Drie Amerikanen en vier Aziaten naar PDC WK via regionale tours PDC
PDC

Drie Amerikanen en vier Aziaten naar PDC WK via regionale tours

Drie Amerikanen en vier Aziaten naar PDC WK via regionale tours

Afgelopen weekend eindigde de lokale PDC tours in Azië en Amerika, en daarmee werden ook de WK qualifiers van die regionale tours bekend.

In de Asian Tour was al voor het weekend begon 1 speler geplaatst voor het PDC WK: de Filipijn Lourence Ilagan won met eenvoud de Asian Tour voor de derde keer op rij en mag daarmee voor de achtste keer naar het WK.

Ilagan zal niet de enige Filipijn zijn aankomend WK want ook Paolo Nebrida wist zich weer te plaatsen. Nebrida haalde dit jaar maar liefst zeven finales waaronder 1 dit weekend en doet daarmee voor het tweede jaar op rij mee aan het WK.

De laatste 2 namen wisten pas dit weekend de top 4 van de Asian Tour te halen. Allereerst de jonge Japanner Tomoya Goto, hij won het allerlaatste toernooi van het seizoen, en haalde daarmee de derde plaats waarmee hij zijn WK debuut zal maken. Dat geldt ook voor Reynaldo Rivera die een toernooi won en een halve finale haalde dit weekend,

Rivera kwam daarmee precies gelijk te staan met Man Lok Leung, maar won een beslissend duel van de man uit Hongkong.


In de Verenigde Staten kwam ook de CDC tour ten einde. Daarin wist Alex Spellman zich na het eerste toernooi van het weekend, wat hij won, te plaatsen voor zijn eerste PDC WK, na het winnen van maar liefst 4 CDC-toernooien dit jaar. De beste Canadees van het seizoen bleek voor het tweede jaar op rij David Cameron, de voormalig World Seniors Masters winnaar won afgelopen weekend 1 toernooi en haalde ook nog een finale waarmee hij boven Jacob Taylor kwam te staan.

Ten slotte plaatste ook de Amerikaan Stowe Buntz zich voor zijn eerste WK. Buntz haalde dit weekend een finale, wat genoeg was nadat hij bij het vorige weekend in Canada uit het niets alle drie de toernooien won.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws