Veelbesproken interview waarin Van den Bergh volgens velen een drankje te veel op had PDC
PDC

Veelbesproken interview waarin Van den Bergh volgens velen een drankje te veel op had

Veelbesproken interview waarin Van den Bergh volgens velen een drankje te veel op had

De UK Open 2024 werd zondagavond op naam geschreven door Dimitri van den Bergh. In een sensationele finale versloeg hij Luke Humphries in een sudden death leg.

Maar na afloop sprak men vooral over het interview waarin de Belg volgens velen een drankje te veel op had. Het moment waarop men de dronken Dimitri denkt te zien bekijk je op deze beelden.

dimi12

Voor de Belgen is de titel voor Dimitri van den Bergh gelukkig weer een positief bericht waarmee ze in het nieuws komen nadat het eerder veelvuldig over de ruzie in kamp België is gegaan. In het groot deelnemersveld kwam Dimitri als winnaar uit de strijd waarbij hij op voorhand niet wist wie zijn potentiële tegenstanders waren vanwege de loting na iedere ronde.

Hij gaf na afloop aan hulp te hebben gehad van zijn training bij de sportpsycholoog waar hij sinds een tijdje bij loopt. Dat hielp hem om zijn gedachten niet een loop met hem te laten nemen na het missen van wedstrijdpijlen. Iets waar hij dit toernooi ook zeker goed kon gebruiken.

Met de titel schaart hij zich in een rijtje namen met Phil Taylor, Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Nathan Aspinall, James Wade, Adrian Lewis, Peter Wright en Gary Anderson die eerder de UK Open wisten te winnen.

Beste Nederlander op de UK Open was dit jaar Gian van Veen met een plek bij de laatste 16. Daarin was Damon Heta met 10-8 te sterk voor hem. Luke Littler wist in die ronde nog met 10-5 te winnen van Dave Chisnall maar een ronde later viel het doek voor de 17-jarige toen Damon Heta hem ook met 10-8 naar huis stuurde.

In de halve finales ging de strijd tussen Dimitri Van den Bergh en Damon Hetawaarbij de Belg met 11-6 de sterkste was. In de andere halve eindstrijd was Luke Humphries met 11-2 Ricky Evansde baas. In de finale kwam het aan op een sudden death leg waarbij Dimitri van den Bergh tegen Luke Humphries met 11-10 de titel naar zich toe trok.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws