ET: Van Gerwen en Van den Bergh winnen, Wright naar huis PDC
PDC

ET: Van Gerwen en Van den Bergh winnen, Wright naar huis

ET: Van Gerwen en Van den Bergh winnen, Wright naar huis

Zaterdagavond stonden de laatste tweede ronde partijen van het European Darts Open op het programma. Hierin namen de winnaars van de eerste ronde het op tegen een van de 16 geplaatste spelers. Michael van Gerwen treft Raymond van Barneveld in een op het oog veelbelovende partij. Daarna kruisen Dimitri van den Bergh en James Wade het podium. Deze vrijdag zal er een wedstrijd minder gespeeld worden. Humphries heeft zich ziek afgemeld en daardoor gaat Brendan Dolan automatisch door naar de zondag.

European Darts Open
Tweede ronde (vanaf 19:00)
Gerwyn Price v Krzysztof Ratajski 6-5
Brendan Dolan bye (Luke Humphries heeft zich ziek afgemeld)
Michael Smith v Rene Eidams 6-3
Peter Wright v Ricardo Pietreczko 5-6
Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld 6-4 (grappig moment na partij)
Dimitri Van den Bergh v James Wade 6-2
Martin Schindler v William O’Connor 0-6
Josh Rock v Ian White 6-2

Gerwyn Price (109.03) - Kzysztof Ratajski (99.19) 6-5
Price gooide uitstekend tegen Ratajski en dat is te zien aan zijn gemiddelde. Maar hij kwam niet echt van de Pool af tijdens de wedstrijd. Beide heren hadden rond de 50% op de dubbels en waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk ging Price er met de winst vandoor.

Michael Smith (90.29) - Rene Eidams (84.02) 6-3
Michael Smith kwam al snel op een grote 5-1 voorsprong. Er was niets aan de hand voor de regerend wereldkampioen. Een zwakke Eidams kon dan ook geen vuist maken tegen Smith. Hij pakte nog wel twee legs op rij, alvorens Smith de wedstrijd besloot door zijn zesde leg te pakken.

Peter Wright (87.21) - Ricardo Pietreczko (88.03) 5-6
De eerste leg van de wedstrijd was voor Ricardo Pietreczko, een goed begin dus voor hem. Maar hierna zette Wright aan en bleek het verschil toch groot. Snakebite liep uit naar een 4-1 voorsprong en dus hoefde hij zich geen zorgen te maken. Maar vanaf de 5-1 werd het ineens een stuk lastiger voor Wright, die vier legs op rij weggaf en Pietreczko terug liet komen tot 5-5. De laatste leg was ook voor Pietreczko die daarmee dus won van Wright.

Michael van Gerwen (108.22) - Raymond van Barneveld (97.93) 6-4
Een mooie wedstrijd tussen de twee beste Nederlandse darters ooit stond op het programma in Duitsland. Beide heren stonden goed te gooien en het bleef erg lang met de darts mee gaan. Hierdoor had Van Gerwen wel het initiatief en moest Van Barneveld zijn tegenstander ergens zien te breaken. Maar Van Gerwen was ijzersterk deze wedstrijd en hield zijn eigen legs vaak overtuigend. Bij een stand van 5-4 voor Van Gerwen kreeg de groene sloopkogel zijn eerste matchdart vanaf 143. Deze ging mis, maar zijn derde matchdart ging wel raak, waarmee hij Barney versloeg met 6-4.

Dimitri Van den Bergh (104.46) - James Wade (94.94) 6-2
Het begin van dit duel ging gelijkop. Maar vanaf de 3-1 denderde Van den Bergh door richting een 4-1 voorsprong. Hierna pakte Wade nog zijn tweede leg om er 4-2 van te maken. Maar Van den Bergh kwam niet in de problemen en won een uitstekende wedstrijd met 6-2.

Martin Schindler (86.03) - William O’Connor (92.97) 0-6
Schindler begon niet slecht aan de wedstrijd maar toch was het O'Connor die snel een 3-0 voorsprong nam. Uiteindelijk werd het verschil wel groter. Zo groot zelfs dat O´Connor met 6-0 won.

Josh Rock (86.73) - Ian White (78.32) 6-2
Er verscheen een zwakke Ian White vandaag op het podium. Rock liet ook niet zijn beste spel zien maar dat was ook niet nodig vandaag. De talentvolle darter kende geen problemen en ging door naar de volgende ronde.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws