World Matchplay Van Gerwen en Van den Bergh naar de L4 PDC
PDC

World Matchplay Van Gerwen en Van den Bergh naar de L4

World Matchplay Van Gerwen en Van den Bergh naar de L4

Op donderdagavond staan de eerste twee kwartfinales van een bijzondere World Matchplay op het programma. Bijzonder omdat er voor het eerst in 29 jaar World . Dit jaar spelen één Belg en drie Nederlanders de kwartfinale in de Winter Gardens.

Zuiderbuur Dimitri van den Bergh begon het duel met Wright wat uitmondde in een krankzinnige wedstrijd die op en af ging. Wright kwam 4-1 voor en vervolgens 5-11 achter. De Schot wist de comeback in te zetten en zorgde ervoor dat beide weer op gelijke hoogte kwamen de 28-jarige Belg wist zich te herpakken en het duel te beslissen. Met 14-16 gaat Van den Bergh de halve finale spelen in Blackpool. Michael van Gerwen komt 11-4 voor in het duel met Aspinall, Van Gerwen domineerde het duel waarmee er geen vuiltje aan de lucht was. De Engelsman komt echter terug in de wedstrijd en net voordat The Asp er een verlenging uit weet te slepen gooit de Brabander 146 voor de wedstrijd.

Voor alle uitslagen, prijzengeld, uitzendschema en meer zie ons toernooicenter.

De wedstrijd verslagen:
Peter Wright (99.42) 14-16 Dimitri Van den Bergh (102.01)
De 2020 kampioen Dimitri van den Bergh komt in de eerste serie 4-1 achter tegen Wright, na de pauze pakt Snakebite ook de 6-1 waarna the dreammaker negen legs op rij naar zich toe trekt om 5-10 voor te komen. Peter Wright miste weliswaar een aantal dubbels om de Belg te helpen maar ook zijn scorend vermogen schiet tekort bij de Schot. In het derde deel van de wedstrijd begint Van den Bergh met 5-11 te maken waarna Snakebite na 10 legs verloren te hebben weer een leg weet te winnen. Wright doet dat met een 140-finish break en weet deze ook te verzilveren. Van den Bergh heeft in sessie vier van de wedstrijd wat ingeleverd terwijl Wright beter is gaan scoren. Van den Bergh maakt nog 7-12 waarna Wright met een 13-darter de achterstand terugbrengt naar 8-12 voor de pauze. De vijfde sessie begint met het missen van drie pijlen op de dubbel door de Belg wat hij niet eerder deed, Wright pakt de kans met beide handen aan en snoept de leg af voor 9-12. Met een 90-finish verzilverd de 52-jarige zijn break waarna hij de comeback voortzet. Zijn vierde (129, 100, 140 en 104) 100+ finish ditmaal een 104 brengt de Schot op 12-12, Wright wint ook zijn zesde leg op rij waarmee Wright op 13-12 weet te komen. The dreammaker weet de zegereeks te stoppen met een 11-darter waarmee hij 13-13 maakt. Van den Bergh weet de voorsprong weer te pakken door een 12-darter er achteraan te gooien. Van den Bergh mist een 164-finish op de bull waardoor Wright 14-14 kan maken en voorkomt dat de Belg op matchpoint komt. Dimitri van den Bergh pakt wel de 29ste leg die hij mocht beginnen waardoor hij alsnog op matchpoint komt. De 28-jarige Antwerpenaar die tegenwoordig in Engeland woont gooit vervolgens op het juiste moment een 177-score waarna Wright 141 niet uitkrijgt en de Belg het duel wint.

Michael van Gerwen (101.54) 16-14 Nathan Aspinall (96.03)
In de eerste sessie heeft Van Gerwen het voordeel dat Aspinall een paar kansjes mist waardoor alle legs met de darts mee gaan en MvG de eerste pauze ingaat met 3-2. In de tweede sessie kruipt Van Gerwen wat omhoog in zijn gemiddelde. The Asp behoud nog zijn eigen leg waarna de Brabander een serie van vier legs op rij pakt. De eerste break die Van Gerwen wist te gooien miste de Brit twee pijlen op de dubbel net voor de tweede pauze gooit hij de tweede break ditmaal had The Asp nog geen pijl op de dubbel gehad. Na de pauze blijft de Nederlander in controle, zijn scorend vermogen is hoger dan bij de Brit. In de 14de leg begint MvG met twee maximale 180-scores waardoor hij weet te breaken en als Aspinall 170 niet weet uit te gooien gooit de Nederlander 65 uit voor 11-4. In het vierde deel van de wedstrijd komt Aspinall terug in de wedstrijd, the Asp pakt vier legs in deze sessie en komt terug naar 12-8, MvG heeft nog altijd twee breaks voorsprong op de Engelsman. Na de pauze pakt Aspinall zijn leg met een 112-finish, nadat Van Gerwen ook de leg weet te behouden gooit de Brit 164 uit voor 14-10. Aspinall moet zorgen dat Van Gerwen zijn legs niet kan houden. In leg 25 krijgt Aspinall een mega kans maar hij blokkeert en mist uiteindelijk waardoor de Nederlander 15-10 maakt. Aspinall vertoont tekenen van darteritus wat hem begrijpelijk frustreert. In de eindfase gooit Aspinall zijn tweede 106-finish gevolgd door een 90-finish op de bull voor een belangrijke break waarmee hij de uitschakeling voorkomt. Van Gerwen lijkt in zijn hoofd bezig met de eigen leg waardoor hij de Aspinall leg laat lopen waardoor de Engelsman op 15-13 komt. MvG begint scherp aan de eigen leg en zet weg op 36 als The Asp 121 niet uitgooit waarna drie matchdarts doel missen en de Engelsman op 15-14 komt. In de dertigste leg gaat the Asp op jacht naar de verlenging en gooit MvG een 180-score op een zeer belangrijk moment, de Nederlander gooit vervolgens 146 uit voor de overwinning.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws