Tegenstander Luke Littler verbaasd iedereen met deze eerste pijl van de wedstrijd PDC
PDC

Tegenstander Luke Littler verbaasd iedereen met deze eerste pijl van de wedstrijd

Tegenstander Luke Littler verbaasd iedereen met deze eerste pijl van de wedstrijd

In de eerste ronde van de European Darts Grand Prix mocht Luke Littler het opnemen tegen Arno Merk. Wat de Duitser daar deed met zijn eerste pijl heeft de 17-jarige Engelsman nog niet vaak gezien.

Men keek dan ook verbaasd op toen het moment zich voordeed zoals te zien is op deze beelden.

Tegenstander Luke Littler verbaasd iedereen met deze eerste pijl van de wedstrijd

Het komt natuurlijk wel eens vaker voor dat de eerste pijl niet in de buurt van de triple 20 terecht komt maar dit was een moment zoals we toch niet vaak zien. De blik van de scheidsrechter na dit moment was dan ook veelzeggend.

De Duitser kon voor eigen publiek geen vuist maken tegen de sensatie van het moment en het gemiddelde kwam dan ook uit op een bedroevende 67,54. Zet daar de 101,33 tegenover van Littler en het zal je niet verbazen dat na de wedstrijd 6-0 in het voordeel van de Engelsman op het scorebord stond.

Toch zal Littler op zaterdag wel aan de bak mogen want dan staat hem een duel met Luke Humphries te wachten. Dit is een herhaling van de WK-finale en om de zondag in Duitsland te bereiken zal dit dus wederom een mooie strijd kunnen worden.

Ook de Nederlanders doen momenteel goede zaken want Jeffrey Sparidaans heeft zich na een 6-1 overwinning geplaatst voor de tweede ronde waar Josh Rock wacht. Danny Noppert neemt het op tegen Daryl Gurney en Dirk van Duijvenbode tegen Ritchie Edhouse. Dat voor wat betreft zaterdagmiddag.

In de avond volgt dan wederom een mooi speelprogramma waarin de Nederlandse dartsliefhebbers vooral zullen uitkijken naar de duels van Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Van Gerwen zal het op gaan nemen tegen Johan Engstorm en Barney wacht een ontmoeting met Michael Smith.

Aansluitend zullen op zondag de laatste 16 worden gespeeld in de middag en de kwartfinales, halve finales en finale in de avonduren.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws