Chisnall wint Hungarian Darts Trophy ondanks negendarter van Humphries in bloedstollende finale PDC
PDC

De Hungarian Darts Trophy, het twaalfde European Tour van het jaar kwam vanavond tot zijn einde., met Dave Chisnall als winnaar in een bloedstollende finale die hij met 8-7 won van Luke Humphries, na zowel een negendarter als een matchdart tegen.

De halve finales stonden als eerst op het programma. Allereerst speelde Eurotour monster Luke Humphries tegen voormalig wereldkampioen Gerwyn Price. Humphries bleef zoals dit hele toernooi boven de 100 gemiddeld te gooien, en pakte de 7-4 overwinning. Daarna zagen we de nummer 1 geplaatst Dave Chisnall in actie tegen underdog Scott Williams die zich bij toernooiwinst zou plaatsen voor de World Grand Prix en het EK. Williams verloor echter met 5-7 van Chisnall waardoor Luke Woodhouse zich als laatste speler plaatste voor de Grand Prix.

Luke Humphries (103.10) 7-4 Gerwyn Price (95.12)
Humphries knalde meteen uit de startblokken met een 170-finish voor 1-0. Na vier legs stond het 2-2, en miste Humphries vier pijlen op de dubbel waardoor Price brak tot 3-2. Vervolgens brak Humphries weer terug voor 3-3. Bij 4-3 miste Price een karrevracht aan dubbels en brak Humphries naar 5-3. Beide spelers hielden hun legs voor 6-4 waarna Humphries de wedstrijd afmaakte en won met 7-4.

Dave Chisnall (100.41) 7-5 v Scott Williams (93.30)
Chisnall brak meteen en gooide vervolgens na acht perfecte pijlen een 11-darter voor 2-0. Vervolgens werden de legs gehouden tot 5-3 waarna Chisnall opnieuw brak voor de 6-3 voorsprong. Williams brak dit keer meteen terug voor 6-4. Williams maakte er ook nog 6-5 van, maar miste in leg 12 een berg aan dubbels, net als Chisnall die via dubbel 1 wel de 7-5 overwinning pakte.

Dave Chisnall (104.82) 8-7 Luke Humphries (100.97)
Humphries gooide net als in de eerste leg van de halve finales ook in de eerste leg van de finale een bizarre 170-finish uit voor de 1-0. Beide spelers hielden hierna de eigen leg tot 3-2, waarna Chisnall met zijn tweede 12-darter op rij en een 81 finish gelijk maakte tot 3-3. Dit werd ook 4-4 waarna Chisnall een 146-finish gooide voor 5-4. Humphries maakte ook weer 5-5. In de elfde leg was het Humphries die met een 81-finish brak voor de 6-5. In leg 12 plaatste Humphries ook nog eens twee 180'ers waarna hij met een 141-finish de negendarter plaatste: zijn eerste in een Eurotour toernooi, en een 7-5 voorsprong. Chisnall dichtte het gat tot 7-6, en brak vervolgens tot 7-7. In de beslissende leg miste 'Cool Hand Luke' de dubbel 12 voor nog een 141-finish, waarna Chisnall via dubbel 12 met 8-7 de titel won.

De Engelsman is daarmee pas de vijfde speler die minstens zes Eurotours gewonnen heeft, na wereldkampioenen Michael van Gerwen, Peter Wright, Gerwyn Price en Michael Smith.