Beelden van Filipijn die het maar niet eens wil zijn met scheidsrechter over zijn score PDC
PDC

Beelden van Filipijn die het maar niet eens wil zijn met scheidsrechter over zijn score

Beelden van Filipijn die het maar niet eens wil zijn met scheidsrechter over zijn score

Op de European Darts Grand Prix in Duitsland deed er zich dit weekend een bijzonder moment voor in de partij van Gary Anderson en Christian Perez.

Laatstegenoemde gooide namelijk de achtste leg uit maar kreeg deze niet toegekend van de scheidsrechter en daar was hij het niet mee eens zoals te zien is op deze beelden.

download 9

Hij was er namelijk sterk van overtuigd dat hij via dubbel 16 de leg had gewonnen maar de scheidsrechter was van mening dat hij nog 8 punten over had. Nadat hij zijn verbazing had uitgesproken stond hij achter The Flying Scotsman nog steeds verbaasd te kijken over wat er zich had afgespeeld.

Het bleek een bepalend moment in deze partij want waar Perez dacht met 4-4 op gelijke hoogte te zijn gekomen voelde hij zich bestolen en die gedachte kon hij niet opzij zetten. Hij zou dan ook geen leg meer winnen en zag de overwinning vervolgens met 6-3 gaan naar de Schot.

Daarbij moet niets worden ontnomen van Gary Anderson want met een gemiddelde van 110,23 zette hij een indrukwekkende prestatie neer. Dat de Filipijn tegen de ontketende Anderson op gelijke hoogte had kunnen komen moet hem ook goed doen ondanks het voorval en de nederlaag.

Daar waar Perez niet begreep wat er mis ging was dit voor Arno Merk wel het geval en speelde hij zich onbedoeld ook in de kijker. Voor zijn thuispubliek mocht hij het grote podium betreden en dat is de droom van veel spelers op het circuit.

Dat hier zenuwen bij komen kijken is ook te begrijpen al keek men toch raar op toen de eerste pijl op een bijzondere plek in het bord terecht kwam. Dit was dan ook een voorbode voor zijn duel waarin het gemiddelde bleef steken op slechts 67,54, een groot verschil met 101,33 van zijn tegenstander Luke Littler.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws