Daryl Gurney wint zijn eerste ET titel het German Darts Championship PDC
PDC

Daryl Gurney wint zijn eerste ET titel het German Darts Championship

Daryl Gurney wint zijn eerste ET titel het German Darts Championship

In Halle 39 te Hildesheim begon de avondsessie iets wat onwennig zonder Nederlanders of Belgen. Jermaine Wattimena kwam het verst maar verloor op zondagmiddag van Peter Wright met 6-3. Snakebite zou door deze overwinning wel in actie komen bij de laatste acht in Duitsland, maar de Schot ging ten onder tegen Adrian Lewis die ook al met bijna 110 gemiddeld Joe Cullen versloeg in de strijd om een kwartfinale plek.

Naast Lewis wisten Gurney, Evans en Brown zich te plaatsen voor de halve finales. Gurney liep snel weg bij Jackpot maar liet vervolgens Lewis helemaal terug komen in de wedstrijd. Net op tijd wakker wist Gurney zich via een 5-7 overwinning te plaatsen voor de finale. De tegenstander van Gurney zou komen uit het duel tussen Ricky Evans en Keegan Brown. Brown gaf niet thuis waardoor Rapid Evans zich mocht opmaken voor de finale.

In de finale liep de Noord-Ier uit naar een 5-1 voorsprong. Ricky Evans vocht zich terug in de wedstrijd en wist uiteindelijk nog tot 6-6 te komen. SuperChin wist uiteindelijk toch zijn eerste European tour titel te pakken met een 8-6 overwinning op Evans.

Hieronder de verslagen en uitslagen van alle wedstrijden van de avondsessie. Meer informatie over de eurotour is terug te lezen onderaan dit artikel.

Kwartfinale (Bo 11)
Peter Wright (98.59) 2-6 Adrian Lewis (99)
Met een sterke 11-darter begint Wright aan het duel met Jackpot, na de sublieme start laten de dubbels de Schot in de steek waardoor Lewis weg kan lopen. Pas in de zesde leg weet Snakebite nog een leg te pakken nadat Lewis de dubbel miste. Het bleef echter bij twee legs voor de Schot, Adrian Lewis plaatst zich voor de halve finale via een 2-6 overwinning.

Daryl Gurney (89.87) 6-5 Stephen Bunting (91.33)
Meteen de eerste leg is een break voor Gurney, Bunting weet echter direct terug te breaken waarna beide mannen hun eigen legs niet meer afstonden. In de vijfde leg weet The Bullet de hoogste finish van de wedstrijd te gooien, met een 123-finish maakt Bunting 2-3. Vervolgens komt het duel tot 5-5 en mag Bunting beginnen, het is echter Gurney die de derde break van de wedstrijd gooit om de wedstrijd te winnen.

Darren Webster (94.2) 5-6 Ricky Evans (100.41)
De eerste twee legs blijven bij de speler die de leg begon, Evans weet als eerste via een 12- en 14-darter op een break voorsprong te komen. Webster weet een break te forceren voor 2-3 waarna in de zesde leg de hoogste finish van dit duel valt, Webster komt op 3-3 middels een 140-finish. Darren Webster zet zijn zege reeks voort door op 5-3 te komen waarmee hij vier legs op rij op zijn naam schreef. Evans weet met een 11-darter op 5-4 te komen waarna Webster twee match darts laat liggen en Evans op 5-5 komt. In de beslissende leg komt Webster te kort en pakt Evans de winst.

Gerwyn Price (93.7) 5-6 Keegan Brown (95.39)
Tot de zevende leg valt er geen break, het is Brown die de eerste break forceert met een 86-finish. Het geluk is van korte duur als Price direct terug breakt voor 4-4. Een sterke 137-finish van Brown brengt weer de gewenste break. Maar opnieuw lukt het niet de break te verzilveren waardoor The Iceman er een beslissende leg uit weet te slepen. Price mist echter de bull vanaf 170 voor de overwinning waarna Brown met een 12-darter de wedstrijd beslist.

Halve finale (Bo 13)
Adrian Lewis (100.34) 5-7 Daryl Gurney (100.19)
Na acht legs staat Gurney met een been in de finale, de Noord-Ier kwam 2-6 voor. Jackpot wist de comeback in te zetten door met onder andere een 10-darter drie legs op rij te pakken. Met de stand op 5-6 begint superchin aan de twaalfde leg die Gurney met een 13-darter naar zich toe trekt voor de winst.

Ricky Evans (98.63) 7-3 Keegan Brown (91.63)
Met een 12-darter 149-finish zet Evans direct de toon in de tweede leg voor 1-1. Keegan Brown weet nog via een 88-finish in 14-darts de derde leg te behouden waarna Evans 2-2 maakt en daarna weet de 28-jarige Rapid met onder andere een 11- en 13-darter uit te lopen naar 5-2. Keegan Brown weet nog 5-3 te maken waarna de koek op is en Evans twee legs op rij pakt voor een plek in de finale.

Finale (Bo 15)
Daryl Gurney (98.36) 8-6 Ricky Evans (97.19)
De finale van het German Darts Championship begon wat zenuwachtig. De Noord-Ier kwam met matig spel op een royale voorsprong van 5-1. Ricky Evans wist met een 128-finish in 12-darts de comeback inzetten. De 28-jarige Rapid weet met goed spel tot 5-4 terug te komen waarna Gurney met een 13-darter zijn voorsprong weer wist te vergroten. Evans maakte 6-5 waarna Superchin een kans laat liggen en Evans 6-6 maakt. Vervolgens weet Gurney met een 14-darter 7-6 te maken en mist Evans een pijl om in de wedstrijd te blijven waardoor Gurney 96 kan finishen voor zijn eerste titel in de Europeantour.

https://www.dartfreakz.nl/blog/pdc2/pdc-european-tour-2019-alle-informatie-op-een-rij/

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws