Clayton is Wade de baas in finale New South Wales Darts Masters PDC
PDC

Clayton is Wade de baas in finale New South Wales Darts Masters

Clayton is Wade de baas in finale New South Wales Darts Masters

Jonny Clayton mag zich de eerste winnaar noemen van de New South Wales Darts Masters, het nieuwe World Series of Darts toernooi en tevens het vijfde in dit jaar. De Welshman kwam in de finale tegenover James Wade te staan, die met ruim 8-1 aan de kant werd gezet.

Hiermee mag Clayton weer een titel aan zijn palmares toevoegen, na het winnen van onder meer The Masters, Premier League, World Grand Prix en World Series Finals in 2021.

Clayton zette meteen de toon met een break in de openingsleg. Hij verdubbelde zijn voorsprong met d18. Hij opende de volgende leg met 180. Na gemiste dubbels kon hij terugkomen en 3-0 laten noteren. In leg 4 is Wade eindelijk op het scorebord. Dit doet hij met een 104 finish. Het blijft bij deze leg voor The Machine. Met een 120 finish werd het 5-1 voor Clayton, waarna hij met o.a. 180 en zijn 66 finish dich bij de zege was. The Ferret pakte de titel in stijl met een 160 finish via triple 20, triple 20, dubbel 20.

Op weg naar de titel won Jonny Clayton ook nog van Nieuw-Zeelander Haupai Puha, Michael Smith en Joe Cullen. Dimitri van den Bergh ging bij de laatste acht met een whitewash ten onder tegen de latere runner-up. Ook Fallon Sherrock kon geen leg winnen tegen nummer één van de wereld Gerwyn Price.

Kwartfinales
James Wade 6-0 Dimitri Van den Bergh
Gerwyn Price 6-0 Fallon Sherrock
Joe Cullen 6-2 Simon Whitlock
Jonny Clayton 6-4 Michael Smith

Halve finales
James Wade 7-3 Gerwyn Price
Jonny Clayton 7-1 Joe Cullen

Finale
Jonny Clayton 8-1 James Wade

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws