Eerste ronde European Darts Grand Prix: ruime winst voor Sparidaans, Perez schrijft geschiedenis na winst op Zonneveld PDC
PDC

Eerste ronde European Darts Grand Prix: ruime winst voor Sparidaans, Perez schrijft geschiedenis na winst op Zonneveld

Eerste ronde European Darts Grand Prix: ruime winst voor Sparidaans, Perez schrijft geschiedenis na winst op Zonneveld

Het is tijd voor alweer de vierde Eurotour van het jaar: de NeoBet European Darts Grand Prix, traditiegetrouw in het Glaspalast, Sindelfingen.

Vrijdagmiddag komen twee Nederlanders in actie: Jeffrey Sparidaans won zijn eerste Eurotour wedstrijd na een ruime overwinning op Callan Rydz. Later op de middag nam Niels Zonneveld het op tegen de Filipijnse debutant Christian Perez. Ondanks een gemiddelde van 9 punten lager was het Perez die won en daarmee als eerste Aziaat ooit een overwinning boekte op een Eurotour toernooi.

Keane Barry boekte zijn eerste ranking overwinning van het jaar na een 6-5 winst op Stephen Burton. Vervolgens won WK halvefinalist Scott Williams zijn eerste Eurotour wedstrijd van het jaar eenvoudig, met 6-1 van Niko Springer. Brendan Dolan noteerde een gemiddelde van bijna 98 in een 6-4 overwinning tegen Andrew Gilding.

Luke Woodhouse boekte een 6-4 overwinning op Martin Lukeman met 95 gemiddeld, waarna Johan Engström voor een grote verrassing zorgde door Joe Cullen met maar liefst 6-1 te verslaan. Daryl Gurney sloot de middag af met een 6-2 overwinning tegen José de Sousa

Vrijdag 19 april

Eerste Ronde

Middagsessie (13:00 lokale tijd)

Callan Rydz 1-6 Jeffrey Sparidaans
Stephen Burton 5-6 Keane Barry
Scott Williams 6-`1 Niko Springer
Andrew Gilding 4-6 Brendan Dolan
Luke Woodhouse 6-4 Martin Lukeman
Johan Engstrom 6-1 Joe Cullen
Niels Zonneveld 4-6 Christian Perez
Jose de Sousa 2-6 Daryl Gurney

Verslagen Nederlandse partijen:

Jeffrey Sparidaans (90.18) 6-1 Callan Rydz (80.02)
Rydz pakte de eerste leg waarna ook Sparidaans zijn eigen leg hield voor 1-1. Daarna miste Rydz twee pijlen voor de eigen leg waarna Sparidaans via dubbel 8 de break en 2-1 voorsprong pakte. Vanaf 3-1 gooide de Nederlander een 14-darter voor opnieuw een break en een 4-1 voorsprong. 'The Sturgeon' maakte er zelfs 5-1 van en in leg 7 wist Sparidaans, na zijn eerste 180, het al af te maken met een 15-darter op dubbel 4.

Christian Perez (88.51) 6-4 Niels Zonneveld (97.25)
Perez pakte meteen de break, waarna Zonneveld met een 13-darter terugbrak tot 1-1. Twee legs later wist Perez zijn tweede break wel te verzilveren voor een 3-1 voorsprong. De Nederlander won echter juist weer de twee legs daarop en kwam opnieuw op een gelijke stand bij 3-3. Eindelijk werden er vervolgens twee legs op rij gehouden voor 4-4 waarna Perez de break pakte voor 5-4. In leg 10 was het Perez die na zeven perfecte pijlen een 11-darter gooide voor de 6-4 overwinning. Daarmee is de Filipijn de eerste Aziaat die ooit een wedstrijd wint op de Eurotour.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws