Drie Nederlanders en een Belg kwalificeren zich voor European Darts Grand Prix PDC
PDC

Drie Nederlanders en een Belg kwalificeren zich voor European Darts Grand Prix

Drie Nederlanders en een Belg kwalificeren zich voor European Darts Grand Prix

Vrijdag werd het kwalificatietoernooi voor tourkaarthouders van het Europese vasteland (dus Europa met uitzondering van Engeland, Wales, Schotland, Ierland en Noord-Ierland) gehouden voor de European Darts Grand Prix. Dit toernooi is de zesde van dertien en zal van 10 tot en met 12 mei gehouden worden in het Duitse Sindelfingen. Spelers van buiten Europa kunnen kiezen of ze aan dit kwalificatietoernooi of de UK Qualifiers meedoen. Op dit kwalificatietoernooi waren zes plekken te verdelen.

Eerder op de vrijdag wisten al drie Nederlanders en een Belg zich te kwalificeren voor het Austrian Darts Open. Toevallig of niet wisten ook drie Nederlanders en een Belg zich te kwalificeren voor de European Darts Grand Prix. Jeffrey de Zwaan kende een uitstekende warming-up voor het Players Championship weekend. The Black Cobra wist zich immers nadat hij zich gekwalificeerd had voor het Austrian Darts Open ook te kwalificeren voor de European Darts Grand Prix. Op het kwalificatietoernooi voor het laatstgenoemde toernooi won Jeffrey wederom van Jelle Klaasen (6-3) met 108,5 gemiddeld en was verder te sterk voor Toni Alcinas (6-4) en Mario Robbe (6-5) met 103,1 gemiddeld. Niels Zonneveld zal op de European Darts Grand Prix zijn debuut op de European Tour maken. De jongeman uit Uitgeest wist zich Geert Nentjes (6-5), Jose de Sousa (6-2) en Vincent Kamphuis (6-4) te kwalificeren voor het toernooi in Sindelfingen. De derde Nederlander die dit deed was Vincent van der Voort. The Dutch Destroyer was zowel Kim Huybrechts als John Michael met 6-2 de baas. De Griek werd met een gemiddelde van 103,3 opzij gezet.

Dimitri van den Bergh was ditmaal de speler die de Belgische eer hoog hield. The Dreammaker won van Benito van de Pas (6-3) en Gabriel Clemens (6-0) voordat hij met 6-4 voorkwam dat Raymond van Barneveld zich voor de tweede keer op een dag voor een European Tour wist te kwalificeren.

Waar Raymond van Barneveld eerder Madars Razma nog van kwalificatie voor European Tour 5 weerhield wist de Let zich wel te kwalificeren voor de European Darts Grand Prix. Razma won achtereenvolgens van Ron Meulenkamp (6-2), Dirk van Duijvenbode (6-1) en Martin Schindler (6-5). Ook Krzysztof Ratajski wist, nadat hij eerder op de vrijdag de finalewedstrijd verloor van Dirk van Duijvenbode, de tweede keer wel toe te slaan. The Polish Eagle versloeg op zijn weg naar Sindelfingen Yordi Meeuwisse en Darius Labanauskas.

Voorronde (alleen Nederlanders en Belgen)
Niels Zonneveld - Geert Nentjes 6-5
Jelle Klaasen - Davy van Baelen 6-4
Jeffrey de Zwaan - Toni Alcinas 6-4
Darius Labanauskas - Vincent van der Meer 6-4
Robert Marijanovic - Maik Kuivenhoven 6-3
Dimitri van den Bergh - Benito van de Pas 6-3
Christian Bunse - Jan Dekker 6-4
Raymond van Barneveld - Mike van Duivenbode 6-3
Kim Huybrechts - Marko Kantele 6-3
John Michael - Christian Kist 6-5
Rowby John Rodriguez - Ronny Huybrechts 6-3
Madars Razma - Ron Meulenkamp 6-2
Dirk van Duijvenbode - Zoran Lerchbacher 6-2

Laatste 24 (alleen Nederlanders en Belgen)
Vincent Kamphuis - Jermaine Wattimena 6-4
Niels Zonneveld - Jose de Sousa 6-2
Mario Robbe - Danny Noppert 6-3
Jeffrey de Zwaan - Jelle Klaasen 6-3
Krzysztof Ratajski - Yordi Meeuwisse 6-3
Dimitri van den Bergh - Gabriel Clemens 6-0
Raymond van Barneveld - Christian Bunse 6-2
Vincent van der Voort - Kim Huybrechts 6-2
Madars Razma - Dirk van Duijvenbode 6-1

Laatste 12/finalewedstrijden (alle wedstrijden)
Niels Zonneveld - Vincent Kamphuis 6-4
Jeffrey de Zwaan - Mario Robbe 6-5
Krzysztof Ratajski - Darius Labanauskas 6-4
Dimitri van den Bergh - Raymond van Barneveld 6-4
Vincent van der Voort - John Michael 6-2
Madars Razma - Martin Schindler 6-5

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws