Dimitri van den Bergh krijgt veel kritiek voor dit moment tijdens de UK Open finale PDC
PDC

Dimitri van den Bergh krijgt veel kritiek voor dit moment tijdens de UK Open finale

Dimitri van den Bergh krijgt veel kritiek voor dit moment tijdens de UK Open finale

Dimitri van den Bergh won de UK Open 2024 maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Het aanwezige publiek was met name niet te spreken over één moment tijdens die finaleen deze is te bekijken op deze beelden.

Dimitri van den Bergh krijgt veel kritiek voor dit moment tijdens de UK Open finale

De Belg nam wel heel erg zijn tijd tot grote ergernis van Luke Humphries. Maar niet alleen zijn tegenstander was daar niet blij mee ook de scheidsrechter keek een aantal keer bedenkelijk bij de actie van The Dreammaker maar desondanks greep Kirk Bevins op dat moment niet in. Het publiek liet met boegeroep duidelijk blijken dat ook zij er niet gecharmeerd van waren.

Dimitri maakte zich er dus niet populair mee maar aan het eind was hij wel degene die aan het langste eind trok. Hij schreef dus 110.000 pond bij op zijn rekening maar kreeg dit dus niet zonder een lading kritiek.

Overigens zijn er ook toeschouwers die onze zuiderbuur verdedigen. Zij geven aan dat dit geen tactisch spel is om de boel te vertragen maar dat hij dit puur voor zichzelf doet om zijn zenuwen onder controle te houden. Het zou dan ook een gevolg zijn van hetgeen dat hij leert van zijn sportpsycholoog.

Dit zou hem in het slot van de finale ook geholpen hebben om niet bij de pakken neer te zitten wanneer een paar wedstrijdpijlen worden gemist. Voor de 29-jarige speler uit Antwerpen lijkt het dus te werken al lijkt het ook raadzaam om het publiek niet volledig tegen zich te laten keren.

Wanneer er een situatie ontstaat zoals Gerywn Price deze de laatste jaren ervaart dan kan de wereld er wel plots heel anders gaan uitzien voor Van den Bergh.

Daar komt bovenop dat men ook het vermoeden uitspreekt dat hij een glaasje te veel op zou hebben tijdens de finaledag van de UK Open. Dit zou tot blijken uit dit interview dat hij afnam voor itv Sports.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws