Crabtree pakt tweede PDC-titel op PDC Challenge Tour 18, Kist halve finalist PDC
PDC

Crabtree pakt tweede PDC-titel op PDC Challenge Tour 18, Kist halve finalist

Crabtree pakt tweede PDC-titel op PDC Challenge Tour 18, Kist halve finalist

Dit weekend staan er weer vijf PDC Challenge Tours op het programma. De PDC Challenge Tour tour is voor spelers, die PDC Q-School gegooid hebben, maar geen PDC-tourkaart bemachtigd hebben. Aan het eind van het jaar zal de top twee van de PDC Challenge Tour Order of Merit automatisch een PDC-tourkaart verdienen. Tevens wordt de PDC Challenge Tour Order of Merit gebruikt als reservelijst voor de Players Championship toernooien, oftewel als een of meerdere PDC-tourkaarthouders zich hiervoor afmelden krijgen de spelers die het hoogst op de PDC Challenge Tour staan hiervoor een uitnodiging. Mede daaraan heeft Chris Landman zijn dertigste plek op de Players Championship Order of Merit te danken, terwijl ook Christian Kist, Jelle Klaasen en Ron Meulenkamp een uitnodiging voor een of meerdere Players Championship toernooien hebben gehad dankzij hun plek op de PDC Challenge Tour.

Op vrijdag zorgde Wesley Plaisier voor het eerste, en vooralsnog enige, Nederlandse succes van het weekend. Christian Kist kende een sterke dag op zaterdag. Op Challenge Tour 17 wist de voormalig Lakesidewereldkampioen tot de finale te reiken. Op Challenge Tour 18 moest de man uit Vroomshoop in een beslissende negende leg in de halve finale zijn meerdere erkennen in de Zwitser Stefan Bellmont.

Cam Crabtree ging er met de titel van door. Voor de 19-jarige Engelsman Crabtree was het na Challenge Tour 4 eerder dit jaar zijn tweede titel bij de PDC. Crabtree gaf onder anderen Chas Barstow, Andy Hamilton, David Wawrzewski, de Duitser Marcel Erba, Jarred Cole en uiteindelijk de Zwitser Stefan Bellmont het nakijken.

PDC Challenge Tour 18
Laatste 16
Christian Kist
- Matthew Dennant 5-3
Reece Robinson - Wayne Morgan 5-4
Stefan Bellmont - James Hurrell 5-4
Jenson Walker - Berry van Peer 5-3
Andy Boulton - Scott Mitchell 5-3
Jarred Cole - John Henderson 5-3
Cam Crabtree - David Wawrzewski 5-4
Marcel Erba - Robert Grundy 5-3

Kwartfinale
Christian Kist
- Reece Robinson 5-2
Stefan Bellmont - Jenson Walker 5-4
Jarred Cole - Andy Boulton 5-4
Cam Crabtree - Marcel Erba 5-4

Halve finale
Stefan Bellmont - Christian Kist 5-4
Cam Crabtree - Jarred Cole 5-3

Finale
Cam Crabtee - Stefan Bellmont 5-2

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws