Brooks wint Development Tour 11, Roelofs haalt finale PDC
PDC

Brooks wint Development Tour 11, Roelofs haalt finale

Brooks wint Development Tour 11, Roelofs haalt finale

Dit weekend staan er vijf Development Tour toernooien in het Duitse Hildesheim op het programma. De PDC Development Tour is de tour voor spelers die op 1 januari van dit jaar nog geen 23 waren en op dit moment buiten de top 32 van de PDC Order of Merit staan.

De Development Tour kent zijn eigen ranking. Aan het eind van het jaar zullen de twee hoogst geklasseerde spelers die nog geen PDC-tourkaart hebben voor 2024 via de PDC Development Tour Order of Merit een PDC-tourkaart bemachtigen. Afgelopen jaar viel deze eer ten deel aan Geert Nentjes en Jurjen van der Velde. Gian van Veen is vooralsnog met drie titels een van de best presterende spelers op de PDC Development Tour dit jaar. Ook Wessel Nijman heeft al een titel op zijn naam staan op de PDC Development Tour dit jaar.

Owen Roelofs, die zich aansloot bij Team Unicorn, haalde de finale. Owen Roelofs won onder anderen van Maikel Mossou, Gian van Veen, Luke Littler en in de halve finale van Bradly Roes, voordat hij met 5-3 zijn meerdere moest erkennen in Bradley Brooks. Bam Bam pakte de titel door onder anderen Nando Engelen, Jurjen van der Velde, Jarno Bottenberg en dus uiteindelijk Owen Roelofs aan de zegekar te binden.

PDC Development Tour 11
Laatste 16

Harry Gregory - Rusty Jake Rodriguez 4-2
Lewis Gurney - Ciaran Teehan 4-1
Fred Box - Xanti van den Bergh 4-2
Bradley Brooks - Conor Arberry 4-3
Luke Littler - Kevin Troppmann 4-2
Owen Roelofs - Gian van Veen 4-3
Bradly Roes - Ruben Mesters 4-1
Jarred Cole - Jack Male 4-3

Kwartfinale
Harry Gregory - Lewis Gurney 5-1
Bradley Brooks - Fred Box 5-2
Owen Roelofs - Luke Littler 5-3
Bradly Roes - Jarred Cole 5-4

Halve finale
Bradley Brooks - Harry Gregory 5-2
Owen Roelofs - Bradly Roes 5-3

Finale
Bradley Brooks - Owen Roelofs 5-3

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws