Rob Cross verdedigt zijn titel op de European Darts Grand Prix in Sindelfingen PDC
PDC

Rob Cross verdedigt zijn titel op de European Darts Grand Prix in Sindelfingen

Rob Cross verdedigt zijn titel op de European Darts Grand Prix in Sindelfingen

Dit weekend wordt het dartspektakel voortgezet met de NEO.bet European Darts Grand Prix in de Glaspalast te Sindelfingen. De ogen zijn gericht op Rob Cross, de titelverdediger die zijn overwinning van vorig jaar hoopt te herhalen.

Van Gerwen, de Nederlandse dartslegende en tweevoudig kampioen van dit evenement, staat klaar om zijn indrukwekkende reputatie op het Europese circuit opnieuw te bevestigen. Hij zal mogelijk de degens kruisen met Joe Cullen, wat een herhaling zou zijn van de spannende Premier League-finale van 2022. Fans en kenners kijken reikhalzend uit naar deze mogelijke clash die belooft een van de hoogtepunten van het toernooi te worden.

Naast Van Gerwen zorgt ook de tiener sensatie Luke Littler voor opschudding. Littler, die vorige maand zijn eerste European Tour-titel pakte op zijn debuut in Wieze, is een rijzende ster in de dartswereld. Dit weekend start hij tegen de Host Nation Qualifier Arno Merk, met de kans om zijn recente succes een passend vervolg te geven.

Niet te vergeten is Raymond van Barneveld, de vijfvoudig wereldkampioen, die terugkeert naar Duitsland voor een boeiende confrontatie tegen Franz Roetzsch. Van Barneveld, bekend om zijn vastberadenheid en ervaring, is altijd een favoriet bij de fans en zal ongetwijfeld strijden voor een plek in de volgende ronde.

De titelverdediger, Rob Cross, begint zijn toernooi tegen de winnaar van het duel tussen Martin Schindler en Gian van Veen. Cross, die vorig jaar de trofee omhoog mocht houden, is vastberaden om zijn succes te herhalen. Met sterke concurrenten zoals Luke Humphries en Gerwyn Price in het veld, belooft het een spannende strijd te worden om de felbegeerde titel.

Jeffrey Sparidaans uit Tilburg mag het weekend openen op de vrijdagmiddag, waar ook Niels Zonneveld zal spelen. Zonneveld is via de reserve lijst opgeroepen omdat Dimitri van de Bergh niet kon deelnemen evenals de winnaar van Rotterdam Nathan Aspinall. In de vrijdagavondsessie Gian van Veen en Raymond van Barneveld die het deze keer niet tegen elkaar opnemen in de eerste ronde. Geplaatste spelers als Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert starten op zaterdag.

De actie begint op vrijdag met de eerste ronde, waarbij de partijen live worden uitgezonden via PDCTV en Viaplay. Fans kunnen zich opmaken voor een weekend vol darts van wereldklasse, met een bijzondere nadruk op de prestaties van onze Nederlandse helden. Dit toernooi belooft niet alleen sportieve hoogtepunten, maar ook een viering van het darten als populaire en boeiende sport.

Het programma van de European Darts Grand Prix

Vrijdag 19 april

Eerste Ronde

Middagsessie (13:00 lokale tijd)

Callan Rydz v Jeffrey Sparidaans

Stephen Burton v Keane Barry

Scott Williams v Niko Springer

Andrew Gilding v Brendan Dolan

Luke Woodhouse v Martin Lukeman

Johan Engstrom v Joe Cullen

Niels Zonneveld v Christian Perez

Jose de Sousa v Daryl Gurney

Avondsessie (19:00 lokale tijd)

Ritchie Edhouse v James Wade

Stephen Bunting v Romeo Grbavac

Franz Roetzsch v Raymond van Barneveld

Chris Dobey v Ian White

Arno Merk v Luke Littler

Martin Schindler v Gian van Veen

Peter Wright v Mickey Mansell

Gabriel Clemens v Rene Eidams

Zaterdag 20 april

Tweede Ronde

Middagsessie (13:00 lokale tijd)

Krzysztof Ratajski v Williams/Springer

Ross Smith v Woodhouse/Lukeman

Ryan Searle v Bunting/Grbavac

Dirk van Duijvenbode v Edhouse/Wade

Danny Noppert v De Sousa/Gurney

Jonny Clayton v Dobey/White

Dave Chisnall v Burton/Barry

Josh Rock v Rydz/Sparidaans

Avondsessie (19:00 lokale tijd)

Gary Anderson v Zonneveld/Perez

Gerwyn Price v Gilding/Dolan

Michael Smith v Roetzsch/Van Barneveld

Damon Heta v Wright/Mansell

Rob Cross v Schindler/Van Veen

Michael van Gerwen v Engstrom/Cullen

Luke Humphries v Merk/Littler

Ricardo Pietreczko v Clemens/Eidams

Zondag 21 april

Middagsessie (13:00 lokale tijd)

Derde Ronde

Avondsessie (19:00 lokale tijd)

Kwartfinales

Halve finales

Finale

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws