Belgian Darts Open: Kleermaker stuurt Europees kampioen huiswaarts, Anderson wint voor het eerst in 7 jaar PDC
PDC

Belgian Darts Open: Kleermaker stuurt Europees kampioen huiswaarts, Anderson wint voor het eerst in 7 jaar

Belgian Darts Open: Kleermaker stuurt Europees kampioen huiswaarts, Anderson wint voor het eerst in 7 jaar

Het Belgische Wieze is dit weekend het decor van het Belgian Darts Open. Het Belgian Darts Open is de zevende van dertien European Tours. In de middag wisten Andy Baetens en Damian Mol zich al te verzekeren van een plek bij de laatste 32. Raymond van Barneveld, Martijn Kleermaker, Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts gaan op vrijdagavond hetzelfde proberen.

Gary Anderson wist voor het eerst in 7 jaar weer eens een wedstrijd op de PDC European Tour te winnen. De Schot liet lange tijd de European Tour links liggen, maar realiseerde dat hij de ponden nodig heeft voor de rankings. Op de PDC Order of Merit viel hij buiten de top 16 en zodoende moet hij zich via de Pro Tour Order of Merit zien te plaatsen voor toernooien als de World Matchplay en World Grand Prix. Hij deed vorige week ook mee aan het Dutch Darts Championship, maar daar verslikte hij zich in een Tsjech. Martijn Kleermaker stuurde regerend Europees Kampioen Ross Smith met 6-4 naar huis. Eerder op de avond wisten ook Matt Campbell en Daryl Gurney hun plek bij de laatste 32 veilig te stellen.

Later op de avond wisten Raymond van Barneveld en Dimitri van den Bergh de laatste 32 te halen, terwijl het doek viel voor Kim Huybrechts.

Belgian Darts Open
Eerste ronde
Matt Campbell (92,85) 6-3 Callan Rydz (86,61)
Rydz opent de wedstrijd met een 110-finish. Mede door een 11-darter loopt Campbell uit naar een 5-1 voorsprong. Rydz gooit 105 uit voor een 12-darter en 3-5, voordat Campbell de wedstrijd via een 67-finish binnenhaalt.

Daryl Gurney (94,73) 6-3 Dylan Slevin (90,96)
Gurney komt op 1-1 via een 112-finish. Superchin maakt er 3-1 van door 90 uit te gooien. Gurney trekt met 6-3 aan het langste eind.

Martijn Kleermaker (85,95) 6-4 Ross Smith (91,25)
Martijn opent met een 78-finish. The Dutch Giant deelde een volgende tik uit door 118 uit te gooien voor een 4-0 voorsprong. Smudger vocht zich terug tot 4-5, maar moest toekijken hoe Martijn de wedstrijd in stijl op 6-4 besloot via een 110-finish.

Gary Anderson (98,41) 6-1 Krzysztof Ratajski (86,69)
Anderson gooit een 12-darter voor een 2-1 voorsprong. The Flying Scotsman vliegt met 6-1 naar de laatste 32.


Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws