Boulton kwalificeert zich voor Dutch Darts Championship, Bellmont naar Belgian Darts Open PDC
PDC

Boulton kwalificeert zich voor Dutch Darts Championship, Bellmont naar Belgian Darts Open

Boulton kwalificeert zich voor Dutch Darts Championship, Bellmont naar Belgian Darts Open

Deze woensdag en donderdag staan er in het Duitse Riesa 3 kwalificatietoernooien voor PDPA Associate Members voor de Euro Tours op het programma. Op ieder kwalificatietoernooi ligt voor de beste twee spelers van het toernooi een startbewijs klaar. Op woensdag werd er gestreden voor deelname aan het Dutch Darts Championship en Belgian Darts Open.

De kwalificatietoernooien PDPA Associate Members is toegankelijk voor spelers die afgelopen januari op PDC Q-School speelden, maar geen PDC-tourkaart hebben. De spelers uit het gastland van de Euro Tour moeten de Host Nation Qualifiers spelen. Dit houdt in dat op het kwalificatietoernooi voor de PDPA Associate Members voor het Dutch Darts Championship geen Nederlanders mee mogen doen, terwijl voor het kwalificatietoernooi voor de PDPA Associate Members voor het Belgian Darts Championship Belgen zijn uitgesloten van deelname.

Andy Boulton en de Duitser Marcel Hausotter bemachtigden een plekje voor het Dutch Darts Championship dat van 28 tot en met 30 april in de WTC Expo te Leeuwarden. Vijf Nederlanders hadden zich rechtstreeks geplaatst voor de zesde Euro Tour van het jaar. Via het kwalificatietoernooi voor PDC-tourkaarthouders voegden Gian van Veen, Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts zich daaraan toe.

De Zwitser Stefan Bellmont en Duitser Sven Hilling waren de sterkste twee op het PDPA Associate Member kwalificatietoernooi voor het Belgian Darts Open dat van 5 tot en met 7 mei in de Oktoberhallen te Wieze plaatsvindt. Drie Nederlanders en twee Belgen wisten zich rechtstreeks te verzekeren van deelname aan de zevende Euro Tour van het jaar. Na het kwalificatietoernooi voor PDC-tourkaarthouders konden nog eens vijf Nederlanders hun reis naar Wieze gaan plannen.

PDPA Associate Member kwalificatietoernooi Euro Tour 6/Dutch Darts Championship 28-30 april
WTC Expo, Leeuwarden
PDPA Associate Member Qualifiers
Halve finale (winnaars kwalificeren zich)
Andy Boulton - Thomas Kohnlein 5-1
Marcel Hausotter - Simon Trommler 5-3

PDPA Associate Member kwalificatietoernooi Euro Tour 7/Belgian Darts Open 5-7 mei
Oktoberhalle, Wieze
PDPA Associate Member Qualifiers
Halve finale (winnaars kwalificeren zich)
Stefan Bellmont - Jochen Graudenz 5-2
Sven Hilling - Daniel Vogt 5-4

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws