Challenge Tour 22: Tsjech Sedlak voorkomt tweede titel Henderson, Konterman halve finalist PDC
PDC

Challenge Tour 22: Tsjech Sedlak voorkomt tweede titel Henderson, Konterman halve finalist

Challenge Tour 22: Tsjech Sedlak voorkomt tweede titel Henderson, Konterman halve finalist

Dit weekend staan de laatste vijf PDC Challenge Tours op het programma. Op zaterdag pakten John Henderson en Dom Taylor de titels. De Tsjech Vitezslav Sedlak won het eerste toernooi op de zondag en is daarmee na Adam Gawlas de tweede Tsjechische PDC-rankingtoernooiwinnaar ooit. Beide titels gingen dit jaar naar Tsjechië behaald.

Na PDC Challenge Tour 24, die maandag gespeeld wordt, zal bekend worden welke twee spelers via de PDC Challenge Tour een PDC-tourkaart en WK-ticket bemachtigen. Berry van Peer heeft zich hier al van verzekerd. John Henderson ligt momenteel op koers het tweede ticket te bemachtigen met Cam Crabtree en Owen Bates als voornaamste concurrenten. Henderson was op PDC Challenge Tour 22 beide concurrenten de baas. The Highlander won verder ook van onder anderen Scott Mitchell, Peter Jacques en Stefan Bellmont.

Vitezslav Sedlak was onder anderen Alan Norris, Mike Warburton en Arjan Konterman de baas, voordat in de finale John Henderson met 5-2 opzij gezet was. Arjan Konterman was in de halve finale een van de drie spelers die de Tsjech tot een beslissende negende leg dwong. Arjan bond achtereenvolgens Grant Brown, Patrick Lynskey, Christopher Holt, Owen Maiden en voormalig PDC-tourkaarthouder Brett Claydon aan de zegekar. Alexander Merkx vond na zijn halve finale op zaterdag ditmaal zijn waterloo bij de laatste 16.

PDC Challenge Tour 22
Laatste 16

Mike Warburton - Lee Budgen 5-1
Vitezslav Sedlak - Kurt Parry 5-4
Brett Claydon - Jarred Cole 5-2
Arjan Konterman - Owen Maiden 5-0
Dan Read - Jack Main 5-2
Martin Thomas - Lukas Wenig 5-1
Stefan Bellmont - Alexander Merkx 5-4
John Henderson - Peter Jacques 5-1

Kwartfinale
Vitezslav Sedlak - Mike Warburton 5-3
Arjan Konterman - Brett Claydon 5-4
Dan Read - Martin Thomas 5-3
John Henderson - Stefan Bellmont 5-4

Halve finale
Vitezslav Sedlak - Arjan Konterman 5-4
John Henderson - Dan Read 5-4

Finale
Vitezslav Sedlak - John Henderson 5-2

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws