naar zich toe trok. Tegen de FDB vocht de DONHN voor hun laatste kans. Het waren echter de heren uit Friesland die scherp aan de wedstrijd begonnen en een 7-4 voorsprong namen. DONHN knokte zich echter volledig terug, maar kon niet voorkomen dat de FDB in de laatste en beslissende solo alsnog de 9-8 overwinning veilig stelde. De derde en beslissende wedstrijd ging vervolgens tussen de FDB en VDO. De spanning was om te snijden en beide teams gaven elkaar geen stro breedte toe. Uiteindelijk kwam de VDO als eerste op de dubbel uit in de laatste en beslissende leg op een 3-3 stand. Het waren echter de Friezen die de zenuwen het beste onder controle hadden en direct de beslissende dubbel wisten te raken voor een 9-8 overwinning en een plek in de finale.

Poule B
De BDC had de andere poule in de reguliere competitie gewonnen. De Bosschenaren namen het in de eerste wedstrijd op tegen de DVS. De wedstrijd ging lang gelijk op. DVS had ligt de overhand, maar kon geen beslissend gaatje slaan. De BDC schakelende nog een tandje bij vanaf 6-6, om de wedstrijd vervolgens met 11-6 te winnen. In de tweede wedstrijd vocht de DVS voor hun laatste kans. In de singles ging het gelijk op, maar tijdens de koppels sloeg de DBA genadeloos toe en trokken zij de 9-4 overwinning naar zich toe. Dus ook in deze poule een beslissende wedstrijd waarbij de winnaar zeker was van de finale. De heren van de BDC namen het op tegen de DBA. In het begin ging de wedstrijd gelijk op, maar op de Bosschenaren stond vandaag geen maat. Ze schakelden een tandje bij en wisten de wedstrijd overtuigend te winnen met 9-3 en zo een plek in de finale veilig te stellen.

Poule C
In poule C vloog de DOGD uit de startblokken en nam al vroeg een beslissende voorsprong. De DBBR bleef echter vechten in de wetenschap dat elk puntje aan het eind van de dag het verschil zou kunnen maken. De mannen uit de Bollenstreek wisten zo het verlies alsnog te beperken tot 8-9. Tegen de RDB begonnen de mannen van DBBR wel scherp aan de wedstrijd. In de koppels waren het echter mannen uit Rivierenland die een beslissend gaatje wisten te slaan, om vervolgens tijdens de trio’s de 10-6 overwinning binnen te halen. Dus ook in de laatste poule van de heren een beslissende wedstrijd, ditmaal tussen de RDB en DOGD. Beide teams waren volledig aan elkaar gewaagd, alle wedstrijden gingen tot het gaatje. In het begin was het de DOGD die steeds een puntje voor stond, totdat het bij aanvang de trio’s 7-6 voor de RDB werd. De RDB kreeg vervolgens vleugels en wist maar liefst alle drie de trio’s te winnen om zo een 10-6 overwinning binnen te slepen en een plek op de finaledag.

Finale Poule Heren – 2 juli
FDB
BDC
RDB

Dames
Bij de dames gingen 8 teams de strijd met elkaar aan verspreid over 2 poules. De nummers één en twee uit beide poules zullen tijdens de finale dag op 2 juli kruisfinales spelen. In poule 1 nam de DONHN, winnaar van poule A, het op tegen de RDB, DSWN en DVS. Terwijl in poule 2 poulewinnaar DBMN de strijd zal aanging met de DOGD, DBA en DBBR.

Poule A
Net als bij de heren wisten ook de dames van DONHN de reguliere competitie winnend af te sluiten. In hun eerste wedstrijd wonnen de dames uit Noord-Holland met 9-2 van DSWN. De RDB vloog ook uit de startblokken en won met maar liefst 8-3 van de DVS. Die lijn trokken de dames uit Rivierenland door in hun 2e wedstrijd, waarin zij de DONHN met maar liefst 9-2 wisten te verslaan. DSWN en DVS waren in hun tweede wedstrijd uit op revanche, wetende dat de winnaar alles nog in eigen hand zou houden en dat de verliezer uitgeschakeld zou zijn. De wedstrijden gingen gelijk op maar op alle belangrijke momenten waren de dames van de DVS net iets scherper, wat resulteerde in een duidelijke 10-1 overwinning voor de DVS. Na twee ruime overwinningen waren de dames van de RDB al zo goed als zeker van de finale. In hun laatste wedstrijd verslapte de RDB echter niet en wonnen ze nogmaals. Dit keer werd DSWN met 8-1 aan de zegekar gebonden. In de andere wedstrijd stond alles op het spel. Zowel de DONHN als de DVS hadden 1 wedstrijd gewonnen, dus de winnaar van deze wedstrijd was zeker van de 2e plaats en de finale. In een spannende wedstrijd was het de DONHN die de zenuwen het beste onder controle wist te houden en zo een knappe 7-0 overwinning wist te boeken.

Poule B
De dames van DBMN hadden de reguliere competitie ook winnend afgesloten en zijn zeker een van de favorieten voor de titel. In hun eerste wedstrijd waren de dames uit Midden Nederland direct mes scherp. De DBA bood dapper tegenstand, maar kon niet voorkomen dat DBMN de wedstrijd met 11-0 wist te winnen. Tussen de DOGD en DBBR was het een stuk spannender. Beide teams gaven elkaar geen duimbreedte toe. Het waren echter de dames uit de Bollenstreek die de wedstrijd met 6-5 naar zich toe wisten te trekken. DBMN trok de lijn uit de eerste ronde door en wist ditmaal de DBBR met 10-1 te verslaan. Voor de DBA en DOGD stond er beslissende wedstrijd op het programma. Nadat beide teams de eerste wedstrijd verloren hadden, moest er nu gewonnen worden om zicht te houden op de finale. De DOGD vloog uit de startblokken en wonnen de eerste 4 singles. De DBA vocht nog knap terug maar kon niet meer voorkomen dat de DOGD de overwinning met 7-4 naar zich toe trok. Na twee ruime overwinningen was DBMN al zeker van de finale. De dames uit Midden Nederland deden echter hun sportieve plicht. Alhoewel de DBBR knap weerstand bood, won de DBMN ook deze wedstrijd, ditmaal met 8-3. In de laatste wedstrijd bij de dames kon het nog alle kanten op. De DBA had twee keer verloren maar kon de finale nog halen als ze zelf wonnen en de DBBR niet te veel punten zou pakken tegen DBMN, terwijl de tegenstander van de DBA, de DOGD, bij een overwinning zeker was van de 2e plaats. In een gelijk opgaande wedstrijd, waren het de dames van de DBA die op de beslissende momenten net iets scheper waren en een 8-3 overwinning wisten te boeken in hun laatste wedstrijd. Dit was echter net niet genoeg, want met een verschil van slechts 3 puntjes was het de DBBR die de 2e plaats veroverde.

Halve finales:
DBMN – DONHN
RDB - DBBR

De NDB feliciteert de finalisten en bedankt alle teams voor de gezellige en sportieve dag!

Uitslagen

Dames uitslagen

Poule A:
DONHN vs DSWN 9-2
RDB vs DVS 8-3
DONHN vs RDB 2-9
DSWN vs DVS 1-10
DVS vs DONHN 0-7
RDB vs DSWN 8-1

Poule B:
DBA vs DBMN 0 -11
DOGD vs DBBR 6-5
DBMN vs DOGD 10-1
DBA vs DBBR 4-7
DBBR vs DBMN 3-8
DBA – DOGD 8-3

Heren uitslagen

Poule A:
VDO vs DONHN 10-7
DONHN vs FDB 8-9
FDB vs VDO 9-8

Poule B:
BDC vs DVS 11-6
DVS vs DBA 4-9
DBA vs BDC 3-9

Poule C:
DBBR vs DOGD 8-9
RDB vs DBBR 10-6
DOGD vs RDB 6-10

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws