Australier Darren Penhall mag zich opmaken voor zijn debuut op PDC WK PDC
PDC

Australier Darren Penhall mag zich opmaken voor zijn debuut op PDC WK

Australier Darren Penhall mag zich opmaken voor zijn debuut op PDC WK

Darren Penhall zal deze december zijn WK-debuut maken, nadat hij de DartPlayers Australia (DPA, red.) Pro Tour 2023 heeft afgesloten met een paar titel. Afgelopen weekend stonden immers toernooi 22 tot en met 25 op het programma. Darren Penhall en Jeremy Fagg pakten allebei twee titels in Warilla.

Darren Penhall was duidelijk de beste spelers van het weekend met vier finaleplekken. Op DPA toernooi 22 won hij in een beslissende negende leg van Jeremy Fagg, nadat hij eerder onder andere voormalig PDC-tourkaarthouder Gordon Mathers opzij zette. Op DPA toernooi 23 kreeg Fagg zijn revanche. Met een gemiddelde van 101 was hij met 5-1 duidelijk een maatje te groot. Eerder dit toernooi was hij te sterk voor Mal Cuming.

Op DPA toernooi 24 viel het dubbeltje weer de kant van Darren Penhall uit, nadat hij voormalig WK-deelnemer Mal Cuming met 5-1 aan de zegekar bond in de finale. Fagg weerhield hem van een hattrick door hem een 5-0 whitewash te bezorgen in de laatste finale van de DartPlayers Australia Tour 2023. Cuming moest voor de derde keer in vier toernooien zijn meerdere erkennen in de latere toernooiwinnaar.

Voormalig PDC-tourkaarthouder Darren Penhall was overduidelijk de dominante speler op de DPA tour dit jaar. Hij won immers 13 van zijn 18 finales. Slechts in 7 toernooien strandde hij voor de finale. Het is dan ook volstrekt verdiend dat hij naar Alexandra Palace mag afreizen. Hij zal daarbij vergezeld worden door de DPA Oceanic Master, die van 20 tot en met 22 oktober gespeeld wordt.

2023 DPA Pro Tour
Finale DPA Toernooi 22: Darren Penhall - Jeremy Fagg 5-4 (alle uitslagen)
Finale DPA toernooi 23: Jeremy Fagg - Darren Penhall 5-1 (alle uitslagen)
Finale DPA toernooi 24: Darren Penhall - Mal Cuming 5-1 (alle uitslagen)
Finale DPA toernooi 25: Jeremy Fagg - Darren Penhall 5-0 (alle uitslagen)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws