Deze spelers moeten woensdag vol aan de bak om hoop op PDC-tourkaart levend te houden PDC
PDC

Deze spelers moeten woensdag vol aan de bak om hoop op PDC-tourkaart levend te houden

Deze spelers moeten woensdag vol aan de bak om hoop op PDC-tourkaart levend te houden

De tweede van tien dagen PDC Q-School zit er pas net op, maar woensdag wordt het al voor een aantal spelers erop of eronder. Voor meer dan 150 spelers valt woensdag immers het doek als het gaat om het behouden van een kans op een PDC-tourkaart voor 2021 en 2022.

European Q-School
Woensdag zullen de 43 spelers die het hoogst staan op de PDC European Q-School Order of Merit Phase 1A immers, net zoals de halve finalisten, doorgaan naar de Finalefase. Dit betekent dat voor 60 spelers, die in het Duitse Niedernhausen in actie komen, Q-School 2021 er na woensdag op zit. Het heeft er alle schijn van dat twee punten genoeg kunnen zijn om een plek in de Finalefase af te dwingen.

Onder andere Raymond van Barneveld, Geert de Vos, Moreno Blom, Remo Mandiau en Eimardo van Engelen hebben meer dan twee punten en mogen dus praktisch zeker zondag terugkeren voor de Finalefase. Dennie Olde Kalter, Jeffrey van Egdom, Mario Vandenbogaerde, Jeroen Mioch en Patrick van den Boogaard staan allen op twee punten en dit zou dus waarschijnlijk volstaan voor een plek in de Finalefase, indien ze woensdag minstens de laatste 32 halen kan de volgende ronde hen nauwelijks meer ontgaan.

Philip van Gasse, Gian van Veen, Chris Landman, Gillian Koehoorn, Jaimy van de Weerd, Roland Hol, Michael Stoeten, Cedric Waegemans, Toon Greebe, Francois Schweyen en Mikel van Maastrigt hebben na twee dagen allen een punt. Dit betekent dat ze, als ze woensdag de laatste 32 halen, een goede kans hebben om de Finalefase te halen. Zo niet, zullen ze in de wachtkamer moeten plaatsnemen en afhankelijk zijn van wat andere spelers doen.

Danny Jansen, René Kruit, Leon Reijnders, Rients Visser, John van de Weerd, Kristiaan de Boer, Paul Wacanno, Leo Hendriks, Kenny Neyens, Lorenzo Van Hove, Jeffrey de Zeeuw, Jeremy van der Winkel en Roberto Vandaele zijn nog puntloos en zullen woensdag dus minstens de laatste 32, en misschien zelfs laatste 16 of beter, moeten halen om in de race te blijven voor een PDC-tourkaart. Ook de halve finalist van de BDO World Trophy 2019 en BDO WK 2020 deelnemer Sebastian Steyer uit Polen bevindt zich in dit rijtje spelers.

UK Q-School
Woensdag zullen de 36 spelers die het hoogst staan op de PDC UK Q-School Order of Merit Phase 1A immers, net zoals de halve finalisten, doorgaan naar de Finalefase. Dit betekent dat voor 100 spelers, die in Milton Keynes spelen, Q-School 2021 er na woensdag op zit. Het heeft er alle schijn van dat spelers vier punten nodig hebben om zeker te zijn van een plek in de Finalefase, drie punten zou voor sommigen genoeg kunnen zijn.

Arron Monk, Adam Smith-Neale, Kevin McDine en de talenten Nathan Girvan en Jack Vincent hebben vier punten of meer en lijken dus praktisch zeker zondag terug te mogen komen.

Onder andere Fallon Sherrock, Cameron Menzies en Wes Newton staan op drie punten en lijken dus de laatste 64 te moeten halen om zeker te zijn van een plek in de Finalefase.

Kevin Painter, de BDO wereldkampioen 2020 Wayne Warren en Nieuw-Zeelander Haupai Puha staan na twee dagen op twee punten. Zij hebben dus een plek bij de laatste 32 nodig om er zeker van te zijn zondag terug te mogen komen.

Australiërs Gordon Mathers en James Bailey, die afgelopen december nog actief waren op het PDC WK, James Richardson, Dean Winstanley, Dave Prins, Lorraine Winstanley, Darryl Fitton, Matt Padgett en Ryan Hogarth hebben allemaal een punt verzameld in de eerste twee dagen. Voor hen lijkt dus het bereiken van de laatste 32 nodig om hun verblijf op de PDC Q-School te kunnen verlengen.

Brian Woods, Daniel Day, Deta Hedman, Steve Hine en Corrine Hammond wachten nog op hun eerste punt en lijken dus minstens de laatste 16 te moeten halen om nog in de race te kunnen blijven voor een PDC-tourkaart.

De volledige Order of Merits van de European & UK Q-School Order of Merits zijn te vinden op dartsrankings.com, weliswaar niet de officiële versie, maar wel een zeer betrouwbare en up-to-date versie.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws