Van Gerwen oppermachtig tijdens het European Championship PDC
PDC

Van Gerwen oppermachtig tijdens het European Championship

Van Gerwen oppermachtig tijdens het European Championship

Het Cazoo European Championship komt vanuit de Salzburgarena in Oostenrijk. Tijdens de zaterdagmiddag sessie zagen we The Freeze Danny Noppert winnen van Ryan Searle. Noppert staat met deze prestatie in de kwartfinale die morgen gehouden zal worden.

Vanavond zagen we in de derde wedstrijd van de avond Michael van Gerwen die het duel aanging met James Wade. Mighty Mike wist het European Championship vier jaren op rij te winnen. De Brabander was oppermachtig in de jaren 2014 tot en met 2017. Zijn opponent Wade was in 2018 de beste. Voor The Machine komt er nog geen tweede titel gezien Van Gerwen het eindstation was voor de Brit. De Brabander won met ruime cijfers en zal het morgen opnemen tegen Price in de kwartfinale.

Wedstrijd verslagen:
Nathan Aspinall (100.96) v Damon Heta (101.66) 10-6
De geboren Australiër Heta komt 0-2 voor, Aspinall geeft in de begin fase van de wedstrijd niet thuis. The Heat weet ook nog met een 104-finish op 2-3 voor te komen waarna de wedstrijd zal keren. The Asp loopt uit naar 9-4 als Heta de hoogste finish van de wedstrijd weet te gooien, met deze 141-finish weet de 34-jarige 9-5 te maken. Heta verzilverd de break door ook de eigen leg te houden waarna Aspinall met een 11-darter de wedstrijd beslist en zondag in actie zal komen tegen Danny Noppert.

Gerwyn Price (102.96) v Adam Gawlas (86.92) 10-3
De 19-jarige Chech Gawlas weet 0-2 voor te komen waarbij hij in de openingsleg ook nog eens twee maximale 180-scores weet te raken. Price slaat echter snoei hard terug met een 119-finish en maakt gelijk. Het zal vervolgens tot de achtste leg duren voordat Gawlas weer een leg weet te pakken, het blijft bij drie legs voor de Chech. The Iceman wint dit duel met 10-3.

Michael van Gerwen (98.15) v James Wade (97.02) 10-4
Met een 11-, 12- en onder andere een 13-darter en finishes van 106 en 125 weet de Brabander weg te lopen bij James Wade. De Engelsman weet alleen de derde, zevende en elfde leg te pakken. Van Gerwen komt 8-3 voor op de Machine die in de twaalfde leg met een 142 de hoogste finish van de wedstrijd gooit voor 8-4. MvG mist een 170-finish op de bull maar mag in de herkansing nogmaals de dubbel gooien, ditmaal raakt hij wel doel waardoor de Nederlander op matchpoint komt. (9-4) In leg 14 mist The Machine de dubbel om in de wedstrijd te blijven, Mighty Mike profiteert en gooit tachtig uit voor de wedstrijd en een plek bij de laatste acht.

Mensur Suljovic (93.00) v Florian Hempel (91.26) 10-9
Voor eigen publiek weet Suljovic een 9-6 voorsprong niet te verzilveren. De Duitser Florian Hempel krijgt hoop als hij 9-9 weet te maken. De beslissende leg weet Suljovic uit eindelijk wel binnen te harken met zijn achtste wedstrijd pijl brengt dubbel twintig een plek bij de laatste acht in Oostenrijk.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws